JUBEL: Fernando Torres feirer etter scoringen borte Athletic Bilbao tidligere i april - hans femte på fem kamper. Det var første gang i karrieren han klarte akkurat den bedriften.
JUBEL: Fernando Torres feirer etter scoringen borte Athletic Bilbao tidligere i april - hans femte på fem kamper. Det var første gang i karrieren han klarte akkurat den bedriften. Foto: Ander Gillenea Afp

Dette er årsakene til Torres oppblomstring

Her er onsdagens oddstips

FOTBALL

Lenge så det ut til at Fernando Torres (32) hadde gjort sitt, men med fem mål på seks seneste kamper har han gjenfunnet avslutteregenskapene helt på tampen av karrieren.

Publisert:

For fire-fem måneder siden ville man kanskje ikke ha veddet altfor mange penger på at Atlético Madrid-veteranen Fernando Torres ville være en av hovedaktørene i Champions League og La Liga-gullkampen mot sesongslutt. Men med bare uker igjen av kontraktsperioden med moderklubben Atlético Madrid har karrieren fått et etterlengtet løft.

– Jeg tror det først og fremst er mye mentalt når det gjelder Fernando Torres. Det og det at han har hatt en muskelskade og belastningsskade fra tiden i Chelsea og Milan som har hengt igjen, beskriver Viasat og spansk fotballeksperten Petter Veland.

Det var i januar 2015 «El Niño» returnerte tilbake til Madrid-klubben etter et utenlandsopphold på syv og et halvt år i klubbene Liverpool, Chelsea og et mislykket låneopphold i Milan. Da hadde den da 23 år gamle spissen vært kaptein for Atlético Madrid i fire sesonger, scoret 75 La Ligamål og sikret seg legendestatus i den rødhvite delen av Madrid.

Det begynte da også så bra da 45 000 fans møtte opp på Vicente Calderón for å ønske ham velkommen hjem. Så scoret han to cupmål borte mot Real Madrid.

– Men etter hvert begynte det å knyte seg for ham og scoringene bare tørket inn. Den svake flyten fortsatte i høst, og det til tross for klubbens ellers imponerende sesong. Det tok veldig lang tid fra han scoret klubbmål nr. 99 til han omsider nådde milepælen med mål nr. 100 hjemme mot Eibar tidlig i februar. Det var den første scoringen på 20 kamper i alle turneringer, forteller Veland.

Det kunne nesten virke som en byrde hadde blitt fjernet fra lysluggen med den milepælen.

– Endelig, etter så mange kamper og mange år ... den rekorden er noe som vil følge meg for alltid fordi den betyr at jeg er blant toppscorerne i klubbhistorien, uttalte Torres i februar ifølge Goal.

Atlético Madrid-trener Diego Simeone skal være en mester i å få det beste ut av spillerne sine. Og med tanke på at Torres kontrakt går ut i sommer kan det hende at han har spilt på spillerens frykt for å ikke lenger kunne være en del av klubben han elsker.

– Jeg tror at Simeone har spilt et spill angående forlengning av kontrakten til Torres. Han antydet litt mellom linjene tidligere i sesongen at han skulle se seg om etter andre løsninger i fremtiden. Resultatet av det var at det ikke ble noe stort mediemas rundt dette temaet lenger. Og det kan hende at Torres faktisk fikk slappet litt av i lys av dette, sier Veland, som fortsetter:

– Selv har jeg hele tiden trodd at han blir værende i klubben på grunn av hans status og fordi han er et symbol for Atlético Madrid innad og utad.

– Det er en solskinnshistorie dette. Ikke bare har det løsnet på scoringsfronten med åtte mål på 14 kamper etter nyttår, men han er blitt mer av en tilrettelegger i spillet. Han var ofte klønete med ball før – hvilket er et typisk tegn på manglende selvtillit. Men har fått luket vekk noe av dette nå, avslutter Viasat-kommentator Veland.

VG LIVE: Følg kampen på VG Live

Til onsdagens første av to Champions League-semifinaler er Tiago (mb) ute, og trolig også Diego Godin (f).

Bayern München har kommet til CL-semifinale for sjette gang på de syv siste sesongene, men har blitt slått ut av spanske lag i semifinalen i de to siste årene (Real Madrid i 2013 og Barcelona 2014). Tyskerne står uten seier i de syv siste bortekampene i cupfasen av turneringen. I kvartfinalen endte man opp med 2–2 ute mot Benfica.

Holger Badstuber (f) og Arjen Robben (kant) er ute, og Jérôme Boateng (f) er tvilsom.

Her kan tipset vårt leveres, eller man kan sette opp sine egne forslag.

Atlético har holdt buret rent i 13 av sine 15 siste hjemmekamper i Champions League, og vil trolig nok en gang mure igjen. Jevnt og målfattig er en tenkelig utgang onsdag kveld, og vi går for et uavgjortspill. Oddsen er 3,15, spillestopp er kl. 20.40 og Viasat Fotball viser matchen.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Her kan du lese mer om