Solbakken: - Vi tapte mot et bedre lag

KØBENHAVN (VG Nett) (FC København - Chelsea 0-2) Med to scoringer sørget Nicolas Anelka for at Ståle Solbakkens FCK er så godt som ute av Champions League før returmøtet mot Chelsea.

  • Lillian Holden
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Med 2-0-tap i Parken blir det nærmest umulig for danskene å ta seg videre i turneringen.

Det var et kamprustent FC København som tok imot den regjerende Premier League-mesteren, og nivåforskjellen var synlig hele kampen. FCKs håp lå i å stå kompakt og ikke gjøre defensive feil, men så var det akkurat det motsatte som skjedde.

- Vi hadde i perioder godt spill, men vi tapte likevel fortjent, sa Solbakken på pressekonferansen etter kampen.

VGTV: Se intervju med Solbakken etter kampen

- Noen av mine beste menn hadde kanskje ikke sin beste dag. Enkelte av spillerne mine kan imidlertid tenke tilbake på kampen med en god følelse, fortsetter den norske klubbtreneren.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt!

Solbakken tok tapet med fatning, og fikk også se en del positivt som han kan ta med seg inn mot returoppgjøret på Stamford Bridge.

- Men da vi hadde våre gode perioder, hadde vi ikke sistepasningen eller kraften til å bryte gjennom, sier han.

Det er William Kvist rimelig enig i.

- Vi mangler det siste lille ekstra for å bli farlige framover. Vi klarer ikke å legge på det presset som vi trenger, sier han til Viasat.

En mann som ikke var særlig misfornøyd etter kveldens forestilling i Parken, var Carlo Ancelotti.

FORNØYD MED NOE: Ståle Solbakken hadde ingen helsvart kveld på jobben, men så en del ting som han kan ta med seg inn mot returoppgjøret på Stamford Bridge. Foto: Scanpix

- Vi fikk et godt resultat i dag. Vi hadde god kontroll i deler av kampen, og er godt fornøyd med utfallet av kampen, sier han.

Chelsea-treneren benket Didier Drogba før kveldens kamp, og valgte å starte med to spisser på topp - Anelka og Fernando Torres.

- Det fungerte veldig bra, de utgjorde en god kombinasjon, sier han.

VG Nett-leser:Forundrer meg ikke om Solbakken går ut etter kampen og kritiserer dommerenDiskutér kampen her!

Anelkas iskalde åpning

Jesper Grønkjær er Ståle Solbakkens mest erfarne spiller og mannen han plasserer i lagoppstillingen først. Men det var han som fikk Solbakken til å rive seg i håret han ikke har etter 17 minutter.

Kantspilleren mistet ballen på egen halvdel, og Chelsea kontret på direkten. Ballen endte hos Nicolas Anelka, som avsluttet lavt og iskaldt forbi Johan Wiland.

- Det var kanskje for optimistisk å sette Grønkjær i den rollen med så mye defensivt ansvar. Han hadde verken utholdenhet eller kraft til å bidra fremover, sier Solbakken.

Iskaldt var det også i København tirsdag kveld, de seks minusgradene føltes som minus 15. Men en av Chelseas materialforvaltere trosset elementene og satt rolig på tribunen kun iført t-skjorte og shorts.

Like etter hvilen kunne materialforvalteren imidlertid reise seg opp igjen for å juble. Igjen var det Anelka som scoret, assistert på flott vis av Frank Lampard.

Franskmannen scoret med det sitt sjuende mål denne Champions League-sesongen. I Chelseas CL-historie er det bare én mann som har scoret flere i løpet av en sesong - nemlig Tore Andre Flo.

Etter en veldig tam førsteomgang fra FCKs side, kom laget mer med i det etter pause, men da var det også så godt som kjørt. Det eneste som fikk de danske supporterne i Parken til å reise seg fra setene utover i omgangen var da Jesper Grønkjær gikk i bakken innenfor sekstenmeteren etter 67 minutter. FCK-spillerne og publikum ropte på straffe, men dommeren hadde allerede blåst for offside.

Etter sluttsignalet var det lavmælte og skuffede danske spillere som møtte pressen.

- Vi snakket om i pausen at vi kunne klare langt bedre. Vi startet andre omgang bra, men da vi fikk et nytt mål mot oss så setter det seg noe i hodet, sier Oscar Wendt til Viasat.

- Vi er fryktelig skuffet nå. Vi trodde vi hadde det som krevdes, men det var ikke mye som stemte i kveld.

Se mer statistikk for Champions League på VG Live.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder