FYLTE 75 ÅR I ÅR: Da var VG på besøk hos fotballegenden Nils Arne Eggen.
FYLTE 75 ÅR I ÅR: Da var VG på besøk hos fotballegenden Nils Arne Eggen. Foto: Bjørn S. Delebekk VG

Eggen skal opereres for hjerteflimmer

FOTBALL

Nils Arne Eggen (75) legger seg på operasjonsbordet for å få bukt med hjerteflimmer senere i oktober. Selv er han takknemlig for at han har vært frisk så lenge.

Publisert: Oppdatert: 07.10.16 17:57

– Jeg har vært heldig. Jeg har ikke ligget syk en dag før jeg ble 73 år gammel, sier Eggen til Adressa.

Senere i oktober skal han opereres for andre gang. Det er hjerteflimmer han sliter med, skriver avisen.

– Men nå skal jeg inn og få en liten «restart». Jeg skal legge inn en turbo i hjertet. Så begynner jeg snart å jogge igjen! sier han videre. Avslutningsvis understreker han at «det går bra», men fleiper med at han «neppe spiller søndag».

Les også: Eggen om Hellands trønderutspill: – Snakk mindre, spill mer!

Fortalte om helseproblemene

Da VG møtte den tidligere RBK-treneren i Orkdal i anledning hans 75 årsdag i september, fortalte Eggen i et langt intervju selv om helseproblemene de siste årene.

Den ene nyren hans har nemlig sviktet tidligere. Da fikk han ny av datteren. Eggen kunne ikke få fullrost norsk helsevesen nok. Han omtalte det som « Champions League» eller «A-lag» om du vil. Han kunne ikke begripe at noen kunne kritisere de som pleide ham den gangen.

Senere, i VG-intervjuet forrige måned, fortalte han også åpent at han tok medisin for hjerteflimmer. Nå må han gjennom operasjon for å bli bedre.

VG + (krever innlogging): Eggen fyller 75 år: – Jeg har vært heldig med livet

Aktiv 75-åring

Eggen vant 15 seriegull som trener og tok seks cupgull. I tillegg var Rosenborg med i Champions League åtte sesonger på rad. Ikke rart en sånn mann har mer enn nok å gjøre i dag, selv som pensjonist.

– Jeg er samtalepartner for Rosenborgs trenere, jeg er fortsatt engasjert i fotball, også som samtalepartner for treneren til Orkla, Arnstein Røen, en lovende fotballtrener. I Orkla engasjer jeg meg også i å få inn midler til å drive klubben videre, fortalte Eggen for en snau måned siden.

I tillegg holder han foredrag, leser mye og er en del av den såkalte «nier-gruppa», en gjeng erfarne og tidligere idrettsledere som har meninger om norsk idrett.

Her kan du lese mer om