Festfotball og Fernandes-dobbel – nå er Manchester United ubeseiret på 15 kamper

(Brighton - Manchester United 0–3) Bruno Fernandes (25) og unggutten Mason Greenwood (18) herjet med Brighton. Nå er Solskjærs mannskap ubeseiret siden januar.

 • Jonathan Simchai Hansen

For etter to scoringer av Bruno Fernandes, og et kunstverk av unggutten Mason Greenwood, knuste Manchester United Brighton.

– Vi var fulle av selvtillit og fulle av kvalitet. Guttene spilte eksepsjonelt, sa Solskjær i et intervju på TV2 etter kampen.

Dermed har de ikke tapt siden de møtte Burnley på Old Trafford den 22. januar. Solskjær har kanskje lagt den kvelden vekk fra minnet etter en fryktelig forestilling av Manchester United, men kampen kan nå bli et symbol på vendepunktet i lagets sesong.

Siden har de nemlig spilt 15 kamper, og ikke tapt noen av dem. Grunnen til det kan være Bruno Fernandes. En uke etter Burnley-kampen ble han Manchester United-spiller, og mot Brighton spilte han hovedrollen.

– Når du spiller med gode spillere kommer det enkelt. Dette laget har så mye kvalitet, så det er enkelt å spille med dette laget, forklarer Fernandes selv til TV2 etter kampen, om hans inntreden på laget.

FORNØYD: Solskjær gliste fra øre til øre av det Fernandes leverte på banen. Foto: ALASTAIR GRANT / X01348

Portugiseren selv tror laget kan vinne resten av kampene i årets sesong.

– Jeg tror det. Hvis vi fortsetter å kjempe som vi gjorde i dag og har gjort de siste kampene, med kvalitet og intensitet, kan vi gjøre det veldig bra. Jeg synes vi fortjener en plass i Champions League, sier Fernandes til TV2.

Seieren var viktig i den sammenhengen for Manchester United. Nå ligger de kun to poeng bak fjerdeplasserte Chelsea, og tre poeng bak tredjeplasserte Leicester med en kamp mer spilt.

Hylles av Solskjær

Men showet startet først ved Mason Greenwood mot Brighton. 18-åringen mottok ballen utenfor boksen, og skrudde på magien. Han satte fart mot Brighton-forsvaret, dro to vakre overstegsfinter, og klinket ballen inn i nærmeste hjørne da kampen kun var et kvarter gammel.

– Han spilte fantastisk. Han er ung, og han er en spesiell spiller, lød hyllesten fra Solskjær til Mason Greenwood på TV2 etter kampen.

Så fulgte Bruno Fernandes opp like etterpå. Portugiseren fyrte av fra distanse, og ballen gikk via Alexis MacAllister og skrudde i hjørnet utakbart for keeperen.

Dermed hadde Solskjær fått drømmestarten, og Manchester United fortsatte å dominere.

Rett etter pause lagde duoen Greenwood og Fernandes magi. De kontret etter et hjørnespark, og Greenwood satte på turboen på kanten. Han slo så et følsomt innlegg presist til Fernandes på bakerste stang. Portugiseren hamret til på hel volley, og satte spikeren i Brighton-kista.

Et kvarter senere tok Solskjær Fernandes av banen til litt velfortjent hvile i et tøft kampprogram, men Manchester United hadde full kontroll ut oppgjøret, selv uten ledestjernen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool32282270254586
2Manchester City32213881334866
3Leicester City33177963313258
4Chelsea331761060441657
5Manchester United331510856332355
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mer om

 1. Bruno Fernandes
 2. Manchester United
 3. Ole Gunnar Solskjær
 4. Premier League
 5. Brighton & Hove Albion FC

Flere artikler

 1. Stortalentet med to nye mål da United herjet: – Fantastisk målscorer

 2. Solskjær om Greenwood-sammenligning: – Han er langt foran meg

 3. Solskjær tror på thrilleravslutning: – Kommer til å bli livsviktig

 4. United-legende gikk berserk mot De Gea: – Ville ikke sluppet ham på bussen

 5. Mener Mourinho avslørte Solskjærs svakhet: – Et stort problem

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder