I KJEMPEFORM: Chelsea har vunnet fem strake uten å slippe inn mål. Her er Antonio Conte etter at hans lag banket Everton. Foto: Kirsty Wigglesworth AP

Conte: Suksessformasjonen var plan D

Her er søndagens tippetips

Chelsea har vunnet fem strake, uten å slippe inn mål etter at de byttet formasjon. Men 3-4-3 var langt fra førstevalget.

Hans-Kristian Rangnes
ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

I slutten av september møtte Chelsea Arsenal borte og fikk juling 3-0. Etter kampen var Antonio Conte hes og tydelig frustrert.

– Dårlig kamp. Vi hadde feil holdninger. Vi må se i vårt eget hus for problemet, sa italieneren.

Følg Tipster på Facebook her

Etter det nedslående tapet endret han formasjon til 3-4-3 og spillerne har respondert så til de grader. Fem strake seiere og utrolige 16-0 i målforskjell.

– Vi startet sesongen med et annet system fordi ideen i hodet mitt var at jeg ville spille med 4-2-4, sier Antonio Conte (47) til Chelseas hjemmeside.

– Så byttet vi til 4-3-3 og vi spilte også på samme måte som i fjor, 4-2-3-1.

– Men så la jeg merke til at i noen situasjoner så hadde vi ikke riktig balanse fordi når man slipper inn flere mål enn motstanderen din og slipper til mange sjanser, så er det aldri en bra ting, sier Chelsea-sjefen.

LES OGSÅ: Wengers forferdelige rekke mot Mourinho

– Passer laget bra

Spillere som Eden Hazard og Diego Costa ser ut som nye spillere og ryddegutten N'Golo Kanté fortsetter som han gjorde for seriemesterne Leicester i fjor.

– Jeg tror det passer troppen vår bra og systemet passer spissene våre veldig godt, sier 47-åringen.

– Jeg får lov til å fokusere på det offensive, mens ving-backene tar det defensive. Det er den store endringen, sier Hazard i landslagspausen ifølge Daily Mail.

Costa og Hazard har nå 16 mål til sammen. Like mange som de hadde gjennom hele forrige sesong.

Forandringen har vært massiv etter endringen. Seks kamper inn i sesongen var Chelsea åtte poeng bak Manchester City. Søndag møter de Middlesbrough borte. Vinner de den så tar de over tabelltoppen etter at Liverpool kun klarte uavgjort mot Southampton.

Besøk vår oddstipsside Tipster her.

Blir tøft for Middlesbrough

Nykommer Middlesbrough har kun scoret ti mål på sine elleve første kamper. Men de har også vært veldig vanskelig å score mot. De har bevist borte mot både Manchester City (1-1) og Arsenal (0-0) at de ikke er noen kasteball.

De var spillemessig underlegne i begge kampene, men klarte å få med seg et poeng. De kommer trolig til å kjøre samme kampplan mot Chelsea - rive og slite så lenge det går og kjøre på overganger.

Nå får vi se hvordan spillerne har taklet landskamppausen - både Hazard (mb) og Costa (a) pådro seg smeller og er tvilsomme. Det gjelder også Zouma (f), Loftus-Cheek (mb) og Fábregas (mb). Men får gjestene den første scoringen blir det tøft for M'boro. Vi tror på borteseier til 1,45!

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder