TAKKER FANSEN: Newcastle-manager Rafael Benitez applauderer supporterne etter en hjemmeseier over Crystal Palace i april 2016. Foto: Andrew Yates Reuters

Slik fikk Benitez skikk på Newcastle

Her er mandagens oddstips

Med tre ligakamper igjen har Newcastle United og manager Rafael Benitez (57) fortsatt opprykkskjebnen i egne hender.

Newcastle United-fansen kan ikke ta noe for gitt i dagens Championship-møte med Preston North End etter forrige mandags ydmykende 1-3-bortetap mot Ipwich,

Benitez' menn har rotet fælt de siste ukene, med bare ett poeng på de tre siste kampene, men etter at både Reading og Huddersfield tapte i helgen, vil en seier sende Newcastle rett tilbake i Premier League.

Daglige oddstips? Sjekk ut VGs oddstipsside her

Det var i mars 2016 Benitez ble ansatt i Newcastle med stillinginstruksen om å redde klubben fra Premier League-nedrykk. Det klarte den erfarne spanjolen ikke. Men det var tilstrekkelig med gode vårkamper til at supporterne hadde et håp å holde i over sommeren.

Men hvilke grep er det Benitez har gjort til å holde laget i opprykksdiskusjonen? The Mirror pekte tidligere i sesongen på noen årsaker.

1) Respekt. Når Benitez snakker, lytter spillerne. Det han sier er det som gjelder - fra topp til bunnivå i klubben, forteller avisen, som legger til at han med sin tilgjengelighet har vært en perfekt klubbambassadør overfor lokalbefolkningen.

2) Spillerinnkjøp. Med sommerens ervervelser på spillerfronten viste laget at de mente alvor i opprykksjakten. Et viktig poeng her er at klubbeeier Mike Ashley faktisk åpnet pengesekken imotsetning til i tidligere år. Klubben sikret store inntekter ved å selge spillere som Andros Townsend (Crystal Palace), Moussa Sissoko (Tottenham) og Georginio Wijnaldum (Liverpool). Deretter forsterket man med britisk blod i forsvaret med Ciaran Clark og Grant Hanley. Matt Ritchie med Championship-erfaring og toppscorer Dwight Gayle.

3) Taktikk. Det var skeptiske røster til om Benitez med sin lange erfaring med europeiske eliteklubber som Real Madrid, Napoli, Chelsea, Liverpool med tilhørende toppspsillere ville fungere i den seige ligaen som Championship er. En liga som krever både fart og spill som flyter kombinert med mye «muskelarbeid». Benitez har demonstrert tilpasningsevner til ny spillestil og systemer.

– Man kan ikke spille som man noen ganger gjør i Italia og Spania. Vi må være klare for alt, og gjøre hjemmelekser i forkant, sa han tidligere i sesongen.

Championship-kulturssjokk

The Telegraph var ifjor inne på at Benitez er god på å analysere kampene. Han identifiserer sitt lags svakheter og hvor motstanderen er sårbar. Så fort han har lagt en kampplan driller han spillerne ned til siste detalj. Og under kampene er han aktiv fra sidelinjen og verbalt styrer spillerne sine.

Nå er historiebøkene fulle av eksempler på Championship-lag som misbruker fallskjermpengene etter et nedrykk - som Aston Villa denne sesongen. Men den spanske sjefen har tydeligvis truffet på nye kjøp, og beholdt folk som Jamaal Lascelles - spillere som har tålt Championship-kultursjokket.

Følg Tipster på Facebook her

VGs tips: Opprykk

Med bare to seirer på åtte siste kamper har lagets sluknende formkurve kommet på den mildt sagt verste tiden på sesongen. Men takket være god hjelp fra konkurrentene, som også rotet bort poeng i helgen, kan opprykket være klart allerede etter kveldens kamp mot Preston North End.

Vi tror Newcastle, som er sterke på hjemmebane, vinner mot middelhavsfarer Preston, som ikke har noen ting å spille for denne sesongen.

Derfor anbefaler vi følgende spill: Newcastle-seier mot Preston North End til 1,35 i odds. 1,35 er litt i underkant av det vi håpet på, men det er det som tilbys. Norsk Tipping tilbyr hele 27 spill på kampen. Aleksander Mitrovic til 2,20 eller begge lag scorer til 1,70 er andre spillalternativer.

Kampen vises på Eurosport Norge. Spillestopp er klokken 20.40.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder