Tromsø-helten: – Kort vei fra himmel til helvete

Mandag: Laget straffe og ble utvist da Tromsø 2 tapte 0-3

Lørdag: Reddet poeng med 2-2-scoring

TROMSØ (VG) (Tromsø-Haugesund 2-2) For dem dager siden ble midtstopper Jostein Gundersen (20) utvist da Tromsø 2 tapte 0-3 mot Tromsdalen. Lørdag fikk han revansje mot Haugesund.

  • Jørund Wessel Carlsen
  • Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

På stillingen 1-2 med syv minutter igjen kom midtstopperen, som aldri hadde startet en kamp i eliteserien, fram etter en retur og pirket ballen opp i nettaket. 2-2 - og Gundersens første scoring for Tromsøs A-lag.

Det står i sterk kontrast til mandagens opplevelse på Alfheim. Da laget Gundersen straffe før pause, før han ble utvist etter hvilen. Det endte med 0-3-tap for Tromsø 2.

Kommentar: Vålerenga bør gå for Deila nå

– Det er fascinerende hvor kort veien er fra himmel til helvete i fotball. Det er små marginer. Det var veldig deilig. Vi lå under to ganger, så det betyr mye å komme tilbake, forteller Gundersen til VG.

Første fra start

Kampen var Gundersens første fra start, og i VG Live ble Gundersens omtalt som «tidenes mest usannsynlige målscorer». Det er han langt fra enig i. 20-åringen står med en rekke scoringer for både aldersbestemte lag og Tromsø 2 i andre- og tredjedivisjon.

– Jeg har litt mål i meg, så jeg er ikke helt med på den. Jeg har scoret før på ynges, og er oppofrende i boksen, sier Gundersen med et smil.

Les også: Brann ydmyket Vålerenga

Simen Wangberg måtte se lørdagens kamp fra tribunen med karantene, men rynket ikke på nesen da Gundersen scoret.

– Han overrasker ikke meg. Han gjør en solid match, sier Simen Wangberg.

– Fortjener å være helten

– Jostein fortjener å være helten, og fortjener å score mål. Han har god grunn til å være fornøyd, sier Bård Flovik om unggutten i Tromsøs midtforsvar.

Det var to lag som var passe fornøyd med poengdeling. Haugesund gikk opp i ledelsen to ganger, men to ganger slo Tromsø tilbake.

Husker du denne? Tromsø-spillerne utskjelt i 17.-mai-toget

– Jeg er skuffet over måten vi spiller på, men vi bør være fornøyde med et poeng. Et poeng er greit på bortebane, sier FKH-kaptein William Troost-Ekong til VG.

– Haugesund har aldri tatt poeng her.

– Det har vi nå. jeg visste du skulle spørre om det, sier Troost-Ekong og ler.

– Utilgivelig

– Vi tar et poeng på en dårlig dag, men det skulle ha vært tre poeng. Mot slutten mistet Tromsø troen, og vi burde avgjort kampen, akkurat som Bodø/Glimt gjorde i går. Måten vi slipper inn på er utilgivelig, sier trener Mark Dempsey til VG.

Dempsey var dog glad for et poeng. På ni forsøk i Tromsø hadde Haugesund ikke tatt et eneste poeng før de reiste nordover søndag. På ni oppgjør siden 1998 har Tromsø vunnet alle, men keeper Filip Loncaric gjorde sitt for å ødelegge statistikken etter 22 minutter.

Et forholdsvis ufarlig innlegg ble slått rett i beina på FKH-spiss Roy Miljeteig. Han hadde få problemer med å gi gjestene ledelsen - og ryste et meget glissent Alfheim.

Les også: Slik var firemålsfesten minutt for minutt

Åsen tok over

Etter en god start tok baklengsmålet brodden av Tromsøs angrepsspill, og minuttene fram mot pause var et eneste stort gjesp. Det var inntil Gjermund Åsen tok hovedrollen. Med seg fikk han Sondre Tronstad, som ble statist. Tromsøs midtbanespiller parkerte Tronstad og slo ballen inn i feltet. Der kom Mikael Ingebrigtsen og scoret kampens andre mål til 1-1.

Åsen var ikke ferdig med festen, men han skulle gjerne hatt med seg flere lagkamerater på Alfheim. Det var svært få andre som ville på Alfheim, og da lå alt til rette for bortelaget.

Les også: Keita stanset bortetørken

Super-bytte

71 minutter var spilt da Tor Arne Andreassen entret banen. Sekunder senere hadde han servert målgivende til Torbjørn Agdestein. Haris Hajradinovic slo et innlegg fra venstre etter corner, og traff brystkassa på Andreassen. Han brystet ballen til Agdestein som banket ballen inn til 2-1 for gjestene.

Men så var det denne 20 år gamle midtstopperen da...

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder