UVANELIG: Bayern München har vært ustabile i årets sesong, her er i Champions League-duell mot Milans Samuel Eto'o. Foto: Afp

Nedbrutt Bayern jager annenplass

Bayern München er helt ute av det med cupexit og håpløs luke opp til serieleder Dortmund. Nå jager sørtyskerne annenplass. Det er uvant i storklubben.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Fjorårets dobbeltmester kan trolig glemme sølvtøy denne sesongen. Cupdrømmen brast mot Schalke i midtuken, mens forrige helgs tap mot nettopp Dortmund gjorde at luken opp til førsteplassen er på 16 poeng. Ti bundesligakamper gjenstår.

Nå sikter storklubben seg inn mot annenplassen som gir direkteplass i mesterligaen. Mohammed Abdellaoue, som trolig starter, og Hannover er motstander.

- Dersom vi ikke vinner verken ligaen eller cupen har det ikke vært en god sesong for Bayern, sier kaptein Philipp Lahm foran turen til Hannover.

VG Live: Følg Hannover 96 - Bayern München her imorgen 15.30.

- Vi må sørge for at vi sikrer annenplassen, men det blir vanskelig å få med seg noe som helst fra denne sesongen, fortsetter forsvarsspilleren.

Bayern München har store ambisjoner foran hver eneste sesong. I år har det gått sjeldent trått.

- Det er ergerlig. Vi siktet mot begge trofeene, men rotet alt vekk. Sjansen er forspilt nå, sier Lahm.

Les også: United viser Neuer-interesse

Bayern-ledelsen prøver å beholde roen.

- Alle tap smerter. Det skader både selvtilliten og merkevaren. Vi ønsker ikke å bli vant til dette, men må forsøke å holde roen, sier formann Karl-Heinz Rummenigge.

Hannover må klare seg uten spissen Didier Ya Konan. Den tidligere Rosenborg-spilleren sliter med vondt kne. 26-åringen har 11 mål på 21 kamper denne sesongen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder