SKAL KOMMENTERE PREMIER LEAGUE: TV 2 og Øyvind Alsaker (t.v.) tar over rettighetene til å vise Premier League kommende sesong. Foto: Helge Mikalsen og AP

Bare én av tre sikret Premier League på TV

... og dette må du betale for Premier League på TV 2

(VG Nett) Kun 1,4 millioner nordmenn er sikret å få Premier League-fotball gjennom tv-signalet de allerede har til høsten.

ARTIKKELEN ER OVER NI ÅR GAMMEL

Etter at Canal+ har hatt rettighetene til å vise Premier League i Norge de siste årene, tar TV 2 over kommende sesong. Fra 14. august, vil kanalen være på lufta med tre nye HD-kanaler viet Premier League.

I dag lettet TV 2 på sløret og avslørte blant annet hvor mye du må betale for å få med deg engelsk fotball fra tv-stolen fra august.

Vel og merke dersom du får tv-signalene dine fra «riktig» leverandør, og ingen kamper fra England skal sendes på hovedkanalen eller TV 2 Zebra.

Og dersom du er kunde av Get, Viasat eller Canal Digital, er du pent nødt til å nøye deg med Premier League-fotball på internett kommende sesong. Iallfall slik situasjonen er i dag.

Etter det VG Nett erfarer er Get nærmest en avtale, mens situasjonen synes fastlåst med Telenor og Canal Digital.

Skuffet supporterleder

Disse distributørene har ennå ikke inngått noe samarbeid om å videreformidle TV 2 sine ferske Premier League-kanaler. På dagens pressekonferanse stresset TV 2 mulighetene til å kjøpe et internettabonnement, og koble PC-en til fjernsynet.

- Sumo er blitt en fullverdig løsning ettersom man kan koble nettet til tv, sier administrerende direktør Alf Hildrum.

Trond Fuhre i Supporterunionen for britisk fotball representerer 100 000 nordmenn som er medlem av ulike supporterklubber.

Han rister på hodet.

SKEPTISK TIL DISTRIBUSJONEN: Supporterleder Trond Fuhre. Foto: Scanpix, Morten Holm

- Jeg tror det er veldig mange som nå er skuffet over at Get og Canal Digital ikke er inne som distributører. Jeg tror spesielt det er mange litt eldre som ikke vil kjøpe Sumo-løsningen, og dermed ikke få engelsk fotball hjem, sier han til VG Nett.

Frank Larsen er ansatt i Liverpools supporterklubb i Norge. Han er ikke imponert over tilgjengeligheten.

- Jeg savner jo helt klart Get og Canal Digital oppi alt dette. Men at de sender samtlige 380 kamper er bra, sier Larsen.

TV 2 og distrubutørene på sidelinjen er uenig om hvem som har skylden for at forbrukerne ikke mottar sendingene. Uansett har TV 2 et problem ved at de ikke når mottakerne. Det blir som å ha gode kokker i redaksjonen med de fineste råvarene i Premier League. Men kundene slipper ikke inn i restauranten selv om det er ledig plass ved bordene...

- Det er vår redaksjons jobb å fylle sendingene med kvalitet. Det er jeg trygg på at vi skal klare. Om ikke distributører vil sende dette, så er det synd for forbrukerne, sier fotballsjef Vegard Jansen Hagen til VG Nett.

Forhandlingene pågår fortsatt

- Når det gjelder Canal Digital, så har de fått tilbud om å distribuere, men avslått, sier TV 2-sjef Alf Hildrum til VG Nett.

Han har ikke gitt opp å komme til enighet med tv-gigantene riktig ennå. Både Get og Viasat bekrefter overfor VG Nett at de er i samtaler med TV 2, men at man ikke har kommet frem til en avtale ennå.

- Vi har ikke kommet frem til en avtale ennå. Men vi er fortsatt i dialog med TV 2 og håper at Premier League skal bli tilgjengelig for flest mulig, sier informasjonsdirektør Kenneth Tjønndal Pettersen i Canal Digital.

Tror du at Canal Digital-kunder vil få sett Premier League til høsten?

- Det håper jeg, på vegne av tv-seerne, sier Pettersen.

- Vi er i dialog med flere distributører og har som ambisjon å komme til enighet med dem, istemmer Alf Hildrum.

Dette koster Premier League på TV2:

TV 2 Sumo (2 pakker):
1. TV2 Sumo Sport (eliteserien og Premier League): 229 kr. per mnd.
2. TV2 Sumo Gull (eliteserien, PL og vanlig TV2 på nett): 249 kr. per mnd.

RiksTV (2 pakker):
1. Premier League HD: 199 kr. per mnd.
2. TV2 Premier League og TV2 Sport: 299 kr. per mnd.

Altibox:
1. Fotballpakken (både norsk og engelsk fotball): 179 kr. per mnd.

Disse skal presentere Premier League på TV 2:

* Aleksander Schau
* Thomas Aune
* Morten Langli
* Lars Bohinen
* Øyvind Alsaker
* Jon Hartvig Børrestad
* Erik Thorstvedt

SENTRALE: Sportssjef Bjørn Taalesen og Erik Thorstvedt presenterte TV 2's Premier League-satsing fredag. Foto: Scanpix

Premier League

SVUTMP
1Liverpool88002061424
2Manchester City85122791816
3Arsenal84311311215
4Leicester City8422147714
5Chelsea84221814414
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder