OPPTUR: En tøff vinter er blitt til en langt hyggeligere vår for Harmeet Singh. Foto: FRODE HANSEN/VG

Harmeet Singh: - Ble sterkere fysisk og mentalt

VALLE (VG Nett) Harmeet Singh (21) så ut til å ende sine Vålerenga-dager på benken. Etter to serierunder er han eliteseriens assistkonge.

Marius Vik
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Det siste halvåret har vært en berg-og-dal-bane for Vålerengas Harmeet Singh. Landslagsdebut på Thailands-turen med det norske landslaget ble fort erstattet med turbulens da han ikke ville forlenge med Vålerenga - og på La Manga i februar fikk han beskjed om at han ikke ville spille hvis han bare var like god som andre kandidater i samme posisjon.

Harmeet Singh har likevel gjort valget lett for trener Martin Andresen:

Han har vært best på årets Vålerenga-lag, og etter to serierunder er han eliteseriens assistkonge med sine tre målgivende pasninger, til tross for at han ikke engang startet i seriepremieren mot Haugesund. Mens tonen var hard fra supportere og fotballpersonligheter, bet Singh tennene sammen, og bestemte seg for å bli så god at han ikke kunne vrakes.

VG LIVE: Følg Vålerenga - Viking fra 19.00!

- Det som har skjedd, vil hjelpe meg til på bli en j***lig god fotballspiller. Det har gjort meg sterkere både mentalt og fysisk, sier Singh.

Sterk som en løve

VG Nett prater med midtbanespilleren dagen før Viking-kampen. Været er ufyselig, og kan sånn sett minne litt om de siste månedene hans i Vålerenga. Kanskje er det greit at navnet hans betyr «løve» på hindi. Han har måttet være sterk, men synes han har kommet greit igjennom det.

Harmeet Singh var nemlig forberedt på hva som kunne komme.

- Da jeg bestemte meg for at jeg ikke ville forlenge med Vålerenga, tenkte jeg nøye igjennom hva som kunne skje. Sånn ble jeg forberedt på det meste, og jeg lot meg ikke påvirke av de reaksjonene eller kommentarene som ville komme.

I stedet har unggutten fortsatt å jobbe knallhardt. Som i sine yngre dager fortsetter han å kjøre ekstratreninger når han mener det er behov for det.

- Jeg har ikke trent noe ekstra denne sesongen, men jeg har alltid vært glad i å trene mye, og også i år har jeg tatt en del ekstraøkter når jeg mener jeg har hatt behov for det. Noen ganger trener jeg hjemme på Furuset, andre ganger reiser jeg til Valle på kveldstid, for å ta noen intervaller, eller bare trene litt med ball.

Betalingen har kommet i form av tre målgivende, og fast plass på Vålerenga-laget - i alle fall i skrivende øyeblikk.

- Men det er ikke noe jeg tar for gitt. Konkurransen er stor, men jeg skal gjøre det jeg kan for å beholde plassen. Alt av forberedelser gjøres opp mot det som skal skje neste serierunde, slik at både jeg og Vålerenga gjør det beste mulig.

Starter mot Viking

Mot Viking tirsdag kveld starter han igjen, og Martin Andresen understreker at det er en helt uproblematisk situasjon.

- Det er helt logisk at vi velger andre når situasjonen ellers er lik, men når Harmeet er i den formen han er i nå, så vil han selvsagt få spille, sier Vålerenga-treneren til VG Nett.

Hva som skjer videre med Singh er fortsatt usikkert. Den ferske landslagsspilleren har vært i Vålerenga siden han var 12 år, og Oslo-laget har dermed krav på en klekkelig utdanningskompensasjon om han skulle gå til en utenlandsk klubb.

Sett derfor ikke hele huset på at han forsvinner allerede til sommeren.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder