INNRØMMER OVERSPILLING: Sandnes Ulfs Steinthor Thorsteinsson gikk i bakken og sørget for at Strømsgodset Razak Nuhu fikk se det røde kortet. Foto: Scanpix

Thorsteinsson fikk Godset-spiller utvist: «Jeg overspilte. Hvis man ikke faller, så får man ingenting»

DRAMMEN (VG Nett) (Godset - Sandnes Ulf 2-1) Godsets Razak Nuhu og Kim André Madsen fikk begge se det røde kortet mot Sandnes Ulf. Likevel klarte drammenserne å holde på ledelsen og ta tilbake luken på tabelltoppen.

Sondre Nilsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

På stillingen 2-1 i andreomgang, ble først Madsen tildelt sitt andre gule kort etter to sene taklinger. «Alle» var enige om at utvisningen så korrekt ut. Men to minutter før slutt begynte det å koke skikkelig på Marienlyst stadion.

Godset-backen Razak Nuhu dyttet tilsynelatende Steinthor Thorsteinsson i bakken, og fikk se det røde kortet, mens Thorsteinsson fikk det gule.

- Jeg forsøker å vinne ballen foran egen 16-meter, og får frispark imot meg. Mens jeg ligger på bakken dytter han meg ned og kaller meg «forbanna tulling». Han er oppe i ansiktet på meg og jeg holder opp hendene for å holde ham borte fra meg. Så bare detter han rett i bakken. Stygt gjort, sier Nuhu til VG Nett.

Og Sandnes Ulfs islending har ingen problemer med å innrømme at Nuhus beskrivelse stemmer ganske godt, men viser likevel ingen anger.

- Ja, jeg overspilte. Hvis man ikke faller, så får man ingenting. Det er en del av fotballen. Hvis jeg blir stående så får jeg jo ingenting, sier Thorsteinsson, og legger til at han mener rødt kort var i hardeste laget for Nuhu.

Men drammenserne holdt likevel unna og er dermed fire poeng foran Molde på tabelltopp når eliteserien er halvspilt.

Når VG Nett forteller Deila om utsagnene til Thorsteinsson og Nuhu, tenker han litt før han svarer.

- Det er ikke hyggelig å høre. Men vi gjør også dumme ting, som å spille bort ballen, sier Deila.

I strupen på Godset

I forkant av møtet med serieleder Strømsgodset varslet Sandnes Ulf at de ville gå rett i strupen på storfavorittene fra Drammen.

Og det gjorde også. Sandnes Ulf stresset tidvis det vanligvis svært så hjemmesterke Strømsgodset-mannskapet. Og allerede etter ti minutter stod det 0-1 på lystavlen på Marienlyst stadion. Etter et salto-innkast inn i 16-meteren, måtte Adam Larsen Kwarasey gi retur på en heading. Der stod Vegard Aanestad, som sendte gjestene i ledelsen.

VG LIVE: Slik var kampen

Målet var for øvrig Godset og Kwaraseys første baklengsmål på Marienlyst hele 465 eliteserieminutter - etter fem strake seire uten baklengs.

Johansen sprudlet og scoret

Etterhvert begynte Godset å komme til hektene - anført av en sprudlende Stefan Johansen sentralt på vertenes midtbane. Og etter drøye halvspilt førsteomgang var det nettopp Johansen som utliknet for Godset.

Etter at Godset ble tildelt frispark ved omtrent 18 meter, satte Johansen ballen over muren og i mål på lekkert vis.

- Johansen var, i likhet med Adam (Larsen Kwarasey) og Muhamed Keita, strålende i dag. De viser kanonform, sier Godset-trener Ronny Deila.

Da lagene gikk til pause på 1-1 en halv omgang senere, hadde Godset hatt det meste av spill og sjanser.

Scoring og to utvisninger

Men kun fem minutter etter hvilen hadde serielederen snudd Sandnes Ulfs ledelse. Storflor slo hardt og lavt inn mot Muhamed Keita, som tok med seg ballen og satte den sikkert i mål alene med Bo Andersen.

I det 64. spilleminutt ble Godsets Kim André Madsen sendt av banen etter sitt andre gule kort. Fra før av var Alexander Aas ute med skade. Dermed måtte drammenserne fullføre kampen uten noen av sine faste og tidvis svært solide midtstoppere. Stefan Johansen ble skjøvet ned på stopperplass.

Likevel var det Godset som etter hvert kom nærmest scoring. Men helt alene med Bo Andersen satte innbytter Ola Kamara ballen rett på gjestenes sisteskanse.

Fire minutter før slutt ble altså nok en Godset-spiller utvist, da Nuhu ble sendt av banen etter direkte rødt kort.

Deila: - Vi vinner fortjent

Drammenserne holdt altså likevel unna - og kunne innkassere nok en hjemmeseier.

- Vi vinner fortjent, men det var heller en middels enn en topp prestasjon i dag. Vi starter dårlig og har for mye føring i laget. Men det er en sterk prestasjon å snu kampen og vinne med ni mann, sier Deila.

- Godset var bedre enn oss totalt sett, men vi ble farlige på noen kontringer. Men jeg vile skryte av spillerne mine. Vi møter serielederen og er nære poeng, sier Sandnes Ulf-trener Asle Andersen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder