I HELSVART: Nicklas Bendtner i helsvarte Adidas-sko mot Kristiansund sist mandag. Foto: Anders Tøsse NTB scanpix

Bendtner i helsvart – inntil videre

Nicklas Bendtner (29) har foreløpig avsluttet bruken av sine Nike-sko i Rosenborg. Klubben skal torsdag ha møte med Adidas om danskens skoavtale.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Rosenborgs samarbeid med den tyske sportsutstyrsgiganten har gjennom hele våren kollidert med Bendtners kontrakt med Nike. Men i de tre siste kampene har spissen spilt med sko fra RBK-sponsoren. Skoene har likevel ikke hatt de tradisjonelle stripene, men har vært helsvarte, såkalt anonymiserte.

– I dag spilte jeg i Adidas, svarte han VG etter å ha utlignet til 3–3 på overtid i dramaet mot Kristiansund sist mandag.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Og det kommer du til å fortsette med?

– Inntil videre, ja.

Bendtner etter RBK-kollaps: Kommer ikke ut i Europa med dette

Ut fra det VG kan se opptrer RBK-spissen nå med en av Nemeziz-modellene.

– Nicklas Bendtner bruker nå Adidas-sko på trening og i kamp. Vi er som du vet i dialog med Adidas, og vi har en felles målsetting om å ha en løsning så snart ferieavvikling er gjort unna, slik at vi kan få signert den nye avtalen. Både vi og Adidas er klare for å signere, sier salgssjef Harald Lundemo i RBK.

Leste du? RBK-spiller måtte droppe skoavtale – Bendtner har fått beholde

Han opplyser at han planlegger å reise til Stockholm 6. juli, der Adidas Group Nordic har kontor. Siden Adresseavisen tok opp Bendtners skoavtale i mars, har Rosenborg kommunisert at de gjennom dialog med sin utstyrspartner skal komme til en løsning.

Saken fortsetter etter videoinnslaget om Bendtners skoavtale fra mai:

– Vi finner helt sikkert en løsning som gagner alle tre, tenker jeg, har Harald Lundemo tidligere svart VG. Han er far til Rosenborgs midtbanespiller, Marius Lundemo.

Lundemo senior har ikke svart på to sms-spørsmål fra VG om Bendtner kommer til å spille resten av sesongen i helsvarte sko.

Husker du? LeBron James med tidenes Nike-avtale

For Vegar Eggen Hedenstad, som kom fra tyske St. Pauli før sesongen, var løsningen klar da han signerte: Han måtte sette sin personlige skoavtale med Nike på vent, en sponsor-deal han har hatt de siste tre-fire årene.

– Det er påbudt, så vidt jeg vet. Det er ikke noe stort problem for meg, sa RBK-backen i slutten av mai til VG.

For Nicklas Bendtner har overgangen til klubbsponsorens sko vært en mye mer langdryg affære. Dansken har en åpenbar forkjærlighet for Nike og har i en årrekke hatt en personlig avtale med den amerikanske utstyrsagenten.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt24146454342048
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder