Dag-Eiliv Fagermo ser ut til å bli ny Vålerenga-trener. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Opplysninger til VG: Vålerenga går for Fagermo som ny hovedtrener

På et styremøte sent torsdag kveld bestemte Vålerenga-ledelsen seg: De ønsker Dag-Eilev Fagermo (52) som ny hovedtrener i klubben.

Det får VG opplyst fra informert hold. Dermed er det nå opp til klubbene, Odd og VIF, å bli enige om en eventuell kompensasjon for Fagermo før overgangen kan tre i kraft.

Fredag morgen hadde Odd heller ikke hørt noe fra Oslo-klubben.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Per nå er Dag-Eilev Fagermo fremdeles Odd-trener. Det vil si at han i utgangspunktet skal lede laget mot Notodden (fredag klokken 15:00) og reise til La Manga i Spania søndag, sier sportssjef Tore Andersen til Varden fredag morgen.

Han bekrefter at Fagermo har fått tillatelse til å snakke med Vålerenga.

– Ja. Dag-Eilev spurte oss om å få lov til å snakke med Vålerenga. Det sa vi ja til.

Odds sportssjef Tore Andersen bekrefter overfor TV 2 at det er dialog mellom Odd og Vålerenga, men at det ikke har kommet noe bud ennå.

Dag-Eilev Fagermo har ledet Odd i 12 år og til mange gode plasseringer i Eliteserien, samt cupfinale og flere semifinaler i cupen. Ifølge VGs opplysninger var han én av to kandidater Vålerenga til slutt sto igjen med etter å ha sondert trener-terrenget i første del av januar.

Vålerenga-spiller Herolind Shala mener Fagermo er et godt valg:

Med et år igjen av kontrakten med Odd, var det ventet at Fagermo enten skulle skrive på for flere år med Skiens-klubben – eller gjøre noe annet, som han luftet med VG for noen uker siden. Da sa han:

«Skal jeg prøve meg i en større klubb, med større potensial enn Odd, eller skal jeg fortsette her? Jeg går inn i mitt siste kontrakts-år i Skien. Vi får se hva fremtiden bringer.»

Vålerenga har slitt med å komme av flekken fotballmessig de siste sesongene, og klubben tok et valg i høst: Det skal satses ungt og lokalt, og det er en av mange grunner til at klubben har henvendt seg til Dag-Eilev Fagermo, som har hatt suksess med den formelen i Odd de siste sesongene.

Det lyktes ikke VG å få en kommentar fra Dag-Eilev Fagermo sent torsdag kveld. VG har også forsøkt å komme i kontakt daglig leder Erik Espeseth og styremedlem Tuva Ørbeck Sørheim uten å lyktes. Sportslig leder i klubben, Jørgen Ingebrigtsen, påpekte at de forholder seg til fristen som er satt til 31.01 via sms.

Hverken daglig leder i Odd, Einar Håndlykken, eller sportssjef Tore Andersen har besvart VGs henvendelser.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder