JUBEL: Tor Øyvind Hovda jubler etter sin scring mot FFK. Foto: Jon Olav Nesvold / Scanpix

Hønefoss klatrer videre på tabellen

FREDRIKSTAD (VG Nett) (Fredrikstad-Hønefoss 0-2) Hønefoss var betydelig mer effektive enn Fredrikstad og klatrer videre på tabellen. Dermed er FFK for alvor i poengnød.

  • Christine Bergby

Artikkelen er over syv år gammel

- Vi spiller en fornuftig fotballkamp, og jeg føler at vi har kontroll på spillet. Vi er tålmodige, og det får vi belønning for, sier Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud til VG Nett.

Begge lag hadde flust av sjanser, men det var bortelaget som var mest effektive og utnyttet de mulighetene de fikk.

VG Live: Les fyldig referat av kampen her.

- Det er en grei bortekamp av oss, og vi har gjort en god sesong hittil. Men det er fortsatt 14 kamper igjen, sier han videre.

Lenge igjen av sesongen

For Hønefoss har klatret på tabellen og ligger på en 6. plass.

- Det er gøy å lede et lag som lykkes og vi har selvtilitt, men vi skal ikke glemme at det er lenge igjen av sesongen, avslutter han.

Første omgang startet som en kjedelig affære, men etter 18 minutter tok Hønefoss ansvar. Bortelaget var glodhete på cornere, og på corner nummer to ble ballen slått av Alexander Groven mot bakre stolpe. Ballen havnet på kneet til Khalifa Jabbie, men i stedet for å klarere så spilte han ballen ut i feltet, det var det klabb og babb foran Jon Knudsen. Tor Øyvind Hovda stod godt plassert og la ballen sikkert i mål.

Hjemmelaget presset
Etter bortelaget sin scoring tok hjemmelaget over spillet, de presset og kjempet foran Steve Clark, men fikk ikke hull på byllen.

- Vi presser og kommer til sjanser, men vi er ikke effektive nok. Nå må vi innse at vi trenger poeng, sier FFK-trener Trond Amundsen til VG Nett.

I omgangens siste spilleminutt roper publikum etter straffe. Ballen ble slått inn i feltet av Tarik Elyounoussi, Hans Erik Ramberg får tak i ballen og lader skuddfoten. Ballen går rett i en Hønefoss-spiller, men dommer Trygve Kjensli står godt plassert og vinker spillet videre.

- Vi tar ikke flere poeng ved å gi opp, så vi må bare kjempe videre. Men det blir en tøff høst, avslutter Amundsen.

Hønefoss var effektive
Andre omgangen utartet seg likt som den første. Det var hjemmelaget som presset og kom til farlige sjanser, men det var bortelaget som scoret.

I det 72. minutt avgjorde innbytter Kevin Larsen kampen, selv om det var hjemmelaget som hadde presset og skapt størst sjanser. Arnor Adalsteinsson la ballen skrått inn i feltet, Larsen stod helt umarkert og kunne klinke ballen enkelt i mål.

Hønefoss utnyttet de mulighetene de fikk og vant derfor kampen enkelt.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder