Sarry, Liverpool – der stoppet seiersrekken!

(Watford – Liverpool 3–0) Da det omsider glapp for Liverpool, så smalt det skikkelig. Watford lå nest sist i Premier League før kampstart, men anført av spissen Ismaïla Sarr (22) ble Jürgen Klopps stjernegalleri fullstendig knust.

– Først av alt skal Watford ha ros, for de fortjente det. De skapte sjanser, holdt seg til planen og scoret tre mål. Vi skapte ikke mange store sjanser, og må sørge for at vi tar oss sammen igjen. Det er et tøft tap å takle, sa Liverpool-stopper Virgil van Dijk i et intervju vist på TV 2 etter kampen.

– Det eneste positive er at vi har en FA-cupkamp om noen få dager og kan ta igjen der. Måten vi tapte på i dag var ikke akseptabel, la han til.

Tirsdag kveld spiller de borte mot Chelsea i femte runde av FA-cupen.

Satte Mané i skyggen

Senegaleseren Sarr så frem til å møte sin landsmann, Sadio Mané, men det endte med at Watford-spissen satte Liverpool-stjernen fullstendig i skyggen.

Sarr scoret to før han la opp til Troy Deeneys 3–0-scoring, og den samme Sarr var nær ved å ordne 4–0 før han ble byttet ut i det 82. minutt.

les også

King snytt for matchvinner-stempelet – seieren glapp i sluttminuttene

Til tross for tapet, så leder altså Liverpool fortsatt Premier League med 22 poeng og én kamp mer spilt enn Manchester City på annenplass. Sistnevnte spiller ligacupfinale mot Aston Villa søndag, og kan foreløpig ikke spise inn en liten smule av det enorme gapet.

Ligagullet er det uansett ingen fare med for Klopp & co., men stoltheten fikk seg en stygg ripe i London lørdag kveld.

les også

Rekordene raser med Liverpool i 2020

Etter seieren mot West Ham mandag kveld, så tangerte Liverpool rekorden til Manchester City med 18 strake seirer i Premier League.

De klarte ikke å toppe den, og samtidig gikk Liverpool på sitt første ligatap siden tapet mot Manchester City i januar i fjor. Siden da har de spilt 44 kamper uten tap. Arsenal har for øvrig rekorden på 49.

– Det å tape gjør vondt. Rekordene er mest for media. Vi bare fortsetter, og må vinne de neste kampene og vise det vi har gjort hele sesongen, sa van Dijk.

les også

Firmino ble testet: – Han var verre enn bestemoren min

Liverpool var uvanlig tamme i første omgang, og det var Watford som skapte mest og ville mest. Hjemmelaget ble heller ikke særlig svekket da den kreative og kvikke angriperen Gerard Deulofeu måtte bæres av banen med det som så ut til å være en alvorlig skade etter en drøy halvtime.

– Første omgang var tøff. Vi tapte mange andreballer. Vi hadde ballen mye, men kom ikke i de rette posisjonene til å legge inn, og kom ikke i de rette posisjonene til å avslutte, sa Klopp og smilte oppgitt da han ble intevjuet etter kampen.

Som så ofte før regnet nok de fleste med at Liverpool ville øke tempoet og avgjøre det hele i andre omgang.

Det skjedde altså ikke.

Klopp: – Ikke gode nok

– De gjorde akkurat hva de ville gjøre, og vi gjorde ikke akkurat det vi ville gjøre. Det er slik fotball er, sa Jürgen Klopp til Sky Sports etter tapet.

– Vi gjorde noen endringer som vi måtte gjøre. Vi møtte et veldig godt organisert lag som var topp forberedt til dette. Vi startet veldig bra i andre omgang, men så slipper vi inn det første målet, sa Klopp.

– Det er ikke enkelt å akseptere det, men vi var ikke gode nok i dag, Vi må taklet tap som dette, og bare kjempe videre, la tyskeren til.

Sarr, Sarr, Sarr

Sarr ordnet 1–0 da han satte inn et overlegg fra Abdoulaye Doucouré etter 54 minutter. Seks minutter senere fikset samme mann 2–0 da han lobbet over Alisson etter et herlig gjennomspill fra Troy Deeney.

Det tredje målet etter 72 minutter kom da Sarr plukket opp et tilbakespill fra Trent Alexander-Arnold, og serverte til Deeney som plasserte ballen iskaldt i nettet.

HERJET MED LOVREN: Kraftspiss Troy Deeney skapte stadig trøbbel for Liverpool-stopper Dejan Lovren. Her vinner han en av mange dueller. Foto: JUSTIN TALLIS / AFP

Watford klatret over nedrykksstreken med seieren på bedre målforskjell enn Bournemouth, som spilte 2–2 mot Chelsea tidligere på ettermiddagen. Dette var lagets første seier etter å ha tatt bare to poeng på sine fem siste kamper.

PS! Liverpool møter Chelsea på bortebane i FA-cupen i midtuken, før Bournemouth kommer på besøk i ligaen neste helg. Og om halvannen uke er det returkamp i Champions League hjemme mot Atletico Madrid, som vant det første oppgjøret 1–0.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder