OLIGARKER: Alisher Usmanov (t.v.) er storeier i Arsenal, mens Roman Abramovitsj eier Chelsea. Begge har tapt mange milliarder denne uken. Her snakker de sammen under en kamp mellom de to lagene på Emirates i 2009. Foto:Eddie Keogh,REUTERS

Milliard-tap for eierne av Chelsea og Arsenal denne uken

Arsenals storaksjonær Alisher Usmanov har tapt seks milliarder kroner på sist ukes rubel-kollaps.

Chelsea-eier Roman Abramovitsj har på sin side tapt drøyt tre milliarder kroner, skriver Guardian og referer til Bloombergs milliardær-indeks.

Spesielt de siste dagene har det gått hardt ut over formuene til de russiske super-rikingene.

Usmanov er Arsenals nest største aksjonær. Han har blitt veldig hardt rammet av rubel-problemene, fordi han har en stor post i det russiske mobiltelefonselskapet Megafon, som blant annet sponset Sotsji-OL.

Totalt i år har Usmanov tapt verdier for 50 milliarder kroner, ifølge Bloomberg.

Den russiske valuta har falt til sin laveste verdi på mer enn et tiår som et resultat av fallende oljepris og trolig også sanksjonene som følge av Ukraina-krisen.

Dette har ført til enorme tap for milliardærene. Bare denne uken skal de ha mistet mer enn 70 milliarder kroner av sine formuer.

Usmanov har 30 prosent av aksjene i Arsenal, mens Abramovitsj kontrollerer Chelsea.

De har fortsatt til salt i grøten: Usmanov er på den siste oversikten til Bloomberg god for 99 milliarder kroner, mens Abramovitsj står på nær 95 milliarder kroner.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder