Ellevilt Manchester-derby: Zlatan med kunstscoring - men fikk ikke revansje mot Pep Guardiola

Matchvinner Iheanacho (19): - En drøm som går i oppfyllelse

(Manchester United - Manchester City 1-2) Zlatan jaktet revansje mot Manchester City-manager Pep Guardiola, men selv om svensken scoret, kunne spanjolen glise bredest.

Artikkelen er over tre år gammel

– Det er en enorm prestasjon. En fantastisk avslutning når ballen først detter ned der den gjør, sier tidligere landslags- og Premier League-stopper Brede Hangeland i TV 2s studio.

Mourinho raste etter derbytap: - Det burde ha vært straffe og rødt kort på Bravo

Han snakker om Zlatans redusering rett før pause. Svensken utnyttet seg av at City-burvokter Claudio Bravo mistet ballen stygt etter et frispark, men målet var så absolutt ikke ferdigscoret av den grunn.

På halvspretten gjorde Zlatan imidlertid som Zlatan gjør best, og resultatet: mål.

– Det er noe «cantonask» (ref. Eric Cantona) over den scoringen, utbrøt TV 2-kommentator Øyvind Alsaker på direkten.

Den svenske superstjernen fikk likevel ikke den revansjen mot manager Pep Guardiola han ønsket seg etter at de to havnet på kant med hverandre i Barcelona.

VG Live: Les utfyllende referat fra det 172. Manchester-derbyet her!

Manchester City trillet rundt med United i de første 40 minuttene, og det sto fortjent 2-0 til Pep Guardiolas mannskap etter scoringer av Kevin De Bruyne og unggutten Kelechi Iheanacho.

Da Iheanacho i det 36. minutt bredsidet inn 2-0 fra kort hold etter at De Bruyne hadde truffet stolpen, hadde Manchester City hatt ballen i hele 69 prosent av tiden.

Verdens 10 dyreste overganger: De Bruyne nummer åtte på listen

- FÅ BALLEN! Halvveis i den første omgangen ville ikke Manchester City-manager Pep Guardiola gi ballen til Wayne Rooney uten videre. Foto: Phil Noble Reuters

Men med Zlatan-scoringen ble United-håpet tent, og etter hvilen virket det som et helt nytt United-lag som ble sendt utpå av manager José Mourinho, som riktignok tok ut Jesse Lingard og Henrikh Mkhitaryan for Ander Herrera og Marcus Rashford.

Og det skjedde mye de siste 45 minuttene, blant annet følgende:

Claudio Bravo holdt på å rote det til for seg selv og Manchester City igjen, Zlatan hadde nye forsøk på halvspretten, samme mann fikk et mål annullert, korrekt, for offside, Kevin De Bruyne traff innsiden av stolpen og Manchester United-fansen ropte på straffe etter hands i hvert fall to ganger.

Begge gangene så dommer Mark Clattenburg ut til å velge riktig ved ikke å blåse.

VG Live: Følg seks Premier League-kamper fra 16.00 her!

Det var et aldri så lite fyrverkeri av en omgang, der både Pep Guardiola og José Mourinho dirigerte sine menn med voldsomt engasjement fra sidelinjen.

Hjemmelaget preset på for utligning på tampen, men fikk ikke uttelling. Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson måtte fra tribuneplass konstatere at det endte 2-1 til blåtrøyene i det 172. Manchester-derbyet i historien.

– For en enestående kamp vi var vitne til. Strategisk, teknisk, taktisk, fysisk... Dette var Premier League-fotball på aller øverste hylle, sier Hangeland, som mener at kampen «kanskje var enda bedre enn forventningene».

Mistet Manchester-derbyet: Agüero med stygg albue mot West Ham - utestengt

Det var Citys 50. seier mot byrival United, som på sin side har det historiske overtaket med 71 seirer. 51 har endt uavgjort, men akkurat det bryr nok ikke den blå delen av Manchester seg noe om akkurat nå. De jubler for tre poeng og fortsatt bare seirer i denne sesongens Premier Leauge.

– Det handler bare om tre poeng i denne kampen, men symbolikken er vesentlig i en lang sesong. Det har stor betydning, og der er City i førersetet, konstaterer den tidligere landslagsstopperen.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse; å spille mot Manchester United og score et matchvinnende mål. Jeg er veldig glad. Veldig glad for laget, for fansen og for meg, sier 19 år gamle Kelechi Iheanacho.

På den andre siden må Zlatan Ibrahimovic, José Mourinho og resten av den røde delen av Manchester gå slukøret hjem etter oppgjøret på Old Trafford.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool29271166214582
2Manchester City28183768313757
3Leicester City29165858283053
4Chelsea29146951391248
5Manchester United29129844301445
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder