Gauseth om «erstatteren»: – Et skup

(Mjøndalen – Sarpsborg 1–0) Christian Gauseth måtte pent ta til takke med benkeplass lørdag. Men han er ikke sur av den grunn: Kapteinen hyller mannen som erstattet ham på topp.

 • Mattis Holt

Det er bare syv dager siden Mjøndalen kunne melde på sine nettsider at de hadde hentet en ny spiss fra Haugesund.

Mot Stabæk i serieåpningen fikk han kun en målløs halvtime som innbytter, men lørdag var Shuaibu Ibrahim inne som spiss sammen med Fredrik Brustad i en defensivt anlagt 3–5–2-formasjon.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay

– Det var et veldig naturlig valg å få ham (Ibrahim) i gang. Vi har veldig tro på ham. Han har skapt masse trøbbel mot oss tidligere. Han har nese for scoringer, det var en spiller vi ønsket oss, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG.

Se kampens eneste scoring - og en utrolig bom - i videoen øverst i saken.

VRAKET: Etter å ha startet på topp mot Stabæk i serieåpningen måte Christian Gauseth ta plass på benken lørdag. Erstatteren på topp, Shuaibu Ibrahim, ble matchvinner. Foto: Terje Pedersen

Mjøndalen valgte nemlig å endre fullstendig på angrepet som ikke maktet å finne nettmaskene mot Stabæk onsdag. Hverken Christian Gauseth eller Sondre Liseth fikk fornyet tillit på topp, og det var Ibrahim som fikk mye av ansvaret for å bryte ned et kompakt og lavtliggende Sarpsborg-forsvar med sin fart.

Og Hansen traff virkelig med laguttaket, for etter 25 minutter var det nettopp Shuaibu Ibrahim som tok ned ballen på brystkassa på bakerste stolpe, før han smalt inn 1–0 mellom beina til Sarpsborg-keeper David Mitov Nilsson.

– Når jeg så den gikk inn tenkte jeg «å herregud». Jeg er så glad, sier målscoreren til VG etter kampen.

VG fulgte kampen minutt for minutt her!

Han forteller at Vegard Hansen var en stor faktor til at han tok turen fra Haugesund til Mjøndalen tre dager før seriestart.

– Før jeg kom hit snakket jeg med treneren, og han ga meg selvtillit. De to siste sesongene spilte jeg nesten ikke, men jeg føler meg veldig bra her.

– Hvor mange mål skal du score i år?

– Å, jeg vet ikke. Men jeg skal score mange mål.

BLID: «Ibra» (t.h.) feirer matchvinnerscoringen med Vetle Dragsnes. Foto: Tore Meek

Hansen tør å være litt mer konkret:

– Det hadde vært veldig fint å få en spiss med over ti mål i Eliteserien. Det har han potensialet til å klare. Jeg synes han hadde en kjempefin hjemmedebut, og er veldig, veldig fornøyd med prestasjonen hans, sier Mjøndalen-treneren.

Også Christian Gauseth, som måtte starte på benken til fordel for Ibrahim, kommer med store ord om den nigerianske spissen.

– Det er fantastisk. Han er spenstig, han er lur, og intensiv. Han er en typisk Mjøndalen-spiller. At vi fikk han kan fort vise seg å være et skup, sier Mjøndalen-kapteinen, som ble byttet inn med ti minutter igjen av kampen.

– Han fikk ikke sjansene han fortjente i Haugesund, og jeg tror han blir helt monumental for oss. Han har ferdigheter som jeg selv mangler: Han er rask og eksplosiv. Og så er han litt lik meg også da, siden han er så god avslutter, sier Gauseth med et stort glis om munnen.

SOLID: Mjøndalen-keeper Sosha Makani ble ikke utfordret mange ganger, men gjorde jobben da han måtte i aksjon. Foto: Tore Meek

«Vi skal vinne hele jævla Champions League, vi skal banke Barcelona, vi skal banke Bayern München», var budskapet fra Mjøndalen-supporterne i «3050» etter scoringen.

Det var kanskje ikke noe Champions League-lag de slo lørdag, men Sarpsborg 08 ble i Eurosports Indre Bane-podkast spådd til medaljeplass av samtlige i panelet, og Mikael Stahres mannskap er ansett som et lag som kan utfordre om en Europa-plass.

Nå står de med null poeng på to kamper, mot Mjøndalen og Vålerenga.

les også

Norske medier: Slik ender Eliteserien

Mjøndalen får på sin side æren av å toppe tabellen i noen timer, i alle fall til kampen mellom Molde og Rosenborg er ferdig.

– Veldig solid fra oss. Veldig få målsjanser til Sarpsborg syns jeg. Vi hadde bra kontroll. Vi ble veldig lave i perioder, sier Hansen.

PS. Alle kamper i Eliteserien ser du på Dplay.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Bodø/Glimt12111043152834
2Molde13101239132631
3Odd127142014622
4Vålerenga126421615122
5Kristiansund124622316718
 • Champions League-kvalifisering
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mer om

 1. Eliteserien
 2. Mjøndalen IF
 3. Sarpsborg 08

Flere artikler

 1. Gauseth slakter seg selv: – Dette svir

 2. Marerittstarten forlenges for AaFK: – To pissesituasjoner

 3. Vegard Hansen i verdenstoppen på kontinuitetsliste

 4. Pellegrino fortsatte målshowet mot gamleklubben Mjøndalen

 5. Hurtigguiden: Mjøndalen

Fra andre aviser

 1. Hjemmedebutant sikret Mjøndalen-seier

  Aftenposten
 2. Endelig satt den for Berisha, men Viking klarte bare uavgjort

  Aftenposten
 3. Glimts elleville sesongstart fortsatte etter dramatiske sluttminutter

  Aftenposten
 4. Glimts elleville sesongstart fortsatte etter dramatiske sluttminutter

  Bergens Tidende
 5. Her blir Vålerenga-keeperen utvist for hands (!)

  Aftenposten
 6. Endelig satt den for Berisha, men Viking klarte bare uavgjort

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder