I DISKUSJON: Chelseas klubblege Eva Carneiro og manager José Mourinho er i tydelig diskusjon idet Victor Moses ble byttet ut i pre season-kampen mot Fiorentina. Foto:Andrew Couldridge,Reuters

Carneiro-saken ruller videre: Premier Leagues legegruppe langer ut mot Mourinho

José Mourinho og hans feide med klubblege Eva Carneiro og fysioterapeut Jon Fear ruller videre. Nå er det legegruppen i Premier League som kritiserer Chelsea-manageren.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Legegruppen anklager Chelsea-manager José Mourinho for å bry seg mer om resultatet enn spillernes helse, skriver The Telegraph, som siterer en uttalelse gitt av Premier Leagues legeforening.

Bakgrunn: Chelsea-lege kastes ut fra benken

– Premier Leagues legegruppe mener at det er ekstremt urettferdig å fjerne doktor Eva Carneiro fra Chelsea-benken kommende kamp. Chelseas medisinske apparat ble tydelig påkalt av dommeren i den aktuelle hendelsen, og hadde de nektet å gå inn for å gi behandling, ville de ha brutt pliktene sine, heter det i uttalelsen.

– Presedensen denne hendelsen virker å sette, at resultatet er viktigere enn spillernes helse, er også sterkt bekymringsverdig. Spesielt ille er det at dette skjer i en tid der både Premier League og legegruppen har intensivert arbeidet med å fremme spillernes helse, heter det videre i uttalelsen, som også karakteriserer behandlingen Carneiro og Chelseas fysioterapeut Jon Fear som «urettferdig».

Sett denne? United-stjerne slaktes - «Har spist for mye surkål»

Dermed føyer legegruppen seg inn i rekken av José Mourinhos kritikere etter forrige helgs hendelse. Det var på overtid av 2-2-kampen mellom Chelsea og Swansea at Eva Carneiro entret banen for å gi behandling til Eden Hazard. Han måtte derfor bli med ut på sidelinjen, noe som gjorde at Chelsea måtte spille med enda én mann mindre (Thibaut Courtois var allerede utvist) i sluttminuttene.

PÅ KANT MED HVERANDRE: Chelsea-manager José Mourinho med klubblege Eva Carneiro i bakgrunnen under kampen mot Swansea. Foto:Frank Augstein,Ap

Det fikk José Mourinho til å rase. Han mente Carneiro «ikke forsto spillet», og tordnet mot henne og legeteamet etter kampen. Den portugisiske manageren ga seg imidlertid ikke med det.

For selv om 41 år gamle Carneiro fortsetter som førstelagslege, vil hun ikke lenger være på treninger, kamper eller på hotellet med spillerne. Ifølge Telegraph ventes det ikke at Carneiro sitter på benken når Chelsea møter Manchester City søndag.

Også England-legende Gary Lineker er blant de som har tatt bladet fra munnen i forbindelse med Carneiro-saken. Med en sarkastisk twitter-melding vurderer han å søke på stillingen som Chelsea-lege - ettersom den visstnok krever fotballforståelse, og ikke så mye medisinsk kunnskap.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City26173667293854
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder