Vill jubel for Bodø/Glimts første medalje siden 2003: - Tårene presser på

(Bodø/Glimt-Kristiansund 3–0) Ulrik Saltnes ble rørt etter Bodø/Glimts sikret sin første medalje i Eliteserien siden sølvet i 2003.

Det er først i siste serierunde det blir klart om det blir sølv eller bronse for klubben fra Nordland. Men medaljen kommer etter en sesong der flere av de unge Glimt-spillerne har markert seg sterkt i norsk fotball.

– Det er enorm prestasjon og tårene presser på. Det betyr mye for meg personlig og jeg er stolt av alle som har bidratt, sier Ulrik Saltnes til Eurosport etter kampen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Også Kristiansunds trener Christian Michelsen måtte innse at hjemmelaget var klart bedre og han var imponert over sesongen til motstanderlaget.

– Bodø/Glimt og Molde har vært de klart beste lagene i årets sesong, sier Michelsen etter kampen.

les også

Rosenborg nærmer seg «fotballskandale» – Europa henger i en tynn tråd

Vi fulgte kampen direkte her.

Det var først Håkon Evjen som åpnet målkontoen søndag etter en nydelig fremspilling fra Ulrik Saltnes, da drøyt timen var spilt på Aspmyra Stadion.

Flere av ungguttene på laget feiret kampens første scoring ved å stille seg opp side om side med Evjen. Stortalentet forsvinner til nederlanske AZ Alkmaar fra 1. januar. Han er også nominert til årets spiller i Eliteserien denne sesongen.

Ti minutter etter Evjens mål økte Ulrik Saltnes ledelsen etter en nydelig pasning fra midtstopper Marius Lode.

– Jeg kjente jeg ble rørt da det gikk opp for meg. Jeg er tom for ord, sier Saltnes.

Da hadde også Erlend Dahl Reitan satt inn 3–0 på overtid i en kamp de styrte nesten hele veien.

AVSKJED: Håkon Evjen drar til nederlandsk fotball etter sesongen. Her tar han imot gratulasjonene etter kampens første scoring. Foto: Mats Torbergsen

Bodø/Glimt hadde all grunn til å feire sesongen til trampeklapp på stadion. For 2019-sesongen sikrer klubbens første medalje siden sølvet i 2003 bak Rosenborg. Og det er også klubbens klart beste prestasjon siden 4.plassen i 2008-sesongen.

Rosenborgs uavgjortresultat i Stavanger søndag gjorde at medaljen ble sikret én runde før slutt.

Resultatene fra de andre kampene var for øvrig noe Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen hadde sørget for at spillerne på banen ikke skulle få vite noe om. Speakeren hadde fått beskjed om å holde tilbake all informasjon om utviklingen på de andre arenaene.

les også

Mareritt for Jarstein: Først keepertabbe – så direkte rødt kort

Mot Kristiansund i årets siste hjemmekamp slet imidlertid hjemmelaget selv med å avgjøre kampen før Evjen var førstemann frempå. De hadde ikke vunnet siden slutten av september og kom fra fire uavgjorte kamper før den viktige seieren mot Kristiansund.

Der hadde laget hatt 65 prosent ballbesittelse i første omgang og produsert nok sjanser til å score flere mål allerede da.

– Det er en grei førsteomgang. Vi har sjanser til å score, men så får de to enkle mål i mot og det ødelegger kampen, sier Kristiansunds Flamur Kastrati til Eurosport etter kampen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder