Børven mener seiersmålet burde vært annullert: – Ekstra deilig

SKIEN (VG) (Odd - Mjøndalen 3–2) Etter å ha sett Odd ryke ut av cupen fra tribunen, inntok Torgeir Børven (27) hovedrollen da Odd snudde til 3–2-seier hjemme mot Mjøndalen. Selv mener 27-åringen Odds seiersmål burde vært annullert.

Seks minutter før full tid tvang Børven frem Julian Faye Lunds selvmål som sørget for at Odd snudde til 3–2-seier etter at Mjøndalen hadde tatt ledelsen to ganger i kampen.

– Vi har ikke fått noe gratis i år. Hvis dommeren ser den situasjonen på overtid, så vil han nok innrømme at det er frispark. Og hvis han gjør det, er det fjerde gangen dommeren har måtte gjøre det i år, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til VG etter nederlaget.

Redaksjonelt samarbeid

Se Eliteserien og OBOS-ligaen direkte på Dplay og Eurosport Player

– Jeg er helt enig, sier Torgeir Børven på spørsmål om situasjonen – og mener det gjør det «ekstra deilig».

Børven angrep ballen, men Mjøndalens William Sell rakk den først. Det så først ut til at det var et ulykksalig selvmål, men en nærmere kikk avslørte at Børven taklet Mjøndalen-spilleren da han skulle klarere.

– Jeg får knotter rett inn i ankelen. Det er ikke Børvens feil. Det er en mann som har ansvaret der ute og han gjør feil, men sånn er det, sier Mjøndalens venstreback Sell, som naturligvis sikter til dommer Trygve Kjensli.

Dommer Kjensli forlot stadion før VG fikk snakket med ham. Han har ikke svart på VGs henvendelser om saken.

Etter Mjøndalens tap borte mot Lillestrøm i august, innrømmet Kjensli at Mjøndalen skulle hatt straffespark på Åråsen.

– Når de driver og drøyer tid og sånn, er det fortjent, mener Odd-spissen, som har tegnet seg for 20 mål i eliteseriesesongen 2019 – en bragd kun fire spillere har klart dette millenniet (se faktaboks).

Seieren gjør at telemarkingene fortsatt ubeseiret på hjemmebane denne sesongen og har nå kun to poeng opp til Bodø/Glimt på sølvplass.

Mjøndalen måtte reise hjem til Nedre Eiker uten poeng og ligger fortsatt på nedrykksplass i Eliteserien, to poeng bak Strømsgodset på kvalifiseringsplassen.

Effektive Mjøndalen

Mjøndalen var nære en drømmestart da Jacob Bergström satte ballen i stolpen etter bare fire minutter.

Odd dominerte banespillet på Skagerak gjennom hele første omgang. Gang etter gang kom hvittrøyene til innlegg. Omtrent hver gang raget Quint Jansen høyest i feltet og klarerte for gjestene.

Og i det 25. minutt fikk bruntrøyene muligheten igjen.

I duell med Bergström, skulle Birk Risa og Odin Bjørtuft skjerme en ball inn mot Rossbach, men i siste øyeblikk valgte Risa å klarere. Ballen havnet rett i beina på Brochmann som kunne sette ballen i et nærmest åpent mål.

les også

Fotballsupportere fikk brannskader etter «pyro»-bruk

Vertene fortsatte presset på eget kunstgress, men gjestenes forsvar stanget unna gang på gang – helt til Odd fikk corner to minutter på overtid.

Tobias Lauritsen stusset et hjørnespark fra Elbasan Rashani bakover i feltet. På bakerste stolpe dukket Børven opp og stanget inn sin 19. eliteseriescoring for sesongen.

MÅLET: Her klarerer Sell ballen i Faye Lund etter å ha blitt taklet av Børven. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Børven-show

27-åringen var nære scoring nummer 20 kort tid etter pause, men avsluttet rett på Julian Faye Lund etter et innlegg fra Rashani.

Odds «power play» fortsatte etter pause og Mjøndalen ble spilt svært lave. Fredrik Oldrup Jensen fyrte av etter en times spill, men igjen lød et skuffelsens sukk fra hjemmesupporterne da ballen gikk i tverrliggeren.

Mjøndalen tok kontringsmulighetene de fikk i Skien og i det 72. minutt kranglet Vetle Dragsnes med seg ballen før han satte inn 2–1 bak Odds keeper.

Men jubelen hadde så vidt stilnet hos bortesupporerne da Sondre Solholm Johansen rev ned Torgeir Børven og dommer Kjensli pekte på straffemerket.

Eliteseriens toppscorer satte sikkert straffesparket selv og økte antall scoringer til 20.

Og seks minutter før full tid presset samme mann frem selvmålet som sørget for 3–2-seier i Skien.

Se mer statistikk for Eliteserien på VG Live.

Eliteserien

SVUTMP
1Molde30215472314168
2Bodø/Glimt30159664442054
3Rosenborg301410653411252
4Odd3015784540552
5Viking30138955421347
  • Champions League-kvalifisering
  • Europaliga-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder