MÅLMASKIN: Her jubler Joshua King for én av sine totalt 21 Premier League-scoringer. Dette målet kom mot Aston Villa i 2016. Foto: Ed Sykes Reuters

Sjekk denne Premier League-listen – Norge scorer mer enn Brasil

Argentina og Brasil har nok alltid vært bedre enn Norge i fotball, men ikke når det gjelder antall Premier League-scoringer.

Artikkelen er over to år gammel

Ferske tall fra BBC viser at nordmenn er svært viktige bidragsytere på målfronten i Premier League. Dersom man ekskluderer spillere fra Storbritannia og Irland, er det bare franskmenn, nederlendere og spanjoler som har scoret flere mål enn nordmenn i den engelske toppdivisjonen.

Det betyr at norske spillere har vært bedre foran mål enn brasilianere, argentinere, italienere og belgiere.

Les også: Welbeck senket Manchester United

Ikke verst for en nasjon rangert som nummer 86 på FIFA-rankingen.

Solskjær mestscorende

Norske spillere har scoret totalt 507 mål siden Premier League så dagens lys i 1992/93-sesongen. 36 nordmenn har tegnet seg på scoringslisten siden den gang, og den viktigste bidragsyteren til den norske målfesten er ikke overraskende nåværende Molde-trener Ole Gunnar Solskjær.

Den tidligere Manchester United-spissen har stått for 92 av 506 norske Premier League-scoringer.

Fikk du med deg denne fra den norske storscoreren? Se innslaget i videovinduet under!

Tall fra britiske og irske spillere er ekskludert fra listen – men øverst på listen troner franskmennene, med 1438 scoringer. Deretter følger Nederland (894) og Spania (622), før det som tidligere nevnt er Norge med 507. Nigeria er nummer fem med 470 mål.

Så du denne? Stygg smell for Hulls norske trio

Etter Solskjær følger Steffen Iversen (40 mål), John Carew (38 mål) og Tore André Flo (38 mål). I tillegg har Morten Gamst Pedersen bidratt med 34, og Øyvind Leonhardsen med 30.

TOPPSCORER: Det var ikke noe fremmed syn å se Ole Gunnar Solskjær slik da han spilte for Manchester United. Foto: Terje Visnes VG

For ordens skyld: Thierry Henry er Frankrikes mestscorende Premier League-spiller, med 175 mål, Robin van Persie er nummer én for Nederland (144 mål), og Fernando Torres er mestscorende fra Spania med 85. Yakubu (95 mål) er Nigerias målmaskin i Premier League.

Hvor lenge varer det?

Det er vel kanskje det store spørsmålet. For å forvente at norske målscorere skal ta opp kampen med franske, nederlandske og spanske spillere, er kanskje mye å be om, i hvert fall med tanke på at det i dag er fem nordmenn i Premier League.

Fikk du med deg? Her tangerer King nok en norsk scoringslegende

Norge har Joshua King, Adama Diomandé, Markus Henriksen, Omar Elabdellaoui og Håvard Nordtveit, som er relativt faste innslag på sine lag.

Den viktigste bærebjelken for «norske scoringer» i dag, er utvilsomt Joshua King, som har vært i strålende form denne sesongen. Han har per dags dato 21 Premier League-scoringer totalt.

Fikk du med deg Twitter-forvirringen rundt King? Se innslaget her!

Han tegnet seg ikke på scoringslisten da Bournemouth spilte 2–2 mot Stoke lørdag, men det har han gjort 15 ganger tidligere denne sesongen. Med målteften på plass, har King denne sesongen blitt den syvende spilleren fra Norge til å score ti eller flere mål i en Premier League-sesong, og bare Solskjær har scoret flere i én og samme sesong.

Les også: King jakter Solskjær-rekord

Bournemouth har fortsatt to kamper igjen av sesongen, mot henholdsvis Burnley og Leicester. Rekorden til Solskjær er på 18 mål, en rekord som har stått siden 1996/97-sesongen.

Bedre enn Brasil

«Mirakelet i Marseille» og «vi har scoret mot Brasil», er to av de største øyeblikkene i norsk fotballs historie. Da tenker man på Norges 2–1 seier over Brasil i VM i Frankrike i 1998. Nå kan man glede seg over at man er bedre enn Brasil, i hvert fall i Premier League.

Brasilianerne har nemlig scoret 322 ganger i Premier League, 185 færre ganger enn nordmenn. Nicolás Otamendi scoret Argentinas mål nummer 400 i Manchester Citys knusende 5–0 seieren over Crystal Palace lørdag, mens Belgia og Italia har henholdsvis 434 og 407 mål.

Det er ikke bare-bare for King å konkurrere med spillere som Sergio Agüero, Roberto Firmino, Romelu Lukaku og Manolo Gabbiadini for å holde Norge foran på listen, men dersom Romsås-gutten fortsetter i samme spor, er det godt nytt for den norske statistikken.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder