KONFLIKT: Svein-Erik Edvartsen lå i vinter og vår i en hard konflikt med store deler av Dommer-Norge. Foto: Frode Hansen VG

TV 2: NFF-sjef ga Edvartsen konfidensiell informasjon ved en feil

Da konflikten mellom Svein-Erik Edvartsen og Dommer-Norge stormet som verst, sendte NFFs generalsekretær ved en feil en intern e-post til den nå avskjedigede dommeren.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Tirsdag ble det klart at Svein-Erik Edvartsen er ferdig i Norges Fotballforbund (NFF), etter at de sparket ham fra stillingen som seksjonsleder for samfunnsansvar.

Han kommer heller ikke til å dømme fotball i 2018.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Det kommer som et resultat av at forbundet mener de har bevis for at Edvartsen har sendt e-poster under falskt navn, noe Edvartsen nekter for å ha gjort. Han har varslet søksmål mot NFF.

NFF-SJEF: Generalsekretær Pål Bjerketvedt. Foto: Trond Solberg VG

Edvartsen har i lang tid vært i konflikt med Dommer-Norge. Saken startet i vinter som en bitter krangel mellom Edvartsen og dommersjef i NFF, Terje Hauge. Idet tvisten virket å være løst, gikk deretter flere toppdommere ut og hevdet seg trakassert av Edvartsen. Han svarte med anklager om akkurat det samme fra motparten.

Nå kommer det frem at generalsekretær i NFF, Pål Bjerketvedt, midt i striden i april feilsendte en e-post med konfidensiell informasjon om Edvartsen til Edvartsen, ifølge TV 2.

E-posten, som var ment for NFFs ledergruppe, inneholdt ifølge kanalen til dels friske karakteristikker av toppdommeren og røpet detaljer om veien videre som ikke var ment for Edvartsen.

Så du? Her er e-postene NFF mener Edvartsen står bak

NFF bekrefter tabben

– Det stemmer at generalsekretæren for fem måneder siden (21. april) feilsendte en e-post til Svein-Erik Edvartsen. Den var adressert ledergruppens medlemmer. En forveksling av navn i autoadressering var årsaken. Mailen er tydelig merket konfidensiell, skriver direktør for kommunikasjon og samfunn i NFF, Svein Graff, til TV 2.

E-posten skal ha blitt sendt feil på grunn av en automatisk feilretting i e-postprogrammets adressefelt.

VG+: Edvartsen snakker ut om dommerbråket

– Hva kan dere si om innholdet i e-posten – og tidspunktet for feilsendingen?

– E-posten var en orientering til ledergruppens medlemmer om et møte med Edvartsen samme dag. E-posten er ikke ment for andre enn lederkollegene, og er av den grunn formulert i en direkte og personlig form som dokumenterer en ærlig og emosjonell opplevelse av situasjonen og Edvartsens atferd i det aktuelle møtet.

Han avviser at den feilsendte e-posten kan få konsekvenser for en eventuell rettssak etter denne ukens sparking.

Fikk du med deg? Eksperter om Edvartsen-saken: – NFF må bevise grovt pliktbrudd

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde25175357243356
2Bodø/Glimt25147454342049
3Odd2513663932745
4Rosenborg2511863931841
5Viking2511774334940
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder