Stabæk sikret medalje: – Så stolt av dette laget

Start kan ikke ta igjen TIL - ender på kvalifisering eller rykker ned

NADDERUD (VG) (Stabæk - Start 3-2) Snuoperasjonen mot Start sørger for at Stabæk er sikret bronse i Tippeligaen og kan ta sølv foran den siste serierunden.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Kun målforskjellen skiller andrplasserte Strømsgodset og Stabæk foran den siste runden der drammenserne får besøk av Vålerenga og bæringene reiser til Bodø.

Bob Bradleys gutter er allerede sikret bronsen med søndagens 3-2-seier da Odd avga poeng på Ullevaal.

VG LIVE: Vi fulgte kampen minutt for minutt her!

– Det er dårlig timing å gi bort mål rett før og rett etter pause, men på slutten av sesongen vinner man kamper på mange forskjellige måter. Jeg tror ingen i Norge trodde vi kunne ta medalje før denne sesongen, sier trener Bob Bradley.

Le Havre?

Han fikk en rekke spørsmål om sin egen fremtid, om dette var hans siste kamp på Nadderud og om Le Havre-ryktene, men besvarte alle med:

– Jeg snakker ikke om meg i dag.

TAKKET FANSEN: Bob Bradley klappet mot tribunene på Nadderud en rekke ganger søndag. Foto: Fredrik Varfjell , NTB scanpix

– Vi har hatt fokus på å sikre medalje. Så får vi se om vi kan ta enda et steg neste helg. Nå skal vi snakke om laget og medalje. Ikke meg. Alle mente Stabæk var ute av medaljekampen da «Dio» forsvant, men vi er fortsatt et bra lag. I januar visste jeg ikke hva slags lag vi hadde, men i mars skjønte jeg vi kunne bli gode. Jeg er så stolt av dette laget.

Bradley sier Stabæk-spillerne skal få feire den sterke sesongen, men ikke før etter kampen mot Bodø/Glimt neste helg. Den meritterte treneren innrømmer at medaljen i Tippeligaen også kommer høyt opp på listen over høydepunkter i hans egen karriere.

– Som trener husker man spesielle øyeblikk. Man setter pris på en god gruppe og prosessen der man blir et godt lag. Det er spesielt når man ser hva alle har lagt ned. Klart dette er et av mine høydepunkter!

Start i kvalifisering?

Start kan ikke ta igjen Tromsø og vil i beste fall ende på kvalifiseringsplass. Det er klart etter at TIL slo Bodø/Glimt i nord. Både Start og Mjøndalen sto med 22 poeng på overtid før Aalesund avgjorde helt i sluttsekundene. Det målet kan vise seg å bli meget viktig for Start.

– Vi hadde kampen i vårt spor lenge, men de fikk noen enkle mål. Spesielt på de to cornerne. Der må vi være mer våkne, sier Start-keeper Håkon Opdal.

Hammer i stolpen

Jørgen Hammer er Stabæk-spiller på lån i Start og så ut som han glemte hvilket lag han spiller for da han 11 minutter ut i kampen nikket et innlegg i egen stolpe.

Andreas Hollingen fikk et «mål» annullert for offside og Kristoffer Ajer skjøt like utenfor før Stabæk tok over. Yassine El Ghanassys volley fra god posisjon gikk en liten meter utenfor og Håkon Opdal måtte gjøre seg stor da han stoppet Ernest Asante som kom helt alene gjennom etter å ha løpt fra Hammer.

Etter en drøy halvtime klarte ikke Start å stå imot mer. Cole Grossmans corner landet på foten til Luc Kassi som på hel volley styrte kula kontant nede i hjørnet.

Start-fansen jublet over Aalesunds ledermål i Mjøndalen og Bodø/Glimts scoring mot Tromsø før de selv fikk 1-1 å feire. Rolf Daniel Vikstøls gikk gjennom hele feltet, keeper Mande Sayouba nådde ikke frem og Mads Stokkelien fikk en enkel jobb på bakre stolpe.

Tre minutter etter pause var kampen snudd. Vikstøl gikk opp på første stolpe og nikket Hollingens corner i hjørnet.

Ledelsen varte i fem minutter. Sekunder etter at speakeren opplyste om at Tromsø hadde snudd kampen mot Bodø/Glimt fikk Kamal Issah ballen i feltet av Daniel Granli, vendte opp og plasserte den ned til venstre for Opdal.

Midtveis i andre omgang fikk samme mann stå helt alene på 12 meter etter et innlegg fra høyre, men avslutningen forsvant over.

Åtte minutter før slutt var kampen snudd nok en gang. Stabæk tok en rask og kort corner mens Start ikke var oppmerksomme. El Ghanassy la ut til Ville Jalasto som smalt ballen i hjørnet på volley med venstrefoten.

FULL FEST: Stabæk-kaptein Morten Morisbak Skjønsberg jubler med fansen på Nadderud stadion etter seieren mot Start. Foto: Fredrik Varfjell , NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder