Evjens soloraid sendte Bodø/Glimt på bronseplass

(Bodø/Glimt – Strømsgodset 2-0) Etter en drøy time med søvndyssende fotball, var det jaggu godt at Håkon Evjen (19) klinket til med en driblescoring av de helt sjeldne.

– Jeg kommer nok ikke å ta av med det første, jeg har nok alltid føttene godt plantet på jorden, sier dagens mann til Eurosport.

For da han fikk ballen tilbake fra innbytter Philip Zinckernagel og krummet nakken, så han seg aldri tilbake. Spiller etter spiller etter spiller måtte se seg forbigått, parkert, og plutselig var han i skuddposisjon.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Avslutningen med venstrefoten var aldri den beste, men Evjens skudd gikk tilbake i hjørnet han kom fra og Strømsgodset-målvakt Viljar Myhra hadde vekten på feil ben.

Like etter var U20-landslagsspilleren på farten igjen. Han ble spilt gjennom av Zinckernagel nok en gang, hamret ballen inn foran mål - og Godset-kaptein Jakob Glesnes ble presset til å løpe ballen inn i eget mål.

– Vi blir rundspilt. Dette må vi ta tak i nå, og vi har en vei å gå. Vi må erkjenne at vi ikke er bedre enn dette nå, sier Glesnes til Eurosport etter kampen. «Nå er det bare blytungt», supplerer Herman Stengel.

VG Live: Vi fulgte kampen, minutt for minutt

Det etter en førsteomgang som gjorde lite annet enn å fyre opp Strømsgodset-leiren. – Jeg blir forbannet når jeg ser at vi tråkker på ballen, står på ballen og spiller til keeper, som slår den til innkast. Det er feil fotball for meg, sa Strømsgodset-trener Håkon Wibe-Lund nærmest uoppfordret til Eurosport i pausen.

Han var mildt sagt misfornøyd med presisjonen og tempoet til sitt lag, som slet med å skape sjanser og finne åpninger på Aspmyra. Kaptein Jakob Glesnes sa at de ble «trillet ball i hatt» med, og de spaserte tidvis rundt uten mye mål eller mening.

Deres største mulighet kom da Marius Lode inntok rollen som donor og forærte en enorm mulighet til Muhamed Keita. Den hjemvendte vingen skulle bare bredside inn det som ville blitt ledermålet, men en heroisk Brede Moe kastet seg inn og fikk blokkert.

I andre omgang var det knapt mye bedre, den eneste forskjellen var at de nå ikke klarte å stå imot også scoringen.

Nå er de nede på kvalifiseringsplass, de er stadig uten borteseier og trenersituasjonen er fortsatt uavklart.

Bodø/Glimt klatrer på sin side opp på bronseplass.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder