PROFILER: Espen Bugge Pettersen, Lars Hirschfeld og Rune Almenning Jarstein blir plukket ut som de beste keeperne i norsk fotball foran seriestarten om halvannen uke. Foto: Scanpix og Daniel Sannum Lauten, VG

PROFILER: Espen Bugge Pettersen, Lars Hirschfeld og Rune Almenning Jarstein blir plukket ut som de beste keeperne i norsk fotball foran seriestarten om halvannen uke. Foto: Scanpix og Daniel Sannum Lauten, VG

Ekspertene: Dette er de beste keeperne i eliteserien

(VG Nett) Fire eksperter plukker ut eliteseriens beste keepere foran sesongstarten om ti dager. Nå kan du stemme på din favoritt!

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

VG-journalist Knut Espen Svegaarden, Max-kommentator Jan-Erik Aalbu, TV 2-ekspert Daniel Nannskog og Max-ekspert Steinar Nilsen har plukket ut sine keeperfavoritter i eliteserien.

Eliteserien starter fredag 23. mars når regjerende mester Molde tar imot Strømsgodset på Aker Stadion.

VG Manager: Plukk ut ditt lag før seriestarten

Aalbu og Svegaarden mener Vålerenga-keeper Lars Hirschfeld for øyeblikket er den beste keeperen i norsk fotball. Han har vist god form i oppkjøringen, og er en rutinert burvokter.

33-åringen er klar for sin tredje sesong i Oslo-klubben, og har over 120 eliteseriekamper for Vålerenga, Rosenborg og Tromsø.

- Hirschfeld er den keeperen i eliteserien jeg stoler mest på og som jeg synes gjør minst feil. Han er den tryggeste, og kanskje den smarteste av keeperne i Norge for øyeblikket, sier Svegaarden til VG Nett.

NANNSKOG-FAVORITT: Daniel Nannskog mener Rune Almenning Jarstein er den beste keeperen i norsk fotball. Her er Jarstein i aksjon for Rosenborg mot Stabæk og Nannskog i 2008. Foto: Scanpix

- Det er flere keepere som kniver om den tittelen hos meg, men jeg holder en knapp på Hirschfeld, sier Aalbu.

VGTV: «FOPPALL»: Keepere, tabber og ellevilt selvmål

Landslagsduo best

De to andre ekspertene mener at den norske landslagsduoen Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein holder høyt nivå.

- Slik jeg vurderer det nå er Bugge Pettersen hakket foran Jarstein, og jeg mener han burde vært førstevalg på landslaget, sier Nilsen om Molde-keeperen til VG Nett.

VG-børsen: Slik gjorde keeperne det sist sesong

Det er Jarstein som er førstevalget til landslagstrener Egil Drillo Olsen for øyeblikket, og det var Viking-keeperen som sto hele kampen da Nord-Irland ble slått 3-0 for to uker siden.

- Det er ikke enkelt å plukke ut en klar ener i norsk fotball nå, men jeg går for Jarstein. For Norges del så håper jeg at han virkelig får en sesong der han står fram som et soleklart førstevalg. Han er i den rette alderen og må overbevise nå, sier Nannskog som også trekker fram Tromsø-keeper Marcus Sahlman som en solid sisteskanse.

Artikkelen fortsetter under bildet.

OPPTUR? Daniel Örlund i Rosenborg må reise seg etter fjorårssesongen der det ble litt for mange nedturer og innslupne mål for svensken. Foto: Bjørn S. Delebekk, VG

Ramovic tilbake

Lillestrøm har for øvrig hentet tilbake tidligere Tromsø-keeper Sead Ramovic, og i Odd Grenland er det store forventninger til unge André Hansen. I tillegg er Adam Larsen Kwarasey ventet å ta nye steg både for Strømsgodset og ikke minst Ghana der han har kapret plassen mellom stengene.

Rosenborg-keeper Daniel Örlund hadde en svært variabel sesong i fjor, mens Piotr Leciejewski danket ut Håkon Opdal i Brann-målet.

Hvem mener du er eliteseriens beste keeper? Stem til høyre i artikkelen! Plukk også ut din favorittkeeper på VG Manager !

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder