UTLIGNER: Aksel Berget Skjølsvik banker inn straffemålet som sikret ett poeng. Foto: NTB scanpix

Straffemål ødela Hønefoss-festen

HØNEFOSS (VG Nett) (Hønefoss-Sandnes Ulf 1-1) Hønefoss lå an til sin første seier siden 29. juli, men så fikk Sandnes Ulf straffespark.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Ikke siden 3-2-seieren hjemme mot Haugesund har laget fra Ringerike gått av banen med tre poeng. Og etter at det bare ble 1-1 mot Sandnes Ulf søndag kveld, er rekken uten seier nå på 11 kamper.

VG Live: Les fyldig referat.

- Vi er langt fra fornøyde med dette, men dette ene poenget kan vise seg å være viktig for oss. Jeg er sterk i troa, også etter denne kampen, sa Sandnes Ulf-trener Asle Andersen til CMore etter kampen.

At det bare ble ett poeng gjør også at Hønefoss ennå ikke er helt sikre på fornyet kontrakt. Men sjansen for å havne på direkte nedrykk er liten.

Tidlig scoring

Det skiller seks poeng ned til Fredrikstad på kvalik (sju til Sandnes, som har én kamp mindre spilt), men Hønefoss har bedre målforskjell. Til alt overmål møter både HBK og FFK Molde og Rosenborg i de to siste kampene.

Etter en meget, meget dårlig førsteomgang, hvor feilpasningene florerte og det gode angrepsspillet fraværende, fikk hjemmepublikum noe å juble for allerede i andreomgangens første minutt. Riku Riski sto for forarbeidet mot et svakt Ulf-forsvar, og vippet ballen mot bakre stolpe. Der sto Heiner Mora, som umarkert banket inn 1-0 fra 5-6 meters hold.

- Det var irriterende at vi ikke var på hugget fra start i andre omgang og at vi slipper de så lett til, sa Andersen til CMore.

Opptur i andre omgang

I sin helhet ble andreomgangen en opptur med tanke på hvor svak den første var, selv om det heller ikke nå florerte av store sjanser. Men Sandnes Ulf fikk den de trengte for å utline da Tommy Høiland ble felt av Frode Lafton og skaffet bortelaget straffespark.

Aksel Berget Skjølsvik satte inn 1-1, men måtte ta straffesparket om igjen fordi Høiland var inne i feltet da skuddet gikk. Ulf-kapteinen gjorde jobben også på forsøk nummer to og sørget for poengdeling foran bare 2370 tilskuere på AKA Arena.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder