Flere søkte hjelp etter at Ullevaal ble røyklagt

Tilskuere ble dårlig av røykbomber

Vålerenga: – Kjempeuheldig

Lillestrøm-fansens bruk av røykbomber i mandagens kamp mot Vålerenga førte til at tilskuere måtte søke helsehjelp på legevakten.

Publisert:

Per Olav Kormeset, leder på Giftinformasjonen/Folkehelseinstituttet, bekrefter overfor VG at man har registrert syv henvendelser fra privatpersoner, lege og sykehus i løpet av gårsdagen.

Ved Giftinformasjonen vet man ikke hvilke stoffer publikum på Ullevaal Stadion ble utsatt for da Lillestrøm-fansen røykla tribunen før lokaloppgjøret mot Vålerenga.

– Hodepine og kvalme

– Vi registrerer at det er meldt om generelle symptomer slik man ser med irriterende gasser som luftveissymptomer, hodepine og kvalme, men for å vite hvilke stoffer tilskuerne har vært eksponert for må vi vite hvilke produkter som har vært i bruk. Det vet vi ikke, sier avdelingsdirektør Per Olav Kormeset.

PUSTEPROBLEMER: En Vålerenga-supporter gjemmer seg bak skjerfet for å unngå gul røyk i luftveiene før gårsdagens kamp. Foto:Vegard Wivestad Grøtt,NTB scanpix

På Giftinformasjonens hjemmeside blir det opplyst at faren ved å puste inn gasser er avhengig av både konsentrasjon og eksponeringstid. På Ullevaal Stadion lå den gule røyken tett før kampstart mandag kveld.

I Vålerenga er de misfornøyde med saken.

– Det er kjemepuheldig at dette skjer. Dette er dessverre resultatet av at folk ikke tenker lenger på andre enn seg selv. Slik er det ofte når insidenter som dette skjer. Man tenker ikke på at andre i nærheten kan bli skadet, sier arrangementssjef i Vålerenga, Anita Alexandersen til VG.

Har overvåkningsbilder fra tribunen

Vålerenga sitter med overvåkningsbilder fra tribunen, og at Vålerenga må ha hjelp av Lillestrøm for å avsløre gjerningsmennene

Husker du denne? Djurgården-supporter mishandlet til døde

– Jeg vet ikke hvordan de har fått med seg dette inn, men det var ikke lovlig blussing. Flere på Telenor-tribunen med astma har litt berørt, sier Alexandersen.

Hun forteller også at Vålerenga sitter med overvåkningsbilder fra tribunen, og at det er opp til Lillestrøm å følge opp saken videre. Norges Fotballforbund har sendt brev til Lillestrøm.

– NFF har sendt oppfølgingsbrev til LSK der vi ber om en forklaring. Påtalenemnda vurderer saken etter at forklaringen er gitt. Dette er standard prosedyre i saker som dette, skriver kommunikasjonsrådgiver i NFF Christer Madsen i en SMS til VG.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder