Lillestrøm-krisen fortsetter: – Ikke i nærheten av gode nok

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm – Sogndal 0–2) Etter to poeng på de fire siste kampene skulle Lillestrøm snu trenden hjemme mot Sogndal. Det endte med nytt tap.

 • Simon Zetlitz Nessler
 • Bjørn S. Delebekk (foto)
 • Mats Arntzen

To mål på fem minutter fra Kristoffer Hoven og Endre Kupen i første omgang gjorde at Sogndal fikk kampen inn i sitt spor, og til tross for en sluttspurt, klarte aldri Lillestrøm å sette ballen i mål.

– Situasjonen er at vi ligger der vi ligger. I dag er vi ikke i nærheten av gode nok. Vi ser engstelige ut og viser oss ikke for ballfører. Vi skaper altfor lite målsjanser her hjemme på Åråsen. Det var veldig «sirupfotball» i dag, sier LSK-kaptein Thomas Lehne Olsen til VG.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

Sogndal-trener Eirik Bakke var naturligvis svært fornøyd med seieren, som gjør at de nå er oppe på fjerdeplass på tabellen.

– Det viktigste i dag var å få det første målet og ta luven av et lag som hadde veldig høye skuldre. Ikke gi dem noe energi. Det klarte vi, sier Bakke til VG.

– Lillestrøm er blant de mest tradisjonsrike klubbene i norsk fotball. Alle har lyst til å slå deg, så alle lag kommer til Åråsen med energi. Forventningene til Lillestrøm er enorme. Det er tøft, men slik er det. Det snur fort i fotballen, men jeg vil ikke si hva de skal gjøre. Det får de finne ut selv, sier Sogndal-Bakke.

Lillestrøm har tatt to poeng på de siste fem kampene, noe som har ført laget ned til en tiendeplass i OBOS-ligaen.

– Hadde du trodd Lillestrøm kunne vært i en slik situasjon etter syv kamper?

– Nei. Ikke i nærheten en gang. Vi har ikke vært dyktige nok, ikke skarpe nok. Vi har produsert mye sjanser, men vi har ikke scoret nok mål. Motstanderen har gjort en grundig jobb mot oss og vi har møtt heroisk innsats hver eneste gang. Det har vært tøffe kamper. Kampen i dag, for å isolere den, så er vi ikke på stasjonen. Vi er ikke gode nok i banespillet, ikke gode nok i de ulike fasene av spillet, sier Lillestrøm-trener Geir Bakke.

Det er spesielt foran mål de har slitt. Med syv mål på syv kamper er Lillestrøm laget som har scoret færrest mål så langt i sesongen.

– Hvorfor har det blitt så få mål?

– Hadde jeg hatt et svar på det, skulle jeg gitt deg det. Jeg har bommet altfor mye og vi har bommet altfor mye. Det har ikke vært bra nok, rett og slett, sier Lehne Olsen.

– Det er jo merkelig at vi ikke har scoret mer mål enn vi har gjort så langt, men vi må forholde oss til kampen i dag. Det er så langt under pari at det må vi få ryddet opp i fortest mulig, sier LSK-Bakke.

les også

LSK svakest foran mål i Obos-ligaen: – Jeg hater unnskyldninger

Lillestrøm åpnet sesongen med to seirer, men i de siste fire kampene før kveldens kamp hadde det kun blitt to poeng.

Presset på Geir Bakkes mannskap var derfor stort, og et knippe Lillestrøm-supporterne markerte også misnøyen med eget lag da de møtte opp på Åråsen da lagbussen ankom etter fredagens kamp borte mot Jerv.

Etter kampen ble presset og misnøyen fra supporterne på ny synliggjort med at det ble lagt ut en annonse på FINN, hvor man gir bort hele spillerstallen.

«Kan vurderes brukt som hagepynt i form av statuer, da de er meget stillestående og gjør seg mer til pynt enn nyttig bruk», skriver «selgeren» i annonsen.

GIS BORT: Denne annonsen ble lagt ut en snau time etter kampslutt. Foto: Skjermdump/Finn.no

– Hvis du har signert for Lillestrøm, så må du tåle å håndtere press. Det er slik det er. Det synes jeg vi har taklet jævlig dårlig. Det viser vi i dag, hele laget gjemmer seg altfor mye og i første omgang glemmer vi litt hvorfor vi begynte å spille fotball. Vi begynte å spille fotball fordi det var morsomste vi visste. Det synes jeg ikke vi ser på oss som lag. Vi gjemmer oss istedenfor å vise oss, sier kaptein Lehne Olsen.

– Hvordan skal dere snu dette?

– Det finnes ingen annen måte enn å trene godt, trene riktig og håndtere de scenariene vi er inne i, sier Geir Bakke, og er klar på de må holde fokus på den neste treningen og den neste kampen.

Les også

 1. LSK-profiler om trusler, svertekampanjer og maskerte menn: – Det som skjer etterpå, er ikke greit

  LILLESTRØM (VG) LSK-spiss Thomas Lehne Olsen (29) var blant spillerne som natt til lørdag ble møtt av flere maskerte…

Mer om

 1. Lillestrøm SK
 2. Fotball 1. div
 3. Geir Bakke
 4. Sogndal Fotball
 5. OBOS-ligaen

Flere artikler

 1. HamKam-treneren etter tap for Lillestrøm: – De kommer til å rykke opp

 2. Endelig vant Lillestrøm igjen – nå kreves mestertakter for opprykk

 3. Forbannet Bakke etter ny LSK-smell: – Fryktelig irriterende

 4. Politiet rykket ut til truende LSK-supportere

 5. LSK-profiler om trusler, svertekampanjer og maskerte menn: – Det som skjer etterpå, er ikke greit

Fra andre aviser

 1. Nytt Lillestrøm-mareritt: Uten seier på fem kamper på nivå to

  Aftenposten
 2. Lillestrøm sløste med sjansene. Så stilte backen inn siktet.

  Aftenposten
 3. Ti grusomme minutter da Ranheim kollapset på Åråsen

  Aftenposten
 4. Ny Lillestrøm-fiasko: Tapte mot nyopprykket lag igjen

  Aftenposten
 5. Ti grusomme minutter da Ranheim kollapset på Åråsen

  Bergens Tidende
 6. Ny Lillestrøm-fiasko: Tapte mot nyopprykket lag igjen

  Bergens Tidende

VG Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med kickback.no