VG-børsen: Slik spilte Portugal og Frankrike

PARIS/OSLO (VG) (Portugal - Frankrike 1-0 e.e.o.) Portugal slo vertsnasjonen Frankrike i EM-finalen. Her er VGs vurdering av lagenes spillere.

 • Arilas Berg Ould-Saada
 • Mikal Aaserud
 • Per Opsahl

Artikkelen er over fire år gammel

Innbytter Éder ble helten for portugiserne - og Cristiano Ronaldo kunne gråte sine tårer da han forstod at han endelig har vunnet noe med det portugisiske landslaget.

Les også: Portugal sjokkerte Frankrike - tok gullet!

Ronaldo får ikke børskarakter. Til det var han på banen for kort tid. VGs beste på børsen ble Frankrikes Moussa Sissoko. Dimitri Payet spilte til finalens svakeste karakter.

EM-finalen på Twitter: Møll-invasjon, sakte-TV og Éder-sjokket

Portugal

Rui Patrício 8

Gjør en god redning på en Griezmann-heading i starten av første omgang. Dristige valg i luftrommet, men lykkes hver gang. God skudd-stopper, god i feltarbeidet og dirigerer åpenbart godt på det som er et meget gjerrig lag.

Cédric Soares 7

Grei dag på jobben og holder en av Frankrikes beste spillere i Payet unna de aller farligste situasjonene. Får gult kort tidlig og blir litt hemmet av det. Det blir mer farlig når han møter Coman senere, men også der kommer Southampton-spilleren bra fra det. Bidrar ikke mye i det offensive spillet, men er vel en del av risikovurderingen til Portugal som lag.

Pepe 7

Har som Fonte en grei dag på jobben defensivt. Begge sliter jo nærmere kampen nærmer seg full tid og videre inn i ekstraomgangene. Selger seg fullstendig på det som kunne blitt matchvinnerscoring av Gignac like før det var spilt 90 minutter, men vinner mange dueller og er en heroisk lederfigur i Ronaldos fravær.

José Fonte 6

Har meget god treffprosent i pasningsspillet. Rydder sammen med Pepe unna mye de få gangene Portugals backfirer er overlatt til seg selv. Sprekker litt opp på slutten, men alt i alt en veldig bra kamp.

Raphaël Guerreiro 7

En god og kvikk back med ballen. Minuset er at det er på hans side Sissoko tidvis gjorde sine saker bra. Står i sum godt defensivt og er nære å bli målscorer med et fantastisk frispark i ekstraomgangene.

William Carvalho 7

24-åringen er rett og slett meget god. Gjør omtrent ingen feil i pasningsspillet og ekstremt disiplinert defensivt. Løper enormt sammen med resten av midtbanespillerne.

Renato Sanches 6

Banens yngste er en av de mer skapende midtbanespillerne til Portugal. Finner luker å sette opp spissene sine som ikke de andre får til. Blir byttet ut når han går tom, men ekstremt imponerende av Bayern München-spilleren.

Adrien Silva 6

Ble trener Fernando Santos’ andre bytte i kampen og det er ikke overraskende. Er vel den midtbanespilleren som sliter mest hos Portugal. Uansett en del av midtbanekollektivet som gjør en solid jobb.

Joao Mário 7

Nok en sterk kamp av Sporting-spilleren. Kun 23 år, men opptrer som en rutinert 30-åring når han forsvarer seg. Fungerer utmerket som en del av den viktige «skjermen» foran den bakre fireren. Løper enormt, vinner mange baller, er sterk og spiller smart når han først får den.

Nani 7

Er Portugals klart beste spiller sammen med keeper Patricio. Bidrar mest der man ikke skulle tro: Nemlig med stor løpskraft og vilje til å forsvare seg. Er farlig frempå i bakrom ved enkelte anledninger, men fikk det ikke helt til foran mål. Til slutt var dette en meget solid kamp av Nani.

Cristiano Ronaldo: -

Måtte skuffende nok ut med skade allerede etter 25 minutter. Ikke nok spilletid for børskarakter.

Ricardo Quaresma 5

Kommer inn for Ronaldo og har store sko å fylle. Er ikke helt venn med ballen og det bunnsolide franske forsvaret blir sjelden testet på både fart og duellstyrke av Quaresma. Er nære å score på et brassespark, men avslutningen gikk rett på Lloris.

Joao Moutinho 6

Kriger godt til tross for at han er lav av vekst og er bra i alt av pasningsspill. Er en viktig spillere for spissene å kombinere med.

Éder: 8

Kommer inn og er litt blandet hva han får til. God til å holde på ballen av og til, slik at Portugal får flyttet laget opp. Jobber også hardt, men er ikke like kvikk og hurtig til å plage de franske forsvarerne. Men: Han blir matchvinner i en EM-finale. Hele prestasjonen ved det målet var høy klasse. Scorer høyt på grunn av det.

Sum 86 poeng fordelt på 13 spillere. Portugals mannskap snitter på 6,6 børspoeng per spiller.

Frankrike

Hugo Lloris 6

Holder på å kløne det til når han legger opp til et Quaresma-brassespark etter en svak klarering på et innlegg, men redder seg inn med å redde avslutningen. Stopper også en Éder-heading i første ekstraomgang. Men er ikke like overbevisende som tidligere i mesterskapet.

Bacary Sagna 6

Presisjonen på innleggene er ikke i samme klasse som når han er på sitt beste. Sagna har ofte vært en viktig ressurs for Frankrike offensivt, men var ikke like fremtredende denne gangen. Defensivt er han imidlertid trygg.

Laurent Koscielny 7

En bauta i forsvaret helt til Éders vinnermål. I forkant av scoringen får han gult kort for en hands som det egentlig var nettopp Éder som gjorde.

Samuel Umtiti 6

Viser at han henger med på dette nivået, og rydder unna i boksen ved et par anledninger.

Patrice Evra 7

Kanskje hans beste kamp i EM. Bidrar i angrep og er duellsterk og trygg defensivt.

Moussa Sissoko 8 BB

Banens beste spiller. Kraftpluggen skapte ofte problemer for Portugal med sine sugende raid med ballen. Utfordrer også Rui Patrício med et godt langskudd i andre omgang.

Paul Pogba 6

Ikke like spektakulær som mange kanskje forventer av ham, men vinner mange baller og slår gode langpasninger fra sin dype midtbaneposisjon.

Blaise Matuidi 6

Løper som om han skulle hatt tre lunger, men bidrar ikke med de offensive løpene fra dypet som han pleier å briljere med for PSG.

Dimitri Payet 4

En kamp på det jevne før han ble byttet ut i det 58. minutt. Var aktiv i starten: Først gjorde han taklingen som førte til at Ronaldo måtte byttes ut, så skapte han en stor sjanse med en nydelig pasning til Griezmann, som tvang frem en god redning. Deretter forsvant han ut av kampen.

Antoine Griezmann 6

Ikke like effektiv som i de foregående EM-kampene. Får to store sjanser på headinger, men stoppes først av en god redning og header deretter over mål. Men jobber knallhardt og er en stadig trussel.

Olivier Giroud 6

Godkjent kamp av Giroud. Fikk en ganske stor sjanse fra skrått hold i andre omgang, men ble stoppet av keeper. Byttet ut for Gignac etter 78 minutter. Ender opp på tre EM-mål.

Kingsley Coman 7

Satte til tider litt fyr på kampen etter at han kom inn for Payet, med teknikk og kvikke bein.

André-Pierre Gignac 6

Mexico-proffen er tre centimeter unna å bli matchvinner på overtid av ordinær tid. Gjør alt riktig i forkant av scoringen, men stoppes av stolpen. Bortsett fra det klarer han ikke å prege kampen.

Sum 81 poeng fordelt på 13 spillere. Frankrikes mannskap snitter på 6,2 børspoeng per spiller.

Les også

 1. EM-finalen på Twitter: Møll-invasjon, sakte-TV og Éder-sjokket

  En storm av møll like før avspark på Stade de France skapte Twitter-storm.
 2. Gråtende Ronaldo ut på båre etter 25 minutter av EM-finalen

  SAINT-DENIS/OSLO (VG) (Portugal – Frankrike 1-0 eeo.) Cristiano Ronaldo (31) pådro seg en kneskade åtte minutter ut i…
 3. Laudrup til VG: Tror Frankrike kan få trøbbel

  SAINT-DENIS (VG) Den danske legenden Michael Laudrup (52) mener de som mener Frankrike er store favoritter i EM-finalen…
 4. VG tror Frankrike får løfte trofeet på Stade de France

  Etter 51 kamper skal vinneren krones. Slaget står mellom «Les Bleus» og «A Seleção» søndag kveld.
 5. EM-øyeblikkene du vil huske - og glemme

  MARSEILLE/PARIS (VG) Bare finalen gjenstår av en måned med EM-fotball i Frankrike.
 6. Portugal-sjefen lover at Ronaldo fortsetter på landslaget i mange år til

  SAINT-DENIS (VG) I kveld står kaptein Cristiano Ronaldo (31) i spissen for det portugisiske landslaget i EM-finalen mot…

Mer om

 1. Fotball-EM
 2. Englands herrelandslag fotball
 3. Frankrikes herrelandslag fotball

Flere artikler

 1. Eder sikret Portugal EM-gull med kanonskudd

 2. VG tror Frankrike får løfte trofeet på Stade de France

 3. Drillo: – En tøff dommer hadde dømt straffe

 4. Det var et ikonisk finaleøyeblikk

 5. 2016-versjonen: De har scoret i Marseille!

Fra andre aviser

 1. Han ble kåret til EMs beste spiller

  Aftenposten
 2. Her er finalelagene: Pepe inn på Portugals lag

  Aftenposten
 3. Det utenkelige hendte - og det var logisk

  Aftenposten
 4. Ronaldo i natt: - Har lengtet i 12 år etter dette

  Aftenposten
 5. Frankrikes trener: - Skuffelsen er enorm

  Aftenposten
 6. Frankrike til himmels etter to sene mål

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder