DRABANTBY-GUTTER MED SUKSESS: Joshua King (t.v) fra Romsås og Adama Diomande fra Holmlia har allerede rukket å markere seg i Premier League denne sesongen. Nå venter oppdrag for Norge mot Hviterussland (onsdag) og Tyskland (søndag). Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

King mener Norge er langt bedre rustet nå

For endelig glitrer det av den norske angrepsrekken igjen

NADDERUD (VG) Det er ikke rart at Joshua King (24) og Adama Diomande (26) gliser. Plutselig har Norge en angrepsrekke som ser ut som den mest interessante på flere år.

  • Morten Stokstad
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Og det er ikke bare de to Premier League-proffene som er i slaget for tiden. En tredje angriper fra Oslo, målscoreryndlingen Moa, har gjenoppstått som den spektakulære avslutteren han tidligere har vært i skadefrie stunder.

Etter å ha levert to klassescoringer mot Odd søndag kveld og sikret tre poeng for Vålerenga, ruslet han inn med sekk på ryggen og et smil om munnen på landslagshotellet i Sandvika mandag ettermiddag. Mohammed Abdellaoue er tilbake.

Les også: VIF like gode som RBK – med Moa i storform

– Ting har snudd

Men etter to og et halvt år med skadeproblemer vil ikke Vålerenga-spissen ta noen sjanser. Han er neppe aktuell mot Hviterussland på onsdag. I søndagens VM-kvalifiseringskamp mot selveste Tyskland kan han imidlertid få en jokerrolle.

Les også: Deilas fete grep har fått Vålerenga på slanker'n

Fra start kommer ventelig Per-Mathias Høgmo til å gå for en 4-5-1-formasjon med to Premier League-spillere som viktige offensive våpen: Adama Diomande på venstrekanten og Joshua King på topp.

Artikkelen fortsetter under bildet.

EN KONGE OG EN DIAMANT: Joshua King (t.v) og Adama Diomande før fotballandslagets pressetreff i Sandvika mandag. Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix

– Det er selvfølgelig positivt at ting har snudd med tanke på angrepsrekken. Vi har slitt litt der tidligere, både før og etter jeg kom på landslaget. Nå spiller vi i den beste ligaen i verden, spiller hver eneste kamp og og har tillit. Da får Høgmo kanskje litt lettere valg å ta også, sier Joshua King, Bournemouth-proffen som var så ute av form at han ble vraket til playoff-kampene mot Ungarn i november i fjor.

Da var Adama Diomande fortsatt ute med lyskeskaden som ga ham startproblemer i Hull.

Les også: Hull-overgangen til «Dio» kunne ha blitt stanset

– Det er hyggelig at vi kommer som formspillere til landslaget med stor selvtillit fra de større ligaene. Så får vi håpe at det løsner også på landslaget. Alt er mulig, sier Diomande, Hull-proffen som scoret sesongens første Premier League-mål med et heftig brassespark.

Ble belønnet med ny fireårskontrakt

Mot Crystal Palace i helgen fikk også Joshua King sin første Premier League-scoring for sesongen. Han lover at mye mer vil komme.

– Jeg har mer å gå på. Det er det jeg vet personlig. Jeg gleder meg bare til denne sesongen. Grunnen til at ting ikke gikk bra før i tiden var at jeg ikke var skadefri. Men den tiden er over nå. Kroppen føler seg bra og jeg føler meg bra mentalt også. Jeg gleder meg veldig til Tyskland-kampen og den sesongen som allerede har startet, sier King.

Les også: King scoret for Bournemouth – seieren glapp på overtid

I mars ble han pappa for første gang og tidligere i sommer ble han også belønnet med en forbedret fireårskontrakt i Bournemouth. Livet har med andre ord aldri vært bedre for Romsås-gutten.

– Treneren tok meg inn på kontoret et par dager etter at vi hadde møtt opp etter ferien og sa at jeg hadde gjort det bra i fjor og at han ville belønne meg med en ny kontrakt. Man takker jo ikke nei til det, sier King, uten at han vil si noe som helst om hvor god den nye avtalen er.

– Ingen kommentar. Ingen kommentar!

Les også: Diomande ble cuphelt for Hull

Premier League

SVUTMP
1Liverpool26251061154676
2Manchester City25163665293651
3Leicester City26155654262850
4Chelsea2612594336741
5Tottenham Hotspur2611784334940
  • Champions League
  • Europaliga
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder