Kåre Ingebrigtsen med drømmedebut i Belgia

(Anderlecht - KV Oostende 1–2) Kåre Ingebrigtsen fikk en drømmedebut i Belgia da hans KV Oostende slo Vincent Kompanys Anderlecht, men ser ikke på suksessen som «en revansj».

– For oss å få med oss tre poeng derfra er jo fantastisk. Borte mot Anderlecht kan det gå alle veier, så dette er veldig ålreit, sier Ingebrigtsen til VG.

6. mai ble tidligere Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen ansatt i den belgiske klubben KV Oostende. Søndag ettermiddag kom trenerdebuten i serieåpningen mot den belgiske storklubben Anderlecht, som er regnet som en av de beste i Belgia.

Det ble mye oppstyr etter at Rosenborg valgte å kvitte seg med mannen som hadde vunnet tre seriemesterskap på rad. Ingebrigtsen føler imidlertid ikke at han har noe å bevise.

– At jeg vet hva jeg driver på med, har jeg vært sikker på hele tiden. Dette er en ny erfaring, og det er fantastisk å være med på. Jeg har vært i norsk fotball siden jeg debuterte som 18-åring. Jeg føler ikke at det er en revansj eller noe, sier han.

Ingebrigtsen tar med seg ideene fra Rosenborg. På seks uker har han forsøkt å lære sine nye gutter det klassiske 4–3–3-systemet. Han ser klar fremgang, men beholder beina på bakken når det gjelder sesongmålene.

– Vi har én ambisjon: Det er å berge plassen. Det vil gjøre det mye enklere for klubben å gå inn i neste sesong hvor økonomien er bedre. Så får vi ta en vareopptelling når vi har passert 30 poeng, sier Ingebrigtsen.

Overskygget Kompanys managerdebut

Med den overraskende seieren stjal trønderen dermed oppmerksomheten fra den tidligere Manchester City-spiller Vincent Kompany er spillende trener for.

– Denne kampen skulle handle om den tidligere Manchester City-spilleren (Vincent Kompany jour.anm) som skulle starte manager-karrieren i Belgia med seier. Vel, det gjorde det, men det er Oostende-manageren Kåre Ingebrigtsen som vinner sin første kamp som sjef, sa den engelske kommentatoren under sendingen på Viasport.

Kompany ga seg i Manchester City etter forrige sesong. Men er ikke bare han som har kamper for den blåkledde klubben i Manchester.

Ingebrigtsen var også i Manchester City mellom 1992 og 1994. Der fikk han 15 kamper, og dermed var det altså to eks City-spillere som møttes til trenerduell - begge med trenerdebut for sine klubber.

FEIRER: Kåre Ingebrigtsen jubler med spillerne etter å ha vunnet kampen mot Anderlecht. Foto: Virginie Lefour / Belga via ZUMA Press

les også

Ingebrigtsen på spillerjakt i ny jobb - kobles til norske profiler

VAR-annullering

Ingebrigtsen fikk en tung åpning. Etter 13 minutter satte Anderlechts Michel Vlap ballen i mål til 1–0 for hjemmelaget.

Og kun få minutter satt ballen i nettet igjen for Anderlecht. Men heldigvis for Ingebrigtsens del er det VAR i belgisk fotball. Bildene viste at det var en offside, og målet ble annullert.

Da smakte det nok ekstra deilig da Ronald Vargas satte inn 1–1 etter 19 minutter.

Etter 58 minutter tok Ingebrigtsen ut målscorer Vargas, og inn kom Fashion Sakala. Det viste seg å være lurt, for Sakala sendte KV Oostende i ledelsen etter 75 minutter. Det holdt seg også ut kampen, og dermed fikk Ingebrigtsen en drømmedebut som trener i Belgia.

SPILLENDE TRENER: Vincent Kompany Foto: JASPER JACOBS / BELGA

Sparken i Rosenborg

Ingebrigtsen var i Rosenborg i fire år mellom 2014 og 2018. I juli 2018 fikk han sparken i Rosenborg, og gikk altså frem til mai 2019 før han fikk ny trenerjobb i KV Oostende.

Den belgiske klubben endte på 14. plass i forrige sesong, og holdt seg i divisjonen kun på målforskjell til Waasland-Beveren som hadde like mange poeng.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder