Fornøyd: Bjørn Petter Ingebretsen var fornøyd med eget lag etter 1–1 i Bergen. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Strømsgodset-trener Ingebretsen etter uavgjort: – I dag vinner vi ett poeng

BERGEN (VG) (Brann – Strømsgodset 1-1) – Vi har slitt voldsomt og nærmest blitt rundspilt de tre siste sesongene i Bergen, sier Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen. Søndag kveld pustet han lettet ut.

Mathias Fløtaker

Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var svært tilfreds med ett poeng på det han beskriver som en av landets tøffeste bortebaner.

– I dag vinner vi ett poeng. Brann har mye ball, men vi står i mot og leverer en svært god bortekamp. Jeg er veldig stolt av gutta som sitter inne i garderoben der nå, forteller Godset-treneren til VG etter kampslutt.

Petter Strand var derimot mindre fornøyd etter «kun» å ha tatt ett poeng i hjemmedebuten.

– Det er deilig med scoring, men akkurat nå er jeg mest skuffet over at vi ikke tar tre poeng. Vi hadde fortjent hvert fall én scoring til, forteller Brann målscorer til VG.

Dermed står bergenserne med ett poeng på årets to første kamper. Det hadde likevel ikke vært ufortjent om rødtrøyene fikk med seg alle tre poengene søndag kveld.

Strand-scoring i hjemmedebut

Lars Arne Nilsens gutter spilte en svak førsteomgang og det var ikke ufortjent at Amahl Pellegrino sendte Strømsgodset i føringen like før pause. Drammensernes 5–4–1-formasjon gjorde det vanskelig for Brann å skape sjanser, men etter pause slo muren sprekker.

Petter Strand trengte nemlig bare åtte minutter av den andre omgangen før den forløsende scoringen kom i hjemmedebuten. Rødtrøyene kjørte på for det avgjørende 2–1-målet og kastet inn både Daouda Bamba og Azar Karadas i jakten på scoring. Et Strømsgodset-lag som hadde et trøblete 2018, stod derimot bra i egen boks og tok et råsterkt poeng på Brann stadion.

«BP»: – Brann gjorde det enkelt for oss

Ingebretsen var imponert over eget lag etter uavgjort i Bergen. Samtidig mener han Brann gjorde det enkelt for Strømsgodset.

– Brann har ballen veldig mye, men de er litt lite oppfinnsomme. Det er det samme som skjer hele tiden og det var vi også forberedt på.

– De setter inn Karadas og skal pumpe langt det siste kvarteret. Vi har gode stoppere som er tøffe i egen sekstenmeter, og da blir det egentlig litt som vi håpet på, fortsetter han.

Døvle i fokus

Etter 75 minutter ble en lang ball slått i retning av Yacouba Sylla. Strømsgodset-stopperen tok i bruk en mellomting mellom skulder og arm. Hjemmepublikummet var sikker på straffe, men Trond Ivar Døvle lot vær å blåse.

– Jeg stod 50 meter unna, men tenkte umiddelbart at det var straffespark, sa Strømsgodset-trener Ingebretsen etter kampslutt.

Også Veton Berisha var sikker i sin sak.

– Han tar den med armen. Det innrømmer han (Sylla) selv etterpå, hevder Berisha.

– Ville folk skulle få litt puls

Brann styrte som forventet banespillet, men det var Strømsgodset som skulle vise seg kliniske foran mål fem minutter før pause. Amahl Pellegrino virket først å rote bort den gode muligheten med et dårlig touch, men hentet seg mesterlig inn igjen da han snek ballen mellom beina på Taijo Teniste og i mål.

– Det var sykt deilig med scoring. En stor kamp med store rammer - da er sinnsykt kult å levere. Vi blir tidvis kjørt, men vi viser at Strømsgodset er et sterkt kollektiv som kjemper for hverandre i år.

Det så ut som du var nær å rote bort muligheten før du til slutt scorer?

– Jeg ville bare at folk skulle få litt puls, men jeg hadde selvfølgelig alt under kontroll, sa en humoristisk Pellegrino i perlehumør til VG etter kampslutt.

Iskald: Amahl Pellegrino satte inn 1–0 på vakkert vis like før pause. Foto: Hommedal, Marit / NTB scanpix

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder