Solbakken etter tribunebråk i toppkamp: – De skal finnes og de skal straffes

Publisert: Oppdatert: 07.08.17 07:29

Del saken på:

Lenken er kopiert
FOTBALL

(Brøndby–København 1-0) Da innbytter Simon Tibbling sendte hjemmelaget opp i ledelsen på overtid, kokte det fullstendig over for København-fansen og kampen måtte stoppes.

– Det er kjedelig for klubben og fotballen at sånn skjer. Jeg vil gjerne beklage på FCKs vegne. Det er sikkert en gruppe som står bak, og de skal finnes og straffes, sa Ståle Solbakken til danske TV3+ etter at kampen til slutt ble avsluttet – 20 minutter etter at opptøyene startet.

Det som skulle være en folkefest mellom byrivalene Brøndby og Solbakkens København i dansk Superliga fikk en nitrist slutt.

Tre og et halvt minutt på overtid stoppet dommeren kampen i det bildene av en av sikkerhetsvakt som lå på bakken i smerter, rullet over skjermen. Reprisen viste at en København-supporter slo vakten i ansiktet.

Men det var bare starten. Bluss ble tent opp i FCK-seksjonen og majoriteten av fans nektet å roe seg. Temperaturen steg og til slutt måtte opprørspoliti med hjelmer, gassmasker og batonger komme til unnsetning.

VGs fotballjournalist Knut Espen Svegaarden var tilstede på kampen med sin sønn, men forlot stadion like etter matchvinnerscoringen, og gikk glipp av gemyttene.

– Vi hadde en avtale med en taxisjåfør, så derfor gikk vi litt tidligere enn normalt. Det første som møtte oss på vei bort fra stadion var ti politibiler med sirener, før det kom et politihelikopter over oss.

Les også: Bendtner-dobbel da Rosenborg slo tilbake

– Nå må dere f**n meg holde opp

Solbakken ble stående og se på opptrinnet med en alvorlig mine. Han likte åpenbart ikke det han så av FCK-fansen.

– Stemningen blant spillerne er en dobbelt skuffelse. De er både skuffet over resultatet og det som skjer utenfor banen, fortsatte Solbakken.

– Unnskyld, men nå må København-fansen f**n meg holde opp med dette tullet og oppføre seg som siviliserte mennesker, sa den danske kommentatoren Carsten Werge på TV3+.

Flere danske journalister og fotballkjenner reagerer sterkt på hendelsen i hovedstaden, deriblant Gisle Thorsen i danske Extrabladet, Kaare Sørensen i TV 2 og Jesper Simo i Eurosport.

– Jeg regner med at Ståle Solbakken og FC København er de første som tar avstand fra dette her, for det er simpelthen en skandale, sa Werge videre i det TV-bildene zoomet inn på Solbakken, som snakket med spillerne sine ved benken.

Fikk du med deg? Slik kan «overgangssjokket» påvirke Fotball-Europa

Skal finne de involverte

Dommeren sendte etter hvert spillerne av banen ettersom man ikke kunne garantere for deres sikkerhet.

Anders Hørsholt, FCK-direktør sa følgende til klubbens hjemmeside:

– Det er totalt uakseptabelt og pinlig å oppleve slikt. Det er ingen unnskyldning for å oppføre seg sånn, eller angripe politi eller andre på stadion. Det er en skandale og vi vil nå sammen med alle relevante partner gjøre vårt for å finne dem som er involvert, så de får deres straff.

Les også: CL-håpet lever for FCK

Etter drøye 20 minutters stopp i spillet satte dommeren igang de siste sekundene før han blåste av kampen.

Brøndby vant kampen 1-0 og ligger nå på andreplass i dansk Superliga etter fire runder. Tyngre går det for Solbakkens FCK, som har sanket kun fem poeng så langt.

Denne artikkelen handler om