FÅR SKRYT: Vålerengas Sander Berge får skryt av sjefen etter kampen mot Start. Her i duell mot Starts Gudmundur Kristjnsson.

FÅR SKRYT: Vålerengas Sander Berge får skryt av sjefen etter kampen mot Start. Her i duell mot Starts Gudmundur Kristjnsson. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Rekdal spår en stor fremtid for supertalent: – Han er stor, sterk, rask og uredd

SØR ARENA (VG) (Start-Vålerenga 2-4) Søndag var 18 år gamle Sander Berge banens gigant. Det får Kjetil Rekdal til å ta frem de store ordene.

Cato Lorentz
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Gutten er bare 18 år. Han er faktisk bare 18 år.

Kjetil Rekdal kvikner kjapt til da VG nevner navnet Sander Berge etter seieren mot Start søndag kveld. Unggutten var involvert i det aller meste da Vålerenga valset over Start i Kristiansand, og får karakteren åtte på VG-børsen.

Vel fortjent i følge VIF-treneren som ikke redd for å spå midtbanespilleren en lysende karriere.

– Han er stor, sterk, rask og uredd. Det at en 18-åring står så bra frem med et så enormt press på skuldrene sine, det er veldig uvanlig. Den gutten har noe helt ekstra, forteller Rekdal.

LES OGSÅ: Viktig VIF-seier: – Fem minutter kunne ødelagt kampen

Forsvinner ut

Og treneren føler seg rimelig sikker på at Vålerenga desverre ikke får glede av Berge så altfor lenge.

– Han blir nok garantert ikke lenge i Norge. Han forsvinner nok til profflivet ganske så fort, sier han.

Men Rekdal tror likevel Berge må vise til litt mer, skal de virkelig store klubbene komme og banke på "døren".

– Det er veldig få 18-åringer som har de egenskapene som Sander besitter. Fysikken og forståelsen for spillet. Men han må nå også levere mål og målgivende. Gjør han det, blir han ikke her lenge, sier Rekdal.

LES OGSÅ: Nordlie: – Blir helt svett av at flere i Enga sier de er for gode til å rykke ned

Artikkelen fortsetter under bildet.

ENDELIG JUBEL: Benken til Vålerenga med trener Kjetil Rekdal jubler etter 0-1 til Vålerenga. Foto: Tor Erik Schrøder NTB scanpix

Koste seg

Mot Start søndag var Berge nesten i en klasse for seg. I sin dype midtbaneposisjon styrte han det meste som skjedde utpå kunstgresset. Selv var han mest opptatt av å ha det gøy.

– Jeg koste meg, og det virket som hele laget koste seg. Når vi gjør det, da er vi i stand til å spille veldig fin fotball, forteller Berge til VG.

Og etter 4-2-seieren i Kristiansand, tror 18-åringen fra Asker at Vålerenga nå vil få en etterlengtet sportslig opptur.

– Dette gir oss utvilsomt mye selvtillit. Vi må ta med oss denne gode følelsen inn mot de neste kampene, så tror jeg vi kommer til å vinne mange flere kamper, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder