- Jeg ville være i knallform til EM, sier Pedersen

DRIKKEPAUSE: Marcus Pedersen og Omar Elabdellaoui tar seg velfortjent drikke i varmen i Tel Aviv mandag kveld. Foto: Bjørn S. Delebekk

Skulleruds «ledestjerne» skjerpet seg etter skandalene

TEL AVIV (VG Nett) Marcus Pedersen (23) ble rådet til å ta seg sammen for å redde karrieren etter byturen og sex-gesten i fjor sommer. Spissen mener han har fulgt rådet.

Artikkelen er over seks år gammel

- Fra Hamar. Pedersen. Ledestjerne. Helvete for ei stjerne du var på topp der. Du gikk foran. Og så kom dere etter alle mann, ropte U21-sjef Tor Ole Skullerud i garderobehyllesten etter England-seieren.

VG LIVE 18.00: Norge U21 - Italia U21

For et snaut år siden var Pedersen ingen ledestjerne.

Pedersen, som var utlånt til Vålerenga, havnet i to uheldige episoder i løpet av noen uker. Først gikk han på fylla og fikk bot og én kamps karantene av Vålerenga. Så simulerte han oralsex da han feiret en scoring mot Stabæk.

- Alle gjør feil. Spørsmålet er hva han lærer av dette, sa Strømsgodset-trener Ronny Deila til VG i juli i fjor.

Deila var Pedersens trener i Strømsgodset i 2009 og 2010. Da scoret han 17 mål på 40 eliteseriekamper som 19-20-åring og ble beskrevet som Norges største spisstalent.

Etter episodene i fjor uttrykte Deila bekymring for sin tidligere elev.

Fant motivasjon

Suksesstreneren mente at Pedersen måtte begynne å jobbe målbevisst over tid, være disiplinert og seriøs. Samtidig tvilte han ikke på spissens potensial.

- Hvis han får en optimal utvikling, blir han landslagsspiss. Det er ikke noe å tenke på engang, sa han.

Etter to gode kamper i U21-EM er det nok flere som tenker på Pedersen som en mulig A-landslagsspiss. Da VG møtte Pedersen etter kveldens trening i Tel Aviv, snakket han om hvordan han har tatt tak i seg selv.

U21-EM, der Norge møter Italia i den siste gruppespillkampen tirsdag, har vært motivasjon for å holde seg på matten.

- Det har vært i bakhodet mitt. Jeg ville være i knallform i EM og har jobbet hardt med det, sier han.

- Mer bevisst

- Jeg har alltid vært en sånn type som jobber hardt. Men jeg fikk vist at jeg kan gjøre det lenge og mye mot England. Det har selvsagt noe med atmosfæren å gjøre og at du er litt ekstra giret. Det er bare å få på den bryteren til hver match, legger han til.

23-åringen har holdt seg skadefri i nesten ett år. Det har gjort ham rustet til å tåle et langt mesterskap. Samtidig mener han at han har lært av feil gjort i fortiden.

- Jo eldre du blir, jo mer bevisst blir du. Man tar kanskje de riktige valgene. Du tar med deg all lærdom når du gjør noe feil, sier han og legger til at episodene i fjor er glemt nå.

Ble passet på

- Det var ikke noe morsomt da det skjedde. Men du lærer mye av de feilene du gjør og du prøver å gjøre noe med det. Jeg får håpe at jeg klarer å holde meg unna sånne ting.

Strømsgodsets sportssjef Jostein Flo uttalte i fjor at grunnen til at Pedersen lyktes i Godset, var at han fikk tett oppfølging og ble gjort til en 24-timersutøver. Nå har han blitt voksen nok til å ta tak selv.

- Jeg har klart dette alene. Det er ikke noe jeg har jobbet skikkelig bevisst med. Det har bare blitt sånn at jeg tar lærdom for hver dag som går. Hvis det skjer en feil, så får man bare rette den opp og jobbe videre.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder