SKUFFET: Simen Wangberg (stående) deppet etter kampen mot Stabæk. Det var han ikke alene om. Foto: Rune Stoltz Bertinussen

Wangberg etter Tromsø-nedrykket: – Skuffelse, hjelpesløshet og skam

TROMSØ/TRONDHEIM/OSLO (VG) (Tromsø – Stabæk 1-1, Rosenborg – Ranheim 3-2) Tidenes nedrykksdrama i Eliteserien er overstått: Tromsø og Ranheim rykket ned.

– Du føler skuffelse, hjelpesløshet og skam. Det er den verste følelsen jeg har hatt som fotballspiller, sier Tromsøs Simen Wangberg til VG.

– Du vet hvor mye det betyr for folk, både de du er glad i og de som er glad i klubben. På en sånn her dag føler du at du skuffer mange, sier Tromsø-kapteinen.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

Tromsø presset voldsomt på i sluttminuttene mot Stabæk, på stillingen 1–1. De måtte ha tre poeng, men maktet ikke å få ballen i mål. Dermed må de ta turen ned et nivå neste sesong.

– Det var helt stille i garderoben. Tomme øyne og tomme ansikter. Alle var inne i seg selv. Det er vanskelig å si noe som kan trøste dem. Det var mange gråtende spillere der, forteller Tromsø-trener Valakari om stemningen i garderoben etter kampen.

Allerede før avspark skapte kampen i nord overskrifter etter voldsomt snøvær, og kaoset fortsatte etter avspark.

To ganger måtte kampen avbrytes. Først for å måke bort snø fra linjene, deretter ble samtlige spillere sendt i garderoben og erstattet med to traktorer med snøplog i 12 minutter. Da lagene var på banen igjen scoret Stabæks Oliver Edvardsen nesten umiddelbart.

– Det er ikke optimalt for noen lag. Man vil jo spille i et sett, på grønne baner. Det er nok ikke noe sjakktrekk av dem å spille fotball i desember i Norge. Men det var likt for begge lag. Vi kan ikke bruke det som en unnskyldning, sier Morten Gamst Pedersen til VG

Tromsø-trener Simo Valakari avviste at forholdene var et problem.

– Forholdene var som de var. Dette kunne skjedd i oktober og i april. Vi er i Tromsø. Det er ekstreme forhold noen ganger, sier treneren til VG.

Runar Espejord utlignet etter pause, men fordi Mjøndalen vant sin kamp mot Vålerenga måtte Tromsø ha tre poeng. Sluttminuttene ble ekstra nervepirrende fordi kampen i nord ble satt igang rundt fem minutter etter de fire andre «nedrykkskampene».

Dramatiske minutter i Trondheim

Så til Trondheim:

– Vi er ikke gode nok i eget spill til å vinne, så sånn sett blir det slik det blir, sier en skuffet Ranheim-trener Svein Maalen til VG.

Ranheim satte en skikkelig støkk i Lerkendal-publikumet da de tok ledelsen 1–0 ved Øyvind Alseth etter 21 minutter. RBK-stopper Even Hovland utlignet etter snaut timen spilt og så fulgte fem kaotiske minutter:

  • 76' Even Hovland header ballen i mål via egen arm til 2–1
  • 78' Michael Karlsen utligner til 2–2
  • 81' Samuel Adegbenro setter spikeren i Ranheim-kisten med 3–2

Ranheim måtte vinne og var helt avhengig av poengtap i Mjøndalen. Hverken det ene eller det andre skjedde og neste sesong sesong spilles i Obos-ligaen. Og kanskje må de klare seg uten veteranen Mads Reginiussen (31) – som tok til tårene ved kampslutt.

– Legger du opp nå?

– Det er vanskelig å si. Jeg må ta en runde etter sesongen, men tanken har slått meg. Det er nok å gjøre på fritida, med jobb og alt. Skal ikke konkludere, jeg har ikke gitt meg ennå. Det er ikke noe nytt at jeg tar en runde, svarer han VG.

Han var tydelig preget etter kampen.

– Det var en tung dag i dag. Det er blytungt, det er det. Jeg unner ingen å stå i en slik nedrykkskamp over tid. Når man får endelig slaget rett i magen, så gjør det vondt etterpå.

TÅREVÅTT: Mads Reginiussen tok til tårene etter kampen mot Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold

Lillestrøm får to nye forsøk til å gjøre seg fortjent til plassen etter å ha spilt 0–0 hjemme mot uavgjortlaget Sarpsborg 08 (15 uavgjorte i 2019-sesongen).

Lørdag 7. og onsdag 11. desember må kanarifuglene ut i kvalifiseringskamp mot Start, som tidligere søndag slo KFUM i opprykks-kvalik.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Aalesund00000000
1Bodø/Glimt00000000
1Brann00000000
1FK Haugesund00000000
1Kristiansund00000000
  • Champions League-kvalifisering

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder