PRISVINNEREN: Ada Hegerberg, her med BBC-prisen for årets spiller. Foto: BBC

Hegerberg slo verdensstjerner i kamp om BBC-pris

Bare to dager før Ada Hegerberg (21) spiller årets viktigste kamp blir det norske fotball-esset gjort stas på av BBC.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Hegerberg er nemlig kåret til årets kvinnelige fotballspiller i 2017 av Storbritannias nasjonale TV- og radiokringkaster. Det melder BBC tirsdag kveld.

– Det er utrolig stort, og jeg har egentlig ikke ord. Dette brukes som ren inspirasjon på veien videre, og mot Champions League-finalen, sier Hegerberg til VG.

Følelsesladd

På Instagram betegner hun 2016-året som «eventyrlig» og takker samtidig alle støttespillere fra trenere og lagvenninner for at hun gjorde enorm suksess. Selve overrekkelsen av prisen var også spesiell.

Den ble gjort av storesøster Andrine foran Lyon-spillerne i Frankrike. Ifølge BBC ble det et svært følelsesladet øyeblikk for Ada Hegerberg.

– Hun (Andrine) har vært så viktig for meg gjennom karrieren. Vi har støttet og presset hverandre, og min suksess er for oss begge, sier lillesøster Ada.

Konkurransen om den gjeve BBC-prisen var tøff. Tyske Melanie Behringer (Bayern München), svenske Hedvig Lindahl (Chelsea), brasilianske Marta (Orlando Pride) og canadiske Christine Sinclair (Portland Thorns) var alle nominert av trenere, spillere og journalister fra hele verden. Men valget falt altså på Hegerberg.

Lest denne? Hegerberg og Lyons vei mot «The treble»: Møter samme lag tre ganger på 20 dager

Tøff konkurranse

Det er kanskje ikke så rart, fjoråret tatt i betraktning. 21-åringen gjorde rent bord med klubblaget i fjor. Lyon vant trippelen – Champions League, hjemlig liga- og cup sist sesong. Hegerberg scoret utrolige 33 mål i serien og 13 i Europa. Også i år er Lyon nære å ta hjem «The Treble».

I Frankrike har de vunnet det som er å vinne. Nå gjenstår bare det gjeveste: Torsdag kveld spiller Lyon Champions League-finale mot Paris Saint-Germain.

Hegerberg er for øvrig blitt vant til priser nå. I fjor sommer delte hun scene med Cristiano Ronaldo da de begge ble kåret til årets spiller i Europa. Flere kan det også bli i fremtiden, og kanskje er sannsynligheten større dersom hun nok en gang går til topps i Champions League.

Husker du? Hegerberg og Ronaldo kåret til «årets spiller» i Europa

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder