Sykdomsplaget Hegerberg vurderte å droppe Champions League-finalen

CARDIFF (VG) (Lyon – Paris Saint-Germain 0-0, 7-6 etter straffer) En magesyk Ada Hegerberg (21) kjempet seg gjennom én time på banen, før hun måtte nøye seg med å se på da Lyon-venninnene sikret en dramatisk straffeseier i Champions League-finalen.

Artikkelen er over to år gammel

– Herregud, vi gjorde det igjen. «The treble». Jeg er bare så stolt over den gjengen her, bryter Ada Stolsmo Hegerberg ut når hun endelig tusler ut av garderoben i Cardiff rundt klokken ett i natt, norsk tid.

Rundt henne er det skrik og skrål og jublende medspillere, Hegerberg har egentlig litt dårlig tid, men stoppes av de fleste journalistene som står og venter på vinnerne og hun svarer alle som spør.

DEN STORE SJANSEN: Ada Hegerberg må se at skuddet går noen centimeter utenfor. Foto: AP

Etter triumfen var det kun smil, jubel og gledestårer, men i timene opp til kampen var Hegerberg preget av det stikk motsatte. Da hadde hun lagt bak seg en lang natt med magesykdom, og hun var i tvil om hun i det hele tatt kunne spille. Avgjørelsen tok hun sammen med familien på hotellrommet kun timer før kampen.

– Jeg ble veldig opprørt, men så kom familien på besøk på hotellet. Og da sa vi at jeg kjører på, og så ser vi hvordan det går, forteller hun.

– Det er en Champions League-finale, så man gjør det man kan for å være med.

Hegerberg kjempet seg gjennom én time, og rakk å misbruke en enorm dobbeltsjanse rett før hun gikk av. Hun kunne blitt matchvinner, men ble isteden tilskuer til finalethrilleren.

SUPERDUO: Ada Hegerberg (til venstre) og Eugenie Le Sommer er to av Lyons viktigste spillere. Foto: AP

Akkurat som mot Wolfsburg i fjor gikk det til ekstraomganger. Akkurat som i fjor gikk det til straffer, etter 120 målløse minutter. Lyon vant på straffer for et år siden, og Lyon vant etter straffer da Ada Hegerberg satte den siste i den franske cupfinalen for noen uker siden.

Og det gikk bra denne gangen også.

– Jeg tror ikke det er helt tilfeldig at vi har vunnet flere straffekonkurranser. Vi er sterke, vi trener masse på straffer og det viser kvalitet også, sier Hegerberg.

Målvaktene avgjorde

Fra sidelinjen gjorde hun sitt ytterste for å fyre opp resten av laget, før hun måtte stå og se på at 16 straffer trengtes før en vinner ble kåret.

På stillingen 6-6 ble keeperne sendt frem: PSGs Katarzyna Kiedrzynek skjøt svakt og løst utenfor, mens Lyons Sarah Bouhaddi ble den store helten – og ble overfalt av Ada Hegerberg og de andre Lyon-spillerne.

– Det er typisk at keeperen avgjør det, de er jo gale hele gjengen, sier Hegerberg om lagvenninnen.

FORTVILELSE: Paris Saint-Germains keeper Katarzyna Kiedrzynek bommet på den avgjørende straffen som ga Lyon muligheten til å sikre seieren. Foto: Carl Recine Reuters

Mens Bouhaddi ble feiret som den store helten, satt Kiedrzynek igjen på gresset med ansiktet gjemt i keeperhanskene, rett foran PSG-supporterne som holdt det gående på en imponerende måte gjennom hele kampen. Det var en strålende ramme rundt finalen, med drøyt 22.000 tilskuere på plass.

Les også: Slo verdensstjerner

Hegerberg kunne avgjort

Ada Hegerberg hadde hatt et par halvsjanser før pause, men var ikke skarp nok hverken med bein eller hode. Hun virket rett og slett utilpass. 21-åringen kjente at hun ikke hadde mulighet til å løpe like mye som resten, og prøvde isteden å være smart i bevegelsene.

Og hun holdt på å lykkes i begynnelsen av 2. omgang: Først flikket den norske stjernespissen et frispark like utenfor, så fikk hun sin gigantiske dobbeltsjanse: Hegerberg snek seg fri på bakre stolpe etter en ny dødball. Det første skuddet gikk rett på keeper, men hun fikk en ny og enda større mulighet på returen, men dét skuddet gikk utenfor.

– Hvorfor scoret du ikke?

– Et godt spørsmål. . .

Når nok en Champions League-triumf skal feires på flyet hjem til Lyon, har det likevel ikke så mye å si hvem som til slutt ble helten.

– Nei, jeg vil si at jeg er like lykkelig nå som jeg hadde vært hvis jeg hadde spilt. Jeg føler at alle er med på dette, sier Ada Hegerberg.

(Saken fortsetter.)

SEIERSKLEMMEN: Ada Stolsmo Hegerberg løp rett bort for å feire med familien ved første anledning etter at pokalen var sikret. Her blir hun gratulert av mor Gerd Stolsmo. Foto: Carl Recine Reuters

Deler gullet med familien

Da Lyons andre strake trippeltriumf var sikret, var all frustrasjon fra timene før kampen glemt.

Midt i seiersfesten blinket Hegerberg seg ut noen kjente fjes som hun løp rett bort til og omfavnet; mamma og pappa og søster Andrine. Bare broren manglet, han skal ha eksamen.

– Jeg føler egentlig at hele gjengen er med på suksessen. Det er et team, og det er Champions League-gull til hele gjengen, sier Ada Hegerberg.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder