DØMMER IKKE ÅPNINGEN: Svein-Erik Edvartsen må følge den første serierunden i Eliteserien fra sofakroken.
DØMMER IKKE ÅPNINGEN: Svein-Erik Edvartsen må følge den første serierunden i Eliteserien fra sofakroken. Foto: NTB Scanpix

Edvartsen i konflikt med dommersjefen: Får ikke dømme i Eliteserien

FOTBALL

Svein-Erik Edvartsen (37) er droppet fra å dømme første serierunde i Eliteserien. Nå bekrefter både han og NFF at de er i en konflikt som følge av det som omtales som «gjensidig manglende tillit».

Publisert: Oppdatert: 28.03.17 19:26

– Vi har en situasjon der det har oppstått gjensidig manglende tillit mellom Svein-Erik Edvartsen og dommerseksjonen. Inntil den er etablert igjen, så dømmer ikke Svein-Erik Edvartsen i norsk toppfotball, sier leder for konkurranseavdelingen i NFF, Nils Fisketjønn, til Nettavisen.

Han vil ikke utdype hva denne mistilliten bunner i.

For en knapp uke siden ble det kjent at Edvartsen ikke er blant de åtte dommerne som skal dømme under åpningsrunden av Eliteserien kommende helg. Foreløpig er det altså uvisst når han dømmer igjen.

– Jeg var ikke klar over at jeg ikke fikk dømme på ubestemt tid før jeg leste det i avisen, sier dommeren.

Dommersjef Terje Hauge begrunnet i forrige uke valget med å droppe Edvartsen fra første eliteserierunde med det han omtalte som en «helhetsvurdering», men han sa også at han hadde forståelse for at enkelte kunne synes avgjørelsen var merkelig.

Edvartsen er for øvrig selv ansatt i NFF. Han er leder for seksjon for samfunnsansvar, hvor han har fem personer med seg i teamet.

Bakgrunn: Edvartsen droppes til Eliteserie-åpningen

– Trist

I dag bekreftes det altså at dommersjefen i NFF og Edvartsen har en konflikt gående, og at det dreier seg om mangel på tillit.

– Jeg har kun gitt uttrykk for to ting jeg er misfornøyd med direkte til dommersjefen. Det ene er teamsammensetning som angår meg som dommer når det gjelder assistentdommere, og det andre er mentoroppsett, sier Edvartsen til VG.

Edvartsen har hatt Rune Pedersen som sin mentor i en årrekke, men nå er det dommersjef Terje Hauge som har overtatt oppgaven.

– Det falt tydeligvis ikke i god jord at jeg uttrykte min klare og tydelige misnøye. Min uenighet i teamsammensetning og mentoroppsett er selvsagt motivert i mitt ønske om å utvikle meg og skape grunnlag for gode egne- og team-prestasjoner, sier dommeren.

– Jeg synes det er trist at sportslige sanksjoner benyttes som følge av meningsutveksling. At dommersjefen ikke har tillit til meg fordi jeg sier det jeg mener direkte til han som bestemmer, synes jeg er spesielt, sier Edvartsen.

Husker du? Toppdommere med misnøye-brev til NFF

Jobber for en løsning

Dommeren gjennomførte i helgen et internasjonalt oppdrag, da han ble satt opp til å dømme VM-kvalifiseringskampen mellom Bosnia-Hercegovina og Gibraltar som hoveddommer.

Men noen kamp i norsk Eliteserie kan det drøye til han får.

– Dette har oppstått under forberedelsene til sesongen og fram mot nå. Vi jobber daglig med å løse dette, og vi har stor tro på at vi vil greie det, sier Fisketjønn i NFF til VG. Han ønsker ikke å utdype den pågående konflikten med Edvartsen ytterligere.

VG har vært i kontakt med dommersjef Terje Hauge, som henviser til Fisketjønn.

Her kan du lese mer om