BALLGUTT: Wayne Rooney tømmer ballnettet for lagkompisene ute på Old Trafford-gresset i forkant av lørdagens kamp mot Leicester. Foto: Darren Staples Reuters

Mourinho vraker Rooney mot Leicester

Manchester United-kapteinen får ikke spille fra start lørdag. Etter en periode med svake prestasjoner plasseres Wayne Rooney (30) på benken.

Publisert:

Paul Pogba, Ander Herrera, Marcus Rashford, Juan Mata, Jesse Lingard og Zlatan Ibrahimovic er alle med fra start mot Leicester i tidligkampen lørdag, men Wayne Rooney vrakes.

30-åringen har blitt heftig kritisert den siste tiden etter flere svake kamper, men manager José Mourinho mener det er feil å si at han nå vrakes.

– Rashford og Lingard skal spille. Jeg visste spørsmålet kom til å handle om Rooney, men det bør handle om to unge, engelske spillere i startoppstillingen. De er raske, og kampen kommer til å bli intens og rask. Vi trenger raske spillere rundt Zlatan, sier Mourinho i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

VG-kommentar: Det er ingen United-krise. Men det er litt skummelt.

Enig med Mourinho

Rooney har startet de fem første Premier League-kampene denne sesongen. På spørsmål om han ser på dette som en «stor avgjørelse», svarer Uniteds portugisiske manager:

– Det spørs hvordan man ser på det. Det siste jeg vil som manager er å såre spillere og skape negative situasjoner. I et normalt fotballand vil jeg si vi har 23 spillere og mange kamper å spille. Rooney spilte 90 minutter sist kamp og vi har en ny viktig kamp på torsdag. Hvis han ikke spiller i dag, spiller han neste. Det er en normal avgjørelse.

Det mener ikke ekspertene i TV 2s Premier League-studio. Brede Hangeland har selv møtt Rooney en rekke ganger på banen og mener det er korrekt at han nå benkes.

– Hovedproblemet til Rooney og Mourinho er at de ikke kan ha Zlatan, Rooney, Fellaini og Pogba i fire sentrale roller. De er ikke mobnile nok og tar ikke nok tak i det defensive spillet. Da må han gjøre noe. Det er spennende endringer og en tøff avgjørelse, men jeg skjønner de godt, sier Hangeland.

– Mourinho sa før sesongen at Rooney ikke er en midtbanespiller. Han har gått ut og sagt at han skal spille i tierrollen eller som spiss. Han har også gjort ham til kaptein og havner nå i en skvis som er meget vrien, sier Petter Myhre.

Så du denne? Manchester United løper minst i Premier League – Liverpool løper mest

Offensiv Ranieri

Sist Rooney ble benket i en Premier League-kamp var under Louis van Gaal borte mot Stoke 2. juledag i fjor. I et intervju med Manchester Uniteds egen TV-kanal før helgens serierunde snakket han om kritikken som har haglet den siste tiden.

– Sånn har det vært hele karrieren. Kanskje litt mer den siste tiden, men sånn er fotballen. Jeg hører på treneren og lagkameratene mine, folk rundt meg, og ikke så mye hva andre mener siden det er mye tull, sa Rooney.

Tidligere har han respondert meget bra på å bli vraket. Etter Blackburn i 2005, Bolton i 2008, Fulham i 2009, West Bromwich i 2010, Blackburn i 2011, Fulham i 2012 og Real Madrid i 2013 imponerte Rooney stort de påfølgende ukene, skriver Manchester Evening News.

– Vi er klare for å forsvare tittelen. Vi vet dette blir en vanskelig kamp, men er i god form, sier Leicester-manager Claudio Ranieri i et intervju vist på TV 2s Premier League-kanal.

BENKET: José Mourinho takker Wayne Rooney for innsatsen under engelskmannens testimonial mot Everton i august. Foto: Oli Scarff AFP

http://api.int.vgnett.no/enrichments/poll/21044

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder