AMBIVALENT: Petter Vaagan Moen leverte ikke sin beste kamp i karrieren mot Hønefoss i dag. Allikevel klarte ikke 28-åringen å unngå å være fornøyd med å få tillit og respekt i en klubb igjen. Foto: Lise Åserud, Scanpix

Fra «dårlig ekteskap» til lykke for Vaagan Moen

AKA ARENA (VG Nett) Da Petter Vaagan Moen (28) forlot England var han ikke nådig i sin beskrivelse av oppholdet. I dag smiler livet til hedmarkingen.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- I september skjønte jeg at dette ikke ville gå. Fra da av handlet det bare om å komme seg vekk. Det har vært som et j .... dårlig ekteskap dette - tror jeg, sa Petter Vaagan Moen til VG Nett den 1. februar i år, dagen etter at kontrakten hans med Queens Park Rangers ble kansellert.

Drøye tre uker senere ble han klar for eliteserien og Lillestrøm på en treårs-kontrakt.

I Lillestrøms første tellende kamp for året mot Hønefoss i serieåpningen i går satte ikke Vaagan Moen nevneverdig preg på kampen.

Gjestenes midtbane ble gjennom store deler av kampen løpende for mye imellom og evnet ikke bruke mange trekk innad i laget før de mistet den igjen.

- Gøy å spille igjen

Selv har han ikke spilt en kamp av betydning på over ett år. Det er ikke rart han har en ambivalent følelse etter oppgjøret - til tross for bare uavgjort mot nyopprykkede Hønefoss.

28-åringen klarer ikke å unngå å trekke på smilebåndet når han møter VG Nett i pressesonen etter kampen.

- Det var veldig gøy å spille kamp igjen. Det var tøft, høyt tempo og dessverre mye pasningsfeil fra vår side, men det var et greit resultat å ta med seg, sier Vaagan Moen til VG Nett.

Lettet etter «ekteskapsproblemene» med QPR

TUNG TID: Petter Vaagan Moen (til høyre) tenker tilbake til tiden i England og Queens Park Rangers med gru. Her er han i aksjon i en kamp mot Hull. Foto: Pa Photos

VG Nett drister seg til å til å spørre om hvordan kontrasten er nå sammenlignet med de nevnte «ekteskapsproblemene» han hadde med sin tidligere engelske klubb.

- Nå føler jeg meg bare singel, ler Petter Vaagan Moen, før han blir alvorlig igjen.

- Det som var i Queens Park Rangers, var at jeg ga av meg selv og fikk ingenting tilbake. Her har jeg respekt, føler at jeg blir lyttet til og da kjenner man at man skal gi noe tilbake. Det er en herlig følelse, sier han før han avslutter:

- Tillit har alt å si for en fotballspiller. Blir man behandlet bra så leverer man på banen.

Lillestrøm får sjansen til å ta sine første tre poeng neste søndag. Da gjester Rosenborg Åråsen i rundens hovedkamp.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder