STERKE BÅND: Zlatan Ibrahimovic skryter voldsomt av sin tidligere trener Jose Mourinho. Foto: AP

STERKE BÅND: Zlatan Ibrahimovic skryter voldsomt av sin tidligere trener Jose Mourinho. Foto: AP

Zlatan: - Kunne drepe for Jose Mourinho

(VG Nett) Zlatan Ibrahimovic (29) forteller åpenhjertig om sitt gode forhold til Jose Mourinho - og det elendige forholdet til Pep Guardiola.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Det er i et intervju med Eurosport at den svenske superstjernen forteller om hvordan forholdet til Barcelona-trener Guardiola kjølnet fullstendig, og at en overgang bort fra den spanske storklubben tvang seg fram.

Han er foreløpig på lån til Milan ut denne sesongen.

- I Barcelona lærte jeg meg at fotballen kan forandre seg veldig raskt. Mitt problem der var én mann, og det var "Filosofen" (Guardiola). Han var mitt problem - jeg hadde ikke problemer med noen andre, sier Zlatan i programmet «One To One» som sendes på Eurosport mandag kveld.

VGTV: Sjekk Zlatans herlige lobb!VGTV: Se Zlatans kanonmål mot Brescia!

- Må tilpasse

I kontrast til Guardiola trekker 29-åringen frem Jose Mourinho som han spilte under i Inter. Mourinho er nå som kjent trener i Real Madrid.

- Har du ikke noen som stimulerer deg, så vil du ikke kjempe for ham. Det er derfor man har trenere. Tiden med Mourinho var slik at jeg kunne drepe for ham - det var slik han motiverte

STILLE: Zlatan Ibrahimovic hevder at Pep Guardiola (foran) sluttet helt å prate til ham. Foto: AP

meg og stimulerte meg. Med andre var det fotball, fotball... sier Zlatan og kommer med nok et spark til Guardiola.

- Du må tilpasse spillet til spillerne du har - spesielt når du kjøper en spiller for 70 millioner Euro (prisen på Zlatan da han gikk fra Inter til Barcelona). Du tilpasser spillet til ham også - du kjøper ham ikke for å se på fulgene i trærne.

Stolt kaptein

- De første seks månedene i Barcelona var fantastiske, men så skjedde det noe, og jeg vet fortsatt ikke hva. Jeg venter på svaret. Noen måneder etter nyttår snakket han ikke noe mer til meg, sier Zlatan.

Er du på Facebook? Følg VG Nett-sporten!

Milan-spissen prater også om mote, at Patrick Vieria er den beste han har spilt sammen med og om hvor beæret han er over å være svensk landslagskaptein.

- Spesielt med min bakgrunn siden jeg ikke har et svensk navn. Jeg blir sett på som halvt utlending selv om jeg føler meg 100% svensk.

Barcelona og Guardiola leder for øvrig spansk 1. divisjon fem poeng foran Mourinho og Real Madrid. Zlatan topper serie A i Italia sammen med lagkameratene i Milan. Han har scoret 13 mål på 24 kamper etter overgangen fra Barcelona.

«One To One» sendes på Eurosport førstkommende mandag kl. 19.45.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder