TIL KONKURRENTEN: Anders Trondsen (til venstre) i duell med Jørgen Skjelvik om ballen i oppgjøret mellom Sarpsborg og Rosenborg i 2015. Foto: Ned Alley NTB scanpix

Konkurrentenes supporterledere mener Rosenborg driver «økonomisk doping»

Anders Trondsen (22) er klar. Samuel Adegbenro (21) skal være nære. «Ødeleggende», mener konkurrentenes supportere.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

– Det er jo sånn RBK driver. en økonomisk doping av fotballen er det de står for, sier leder for Moldes supporterklubb, Tornekrattet, Svein Erik Jenset til VG.

Da har Rosenborg allerede presentert Anders Trondsen, som etter sigende kostet 15 millioner kroner. De skal også være nære å fullføre en overgang for Adegbenro for samme sum.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Som i Rosenborgs storhetstid, da de blant andre hentet Carew fra Vålerenga og Frode Johnsen fra Odd, kjøper de nå noen av Eliteserie-rivalenes største profiler.

– De viser igjen at de gladelig betaler millioner i både overganger og lønninger, noe andre klubber har uttalt at de ikke har vært interessert i å være med på, mener Jenset.

Anbefalt: RBK-angripere til 200 millioner

Leder i Bataljonen, Roger Lillebøe-Hansen, mener det er en «Guds lykke» at Rosenborg feilet i Champions League-kvalifiseringen, som ville gitt flere titalls millioner i klubbkassen.

– Nå er vi fort tilbake i den perioden i forrige storhetstiden til Rosenborg, hvor det overhodet ikke var reell konkurranse. Rosenborg plukker de beste, velprøvde spillerne i Eliteserien, og slipper å ta sjansen på å hente fra utlandet, slik Viking lyktes med da de hentet Adegbenro.

Se liste over alle de dyreste kjøpene gjort av norske klubber lenger ned i saken.

Se spillerens dom: Dette er Eliteseriens «grisespillere»

Se hva Anders Trondsen sa selv om Rosenborg-overgangen:

Kjernen-leder: – Gammelt gulp

Jenset mener Rosenborg-kjøpene går inn og ødelegger for unge håpefulle trøndere.

– Vi er fan av en blandet taktikk, litt egenutviklet og kjøp av ungt og lovende fra andre klubber. Men Rosenborg velger å bygge lag på sin måte, i motsetning til å utvikle egne.

– Men Rosenborg har fått frem Jonas Svensson, Markus Henriksen, Ole Selnæs og Fredrik Midtsjø de siste årene?

– Joda, det er greit. Men det viser seg hver gang noen går fra Rosenborg. De virker gode når de er i Rosenborg, men når de kommer til utlandet har de ikke så mye å vise til, mener Tornekratt-lederen, som hadde vært fornøyd om Trondsen ble Molde-spiller, men helst ikke for mer enn 6-7 millioner kroner.

Tidligere har VG skrevet om millionbutikken i Molde, hvor spillere selges dyrt til utlandet, før de hentes hjem til Møre og Romsdal for en langt billigere penge.

Kjernen-leder, Espen Viken, er lei av å høre snakk om at Rosenborg ikke utvikler egne spillere.

– Ærlig talt, det der er gammel gulp. Det er helt gått ut på dato. Nei, vet du den, den tar jeg ikke på alvor. Bare det blir sagt ofte nok, så blir det sant, vet du. Men det der blir aldri sant i Trondheim, kontrer Viken.

Se også: Bendtner-kunst mot Molde

Se den herlige Bendtner-scoringen:

– Internasjonale priser

Anders Trondsen er per nå det femte dyreste kjøpet av en norsk klubb gjennom tidende. Samuel Adegbenro kan bli enda ett hakk dyrere.

Lillebøe-Hansen i Bataljonen kaller det «ødeleggende».

– Jeg ser argumentet Rosenborg om at vi trenger et flaggskip. Men nå er Europa-vinduet deres såpass snevert, at de overgangen bare er ødeleggende for konkurransen i norsk Eliteserie. Det ødelegger attraktiviteten.

Lillebøe-Hansen mener Trondsen- og Adegbenro-prisene ikke går an å forholde seg til, ettersom det er «internasjonale priser».

– Og det er det kun Rosenborg – og kanskje Molde med sine vennskapspenger – som kan betale.

Viken i Kjernen tror ikke det er tilfeldig at Trondsen kommer til Rosenborg akkurat nå.

– Nå har Rosenborg begynt å prestere igjen, og jeg tror folk ser at det er en klubb på rett kjøl. Da er det en naturlig effekt at flere norske spillere velger Rosenborg fremfor en mindre god klubb utenlands, mener Viken.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder