Børven vil kjempe om toppscorertittelen etter dobbel mot Brann

SKIEN (VG) (Odd-Brann 3–2) Torgeir Børven avgjorde en nervepirrende seriestart mellom Odd og Brann. Etterpå varslet spissen toppscorer-ambisjoner for 2019.

– Ja, hvorfor ikke?

Det sier Odd-helten til VG etter å ha gitt telemarkingene den perfekte seriestarten.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg har sagt at jeg skal ha 15 målpoeng. Minst 10 av dem skal være mål, forteller Børven.

Det er gått 10 år siden angriperen debuterte for Odd. Han gjorde raskt mål til sitt varemerke. Etter hvert ble Børven også utenlandsproff i Nederland, men store skadeproblemer har bidratt til at karrieren har tatt flere uventede vendinger.

Comebacket

Nå har Øystese-karen endelig lagt bak seg en problemfri vinter. Det gjør at også lagkamerat Vebjørn Hoff tror Børven kan bli skummel for motstanderne.

– Han blir farlig i år, sier Hoff til VG, som selv både scoret og hadde målgivende i 3–2-seieren mot Brann.

Se hele intervjuet med Hoff her:

Det skjedde etter at bergenserne fikk en drømmestart, da Vito Wormgoor stanget gjestene i ledelsen etter bare 48 sekunder på Skagerak Arena.

Ledelsen holdt seg helt til førsteomgangs siste hendelse. For med det siste touchet på ballen før pause, utlignet Hoff til 1–1 med en heading fra kloss hold.

Hyllet av fansen

Det ga hjemmelaget fornyet selvtillit, og etter hvilen tok Odd fullstendig over. Før det var spilt 47 minutter hadde Børven snudd kampen, før spissen økte til 3–1 midtveis ut i omgangen etter en tabbe av Brann-keeper Eirik Holmen Johansen.

Wormgoor reduserte på straffe for Brann med et snaut kvarter igjen å spille, men Brann klarte aldri sette inn scoringen som ville berget poeng i seriepremieren.

– Det er vanskelig å få noe til å smake bedre, sier Dag-Eilev Fagermo til VG etter seieren - i et intervju som du kan se her:

Odd har på sin side startet Eliteserien 2019 på best mulig måte etter en tre måneder lang oppkjøring. Det satte hjemmepublikumet pris på. Etter matchen reiste majoriteten av de 7295 tilskuerne seg i jubel over den sterke trepoengeren.

– Det er fryktelig godt for meg selv med to scoringer og for laget som slår en gullkandidat i serieåpningen. Det er godt å vise at vi har et bra toppnivå, sier Børven.

– Du slo gjennom utpå her som veldig ung, så har du hatt en spesiell karrier etterpå. Hvordan føler du at du er nå, nivåmessig?

– Jeg føler meg langt bedre nå enn da jeg slo gjennom som fotballspiller. Det er godt å få vist litt av det på banen, forteller 27-åringen.

Misfornøyd Nilsen

For Brann er situasjonen en helt annen: Laget slet tidvis stort med å etablere et godt spill inne på Odds banehalvdel. Hovedgrunnen var svak presisjon og periodevis få bevegelser foran ballfører.

Det var også tydelig at Brann-trener Nilsen ikke likte det han så.

– Det er klart det er skuffende. Vi spiller egentlig en OK bortekamp. Vi får et tidlig mål, men så scorer de selvfølgelig rett før og rett etter pause - på gunstige tidspunkt, sier Nilsen til VG.

Etter 63 spilte minutter foretok han et dobbeltbytte. Ut gikk Henrik Kjelsrud Johansen og Kristoffer Løkberg, som begge hadde levert svake opptredener i Skien.

Fredrik Haugen og Daouda Bamba var bedre som erstattere, men ingen av dem kunne bidra til poeng.

– Vi gjør noen bytter, får 3–2 og har et skikkelig trøkk på dem mot slutten. Vi føler at vi kanskje fortjener ett poeng, men det makter vi dessverre ikke i dag, sier Nilsen.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde28195464273762
2Bodø/Glimt28149559401951
3Odd2814774235749
4Rosenborg28139648371148
5Viking2812794839943
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder