Klubbpresidenten: - Kan ikke fordra å bli tatt for en idiot

USTOPPELIG: Riyad Mahrez feirer her sitt hat-trick mot Swansea. Ingen i Premier League har flere målpoeng enn teknikeren fra Algerie. Foto: GEOFF CADDICK , AFP

Marseille ble tilbudt Mahrez - svarte med idiot-bemerkning

Marseille ble tilbudt Riyad Mahrez i desember 2014. Klubbpresidenten avviste tilbudet på arrogant vis. Nå er 24-åringen kanskje Premier Leagues heteste spiller.

 • Arilas Berg Ould-Saada

Artikkelen er over fire år gammel

Det er det franske fotballmagasinet France Football som har fått tilgang til det som skal være mailutvekslingen mellom agenten til Mahrez og Marseille-president Vincent Labrune. Sistnevnte ble den 30. desember 2014 tilbudt å kjøpe Mahrez for en billig penge.

Svaret til Labrune sier det aller meste om hvor sensasjonelt det er at den 24 år gamle algeriske landslagsspilleren i dag er den spilleren i Premier League med flest målpoeng (11 mål, syv assists). Senest mandag senket han Chelsea.

«Tror dere virkelig at en Leicester-spiller kan ha en plass i Marseille og i vårt prosjekt? Kort sagt, for ikke å kaste bort tid, vil jeg tillate meg å minne om at vi prøver å være profesjonelle og kvalitative når det gjelder spillerkjøp. Derfor er sannsynligheten for at vi tar denne spilleren, lik null», skal Marseille-presidentens syrlige svar på henvendelsen ha vært.

«Jeg håper at dere ikke tar denne meldingen ille opp, men jeg kan ikke fordra å bli tatt for en idiot», avsluttet han ifølge France Football.

ANGRER? Marseille-president Vincent Labrune er neppe stolt av måten han skal ha avvist Riyad Mahrez på for under et år siden. Foto: FRANCOIS NASCIMBENI , AFP

I dag ligger Marseille på niendeplass i fransk Ligue 1. Leicester leder Premier League. Og Riyad Mahrez har én gang for alle motbevist sine kritikere – som det har vært mange av opp gjennom årene.

– Han tenker det han tenker. Jeg vet hvem jeg er, jeg vet hva jeg gjør i fotball og hva jeg kan gjøre. Jeg vil ikke snakke om folk som ikke skjønner fotball. Alle kan ikke like deg. Noen ganger liker folk deg, mens andre hater deg og ikke liker spillet ditt. Sånn er livet og det plager meg ikke, var det nylige svaret til Mahrez på BBCs spørsmål om Marseille-presidentens uttalelse.

VARDY-PARTY: Fra fotlenke til toppscorer i Premier League

– For liten og tynn

Men det har ikke alltid gått like bra som det gjør nå for den spede driblefanten. Nzete Ate, som pleide å sitte i styret til AAS Sarcelles, barndomsklubben til Mahrez, forteller til magasinet So Foot om en helt ordinær tenåring:

– Han var 13 år da han kom. Han var en vanlig spiller, som alle andre, og var ikke på førstelaget. Det var ingenting spesielt ved ham, sier Nzete Ate.

– Da han begynte med elleverfotball ble det vanskelig for ham, for han var på etterskudd fysisk. Han var for liten og tynn.

HAT TRICK: Mahrez ydmyket Swansea

Til tross for at mange av hans lagkamerater signerte for presitsjefulle talentakademier i franske toppklubber, mens han selv ikke nådde opp til førstelaget på aldersbestemte lag i lille Sarcelles, hadde Mahrez tro på seg selv.

– Han hadde stor tro på seg selv, selv om han ikke klare å spille på førstelaget. Det vitnet om stor karakterstyrke, sier Mohamed Coulibaly, som spilte med Mahrez i ungdommen, til So Foot.

LEICESTER-SJEFEN TIL VG: – Ingen har råd til dem

Saken fortsetter under VGTV-klippet av Mahrez' drømmescoring mot Chelsea!

Mistet faren: – Var kanskje kickstarten

Og troen skulle etter hvert gi resultater, for som 17-åring begynte det å løsne for Mahrez. Han begynte å utvikle seg fysisk, og dermed fikk han mer ut av sine oppsiktsvekkende tekniske ferdigheter.

De terpet han til stadighet, enten det var på fotballbanen, utenfor blokken han bodde i, eller i gatene i Algerie, hvor han tilbragte hver eneste ferie.

– Jeg lærte ikke fotball i talentakademier. Jeg har min egen måte å se fotball på. For meg må det være et synonym på lykke. Jeg er fortsatt bekymringsløs, har Mahrez selv sagt.

MER PREMIER LEAGUE: Mourinho kaller ballguttene «en skam»

– Noen ganger ser du meg på banen og tror jeg spiller på gaten. Det tilfører noe annerledes til laget. Det er bedre å ha mange forskjellige kvaliteter i laget, det er en god miks, sier han til The Guardian.

ALGERIE: Riyad Mahrez er født i Frankrike med mor fra Marokko, men har alltid følt seg mest algerisk, som sin avdøde far. Her i aksjon mot Belgias Toby Alderweireld under VM i Brasil. Foto: Sergei Grits , AP

En av de viktigste drivkraftene bak Mahrez' eventyrhistorie er faren hans, Ahmed, som døde 54 år gammel da Riyad var 15. En hjertefeil førte til at han brått mistet faren sin – reaksjonen ble å gjøre alt for å bli fotballspiller og gjøre ham så stolt som mulig. I tillegg til at han begynte å dra jevnlig til moskéen for å be.

– Faren min var alltid bak meg, han ville at jeg skulle bli fotballspiller. Han kom på alle kampene med meg for å hjelpe meg. Han hadde spilt for små lag i Algerie og Frankrike, han visste hva han sa, så jeg hørte på ham, sier Mahrez.

– Hans død var kanskje kickstarten. Jeg vet ikke om jeg ble mer seriøs, men etter min fars død begynte ting å fungere for meg. Kanskje jeg ønsket det mer i hodet mitt.

Opprykk, VM og gjennombrudd

Etter at det løsnet i Sercelles, skulle det gå slag i slag for Mahrez. Han tilbragte en sesong i Quimper på fjerde nivå, før han ble oppdaget av Ligue 2-klubben Le Havre – hvor Bob Bradley i dag er trener. Der gikk han gradene, og i januar 2014 skulle alt ta av.

Leicester, på den tiden i Championship, betalte 450.000 euro for å kjøpe ham. Men ingen hadde tro på at Mahrez skulle lykkes i England.

– Alle fortalte meg at England ikke var riktig for meg, at det var for fysisk. De sa at spansk fotball ville passe bedre, sier han.

STOR VG-KÅRING: Dette er verdens beste keeper i 2015

Overgangen markerte starten på alt for Mahrez. Han hjalp Leicester til opprykk før han i mai 2014 debuterte for det algeriske landslaget, som han ble med til VM. 2014/15-sesongen i Premier League inneholdt noen glimt, og fire mål, men det var ingenting sammenlignet med hans store gjennombrudd denne sesongen.

Premier League

SVUTMP
1Liverpool38323385335299
2Manchester City382639102356781
3Manchester United381812866363066
4Chelsea382061269541566
5Leicester City381881267412662
 • Champions League
 • Europaliga
 • Europaliga-kvalifisering
 • Nedrykk

Les også

 1. Leicester-sjefen til VG: – Ingen har råd til dem

  LEICESTER (VG) For fem år siden var de ikke gode nok til i det hele tatt å få spille i det profesjonelle ligasystemet.
 2. Mourinho føler seg forrådt – og kaller Leicester-ballguttene en skam

  Chelsea-manager José Mourinho (52) føler seg forrådt av egne…
 3. Nå gir Mourinho opp topp fire i Premier League

  LEICESTER/OSLO (VG) (Leicester - Chelsea 2-1) Etter tapet for Bournemouth hadde José Mourinho (52) fortsatt et håp om…
 4. Tror United-spillerne kan miste tilliten til van Gaal

  Manchester United har gått fem kamper uten seier. Dårlige resultater kan ødelegge forholdet mellom spillerne og manager…
 5. «Crazy Klopp» nektet å ta West Bromwich-manageren i hånden

  Jürgen Klopp (48) og Tony Pulis (57) hadde kranglet gjennom hele kampen.

Mer om

 1. Premier League

Flere artikler

 1. Pluss content

  Slik ble Riyad Mahrez best i Premier League

 2. Historien om Leicester-gullet: Sexorgien som endte i fotballmirakel

 3. Nå gir Mourinho opp topp fire i Premier League

 4. Disse syv stjernene vil prege Afrikamesterskapet

 5. Leicester-røverkjøpet som trollbinder Premier League

Fra andre aviser

 1. - Mahrez ønsker å bli i Leicester

  Aftenposten
 2. Mahrez-scoring sikret Leicester fem poengs luke

  Aftenposten
 3. Mahrez-scoring sikret Leicester fem poengs luke

  Fædrelandsvennen
 4. Blir i Leicester: Mahrez skrev ny langtidskontrakt

  Aftenposten
 5. Riyad Mahrez kåret til årets spiller i Premier League

  Aftenposten
 6. Leicester-eventyret fortsetter: Tilbake på tabelltoppen

  Aftenposten

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder