LEKNE: Jadon Sancho (t.h.) og Callum Hudson-Odoi koser seg på torsdagens England-trening. Bak Raheem Sterling og Harry Kane. Foto: Martin Rickett / PA Wire

Bestekompisene kan redde skadeskutt England

De er tenåringer og nære venner, Callum Hudson-Odoi (18) og Jadon Sancho (18). Nå kan de bli Gareth Southgates redning etter alle skadene før EM-kvalifiseringen mot Tsjekkia fredag.

Fredagens oddstips finner du her.

Englands landslagssjef sier at han ikke ville ha noe problem med å stille med minst en av de to tenåringene fra start.

Marcus Rashford kommer til å miste både Tsjekkia- og Montenegro-kampene på grunn av en ankelskade. Trent Alexander-Arnold måtte dra fra samlingen onsdag på grunn av ryggtrøbbel.

Midtbanespillerne Fabian Delph og Ruben Loftus-Cheek og forsvarsspillerne John Stones og Luke Shaw er også ute.

– Dette er en god mulighet for de andre, sier Southgate om alle skadene.

les også

Liverpool slapp med skrekken etter enorm forsvarstabbe

– Vi har ingen betenkeligheter med å spille med dem vi mener er gode nok.

Mens Hudson-Odoi i stor grad starter på benken for Chelsea, har Sancho spilt 26 Bundesligakamper for Borussia Dortmund.

Fredag kan du vinne hele 97 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen din her før kl.19.00!

Det hører med til sjeldenhetene at engelske spillere tar sjansen utenlands, men Sancho følte at Manchester City ikke satset på ham - og tok utfordringen i Tyskland. Det var lurt. For Dortmund har det vært et gullkjøp. Han har ni mål og 17 assists i alle turneringer.

Men Southgate vil ikke nødvendigvis velge Sancho foran Hudson-Odoi, om bare én av dem får starte.

– Til syvende og sist gjelder det hva de viser i drakten.

les også

Manchester United krasjet ut av FA-cupen: - Svakeste kampen vi har spilt

Sancho og Hudson-Odoi har spilt mye sammen på yngres landslag, og det var tydelig gjensynsglede da Chelsea-karen kom inn i troppen denne uken.

Hudson-Odoi har bare 119 minutter Premier League-fotball denne sesongen. Ifølge Daily Mail var det et tilbud fra Bayern München i januar, men Chelsea ville holde på sitt talent. Sancho har imidlertid ingen betenkeligheter med å anbefale tysk fotball for kompisen.

England spiller på Wembley mot Tsjekkia fredag og mot Montenegro borte mandag.

les også

Guardiola etter kontroversiell seier: – Jeg liker ikke vinne slik

Statistikken er god for England: De har ikke tapt en eneste av sine 18 sine EM-kvalifiseringskamper (15 seirer og tre uavgjort). De har vunnet de ti siste. Det siste tapet kom under Steve McClaren i november 2007.

I EM i 2016 røk England skuffende mot Island i åttendedelsfinalen.

Under Southgate har England bare tapt en av sine 15 hjemmekamper - mot Norge-motstander Spania i Nations League. Det betyr at Soutgate har en vinnerprosent 66,7 prosent på eget gress.

VG-tips:

HKP (0-1). Første kamp i EM-kvalgruppe A - som i tillegg til disse nasjonene også teller Bulgaria, Montenegro og Kosovo. England gjorde jobben i høstens Nations League-pulje der de tok syv poeng av ni mulige i gruppe med Spania og Kroatia. Slik regner vi England for å være favoritter i denne EM-kvalgruppen.. Vertenes selvtillit er så stor etter et veldig godt 2018-år (VM-semifinale) at landslagssjef Gareth Southgate har tatt unge folk som Rice (mb), Sancho (mb/a) og Hudson-Odoi (a) i troppen. Tsjekkia er det stund siden var en størrelse på den europeiske fotballkartet. Laget er 39 plasser bak England på FIFA-rankingen. 3-0–3-flyt i høst sier noe om manglende stabilitet.

Oddsen er 1,75. Du kan spille fram til kl. 20.40. Kampen går på TV 2 Sport1.

Kommersielt samarbeid

VG har et kommersielt samarbeid med Norsk Tipping, som innebærer at VG får en andel av inntektene fra spill i regi av tippeselskapet på våre plattformer. Norsk Tipping har ingen innflytelse på temavalg eller innhold, som utelukkende er basert på redaksjonelle vurderinger.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder