LANDSLAGSTRIO: Landslagsspillerne Ingrid Syrstad Engen (t.v.), Caroline Graham Hansen og Karina Sævik skal alle spille kvartfinale i Champions League for sine klubber. Foto: Jostein Magnussen

Kvartfinalene i mesterligaen trekkes - vil unngå Hegerbergs Lyon

STAVANGER (VG) De skal alle spille kvartfinale i Champions League. Landslagstrioen har bare ett ønske før ettermiddagens trekning: Å slippe å møte Ada Hegerberg og Lyon.

Klokken 13.30 får Ingrid Syrstad Engen (Wolfsburg), Caroline Graham Hansen (Barcelona) og Karina Sævik (Paris St. Germain) vite hvilke lag som blir motstandere når kvartfinalene i den gjeveste turneringen skal spilles i slutten av mars.

– Det er Lyon man ikke vil ha, sier Ingrid Syrstad Engen. Det er til å forstå. Hennes tyske klubb, Wolfsburg, har tapt for Lyon de fire siste sesongene, i finalene i 2016 og 2018 samt i kvartfinalene i 2017 og forrige sesong.

Karina Sævik har samme utgangspunkt, mens Caroline Graham Hansen sier det slik:

- Lyon er det tøffeste laget å møte, men skal man til en finale må man slå alle.

les også

Landslagsspiss brakk nesen – må spille med spesialmaske

«Caro»s nye klubb, Barcelona, har vært i fem kvartfinaler på rad og tapte 4-1 mot Lyon i finalen i mai i år hvor Ada Hegerberg scoret tre av målene.

– Man vil jo møte de beste til slutt. Så enkelt er det. Det er stort det de har fått til de siste årene og det står respekt av det, sier Graham Hansen om det franske mesterlaget.

– Mye prestisje

– Champions League blir jo større og større for hvert år. Det er mye prestisje og mye stolthet i å gå langt. Det hadde vært gøy å få det til i år, sier hun.

Hos UEFA i sveitsiske Nyon i ettermiddag ligger navnene til Arsenal, Atlético Madrid, Barcelona, Bayern München, Glasgow City, Lyon, Paris Saint-Germain og Wolfsburg i kulene. Drømmemotstanderen for de norske spillerne? Glasgow City.

– Det er nok det for alle, men det er mange gode lag igjen, sier Caroline Graham Hansen.

– Vi kan jo håpe at vi ikke møter hverandre slik at noen av oss kan nå langt, sier Ingrid Syrstad Engen.

UEFA trekker både kvart- og semifinaler i ettermiddag. Kvartfinalene spilles 24. og 25. mars, med returmøte 1. og 2. april. Den store finalen går i Wien 24. mai.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder