OBSERVERENDE: Vincent Tan (til venstre) og Ole Gunnar Solskjær overværer dagens Cardiff-kamp i London sammen. Foto: Scanpix/Reuters.

Her er Solskjær på plass i England

OSLO/LONDON (VG) Ole Gunnar Solskjær (40) skal være svært nær en avtale med Cardiff om å overta den ledige managerjobben i klubben.

 • Per Opsahl
 • Marius Vik

Artikkelen er over seks år gammel

TV 2 skriver i dag de erfarer at Molde-treneren blir presentert som ny Cardiff-manager før lørdagens FA-cup-møte med Newcastle.

Cardiffs meget omstridte eier Vincent Tan skal ha sendt et privatfly til Kristiansund i dag med kurs for London.

VG får bekreftet av Avinor at et malaysiskregistrert fly kom til Kristiansund i morgentimene onsdag, og tok av litt før klokken elleve i formiddag.

Les også: Spillerne sloss som løver foran Solskjær

VGs reporter i London så Solskjær vente på heisen opp til den fasjonable Diamond Club inne på Emirates Stadium en og en halv time før onsdagens kamp mellom Arsenal og Cardiff i London. Med seg på tribunen i Nord-London hadde Solskjær også med seg var også Richard Hartis og Mark Dempsey fra Moldes trenerapparat, i tillegg til agent Jim Solbakken.

Sky Sports' TV-bilder viser også Solskjær ankomme stadion sammen med Cardiff-eier Vincent Tan. På plass er også Solskjærs agent og venn, Jim Solbakken.

Ole Gunnar Solskjær har trent Molde i tre sesonger etter tidligere å ha jobbet som reservelagstrener i Manchester United der han hadde en lang og suksessrik karriere som spiller.

Artikkelen fortsetter under bildet!

PÅ EMIRATES: Ole Gunnar Solskjær. Foto: Morten Rakke

Han har ført Molde til to seriegull og et cupmesterskap, og kontrakten hans med klubben går ut til sommeren.

- Ole Gunnar har ikke gitt oss en beskjed om det ene eller det andre. Han er fortsatt vår manager, i hvert fall fram til sommeren, sier daglig leder i Molde, Tarje Nordstrand Jacobsen, til rbnett.

Cardiff sparket nylig manageren Malky Mackay, og ligger for øyeblikket på 17. plass i Premier League, etter tap for Arsenal onsdag.

Spillergruppen ikke informert

Fra Molde-hold er det så langt nokså taust om dagens store fotballsnakkis.

- Vi i spillergruppen er ikke blitt informert om noen ting, og er vel like nysgjerrige som alle andre, sier midtstopper Vegard Forren til VG.

- Vi forholder oss til at Ole Gunnar (Solskjær) og teamet hans har kontrakt som varer til sommeren, og forholder oss til det, sier Moldes medieleder Per Lianes til VG.

PÅ PLASS: Vincent Tan og Ole Gunnar Solskjær ser dagens kamp mellom Arsenal og Cardiff sammen på Emirates. Foto: Scanpix/PA.

Den engelske avisen Daily Mail mener også å vite at Ole Gunnar Solskjær vil bli ansatt som Cardiff-manager denne uken, helst før FA Cup-kampen mot Newcastle i helgen.

Ifølge avisen skal Sir Alex Ferguson ha frarådet Molde-treneren å ta over den walisiske klubben, men at samtalene fortsatt med klubbens formann Mehmet Dalman. Det er han som skal ha overbevist Solskjær om at han burde flytte til Wales.

Ifølge avisen skal Solskjær ha blitt lovet store summer for å forsterke Cardiff i overgangsvinduet i januar.

- Ikke undertegnet

Flere andre engelske nettsteder rapporterer de samme tingene, men ifølge BBC er noen avtale likevel ennå ikke inngått. Den engelske statskanalen understreker likevel at det bare er «formaliteter» som gjenstår, og regner med at en avtale vil bli undertegnet i løpet av kort tid.

Jan Åge Fjørtoft uttrykker på Twitter forbauselse over at Solskjær nå ser ut til å velge Cardiff som sin neste klubb, men vil ikke utdype overfor VG.

- Jeg venter til det er mer enn spekulasjoner, skriver Fjørtoft i en sms til VG.

Han er likevel trygg på hvem som blir nordmannens første signering:

«Forventer at tidligere Man United-spiller/nåværende Molde-spiller Mats Møller Døhli å bli Solskjærs første kjøp - uansett hvilken klubb Solskjær går til», skriver Fjørtoft på Twitter.

Det har lenge vært lave odds på at Solskjær ville bli Cardiffs neste sjef, men ifølge Sky Sports har engelske spillselskap nå stoppet å ta imot innsatser på Cardiffs neste sjef som følge av dagens opplysninger.

Positive supportere

Nyheten om at Solskjær nærmest er klar for Cardiff blir også positivt mottatt utenfor Emirates, og de liker også at han er på plass for å se dagens Cardiff-kamp.

- Jeg blir veldig glad for det, sier Ned Thomas om utsiktene til å få Solskjær som trener for klubben. Han er godt kjent med jobben den norske treneren har gjort i hjemlandet.

- Jeg tror han vil gjøre en god jobb og holde oss i ligaen, sier 21-åringen.

David Maynard er på vei inn for å se sønnen Nicky Maynard spille for Cardiff.

- Jeg tror han blir en bra sjef fordi han vil gi sønnen min mer spilletid, sier pappaen håpefullt og forklarer at den sparkede Cardiff-treneren har latt sønnen slite benken litt for mye.

Han mener Solskjær har hatt den beste britiske treneren i Alex Ferguson.

- Solskjær har hatt den beste læreren i engelsk fotball, så jeg tror han blir bra, sier Maynard.

Chat med VGs journalist her:

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City FC382639102356781
3Manchester United FC381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City FC381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Premier League
 2. Molde FK

Flere artikler

 1. Solskjær rådførte seg med Ferguson før han ble Cardiff-sjef

 2. Hevder Solskjær får en kvart milliard til spillerkjøp

 3. Pluss content

  Fra himmel til helvete for Solskjær

 4. - Solskjær må sikre seg at eieren ikke blander seg inn

 5. Solbakken: - Han forhandler vel om et godt plaster på såret

Fra andre aviser

 1. Solskjær lokkes med store penger

  Aftenposten
 2. - Solskjær ikke enig med Cardiff om sluttpakke

  Bergens Tidende
 3. - Alex Ferguson har ønsket meg lykke til i Cardiff

  Aftenposten
 4. Cardiff-eier: - Solskjær burde sagt tusen takk

  Aftenposten
 5. Solskjær lokkes med store penger

  Fædrelandsvennen
 6. Kan bli gjenforent i Cardiff

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder