FOTBALLPROFILER: Ada Hegerberg, mor Gerd Stolsmo og Andrine Hegerberg etter at førstnevnte vant Gullballen i desember 2018. Foto: Christophe Ena / TT NYHETSBYRÅN

Hegerbergs mamma mener Lagerbäcks Ødegaard-støtte var absurd

Fotballstjernen Ada Hegerbergs (24) mor Gerd Stolsmo avslører i en ny bok at hun synes støtten Martin Ødegaard (20) fikk i stjernekonflikten var absurd.

– Det var det som skjedde etterpå som for meg fremstår som mest absurd. Like etter Ødegaards utspill gikk herrelagets landslagssjef Lars Lagerbäck ut og ga ham hundre prosent støtte, skriver Stolsmo i den ferske boken «Fotballmamma».

NRK omtalte saken først.

les også

Hegerbergs rekordjakt: – I samme klasse som Messi og Ronaldo

Like før fotball-VM i sommer kom et stort intervju med Gullball-vinner Ada Hegerberg ut i en spesialutgave fra Josimar som handlet om kvinnefotballens historie i Norge.

Hegerberg uttalte da at «hun hadde mareritt etter å ha vært med landslaget» og at hun ble «knekt psykisk». 24-åringen mente at det var kulturproblemer fra hun kom inn på U-landslag i 2009 fram til hun ga seg etter EM-fiaskoen i 2017.

Kort tid etterpå slo Martin Ødegaard, herrelandslagets mest profilerte spiller, hardt tilbake mot Hegerberg i et Instagram-innlegg. Ødegaard mente timingen var «skrekkelig» og at hun forstyrret kvinnelandslagets VM-oppkjøring. Han fikk full støtte av landslagstrener Lars Lagerbäck og mediesjef Svein Graff.

NY BOK: Gerd Stolsmo er ute med ny bok. Foto: Herman T. Folvik

Går ut mot Ødegaard

Ada Hegerberg har siden ikke kommentert saken. Mor Gerd Stolsmo uttalte at Hegerberg ikke hadde noe med timingen å gjøre til VG.

– Det kan også bemerkes at dersom Martin Ødegaard faktisk ønsket ro rundt landslaget før VM, ville det klokeste trolig vært å sitte stille i båten, og i ettertid har han uttalt at han skjønte det ville bli bråk. Og uroen eksploderte først etter det krasse utspillet hans, skriver Stolsmo i boken.

– Det står hun selvsagt fritt til å mene. Vi har ikke behov for å kommentere dette, skriver Svein Graff, pressesjef for herrelandslaget, i en SMS til VG om Stolsmos utspill.

FOTBALLSTJERNER: Lyons Ada Hegerberg og Real Sociedads Martin Ødegaard er to av Norges mest profilerte fotballspillere. Foto: BJØRN S. DELEBEKK / NTB scanpix

Stolsmo skriver også i «Fotballmamma» at mediene trakk ut enkelte overskrifter og blåste dem opp stort. Hun mener at det kunne se ut som at det var Hegerberg som angrep NFF på eget initiativ.

Ødegaard fikk både støtte og ris etter sitt innlegg. Slik svarte han på kritikken:

Forklarer Norge-nei

I boken kommer det fram at Hegerbergs nei ikke bunner ut i én enkelt konflikt, men at «hun ikke orket mer av den kontinuerlige nedprioriteringen av kvinnefotball i NFF, når hun selv prioriterte fotballen høyere enn alt annet».

Stolsmo skriver at Ada Hegerberg trakk seg grunnet «haltende profesjonalitet i landslagssystemet». Hegerberg slet også med søvnen.

les også

Hegerberg: – Håper den neste generasjonen slipper å gå gjennom det samme

– Hun passet ikke inn, klarte ikke å være sånn de ville hun skulle være – stille, ydmyk, takknemlig, men samtidig en knallhardt vinnerskalle, dundre ballen i mål etter mål, på bestilling, og lede laget, uansett hvor knekt det var, hvor knekt hun var, til seier, skriver Stolsmo.

NFF ved tidligere toppfotballsjef Nils Johan Semb uttalte at Hegerbergs nei kom som «lyn fra klar himmel». Det får Stolsmo til å reagere i boken, ettersom Hegerberg hadde forklart sin side av saken i møte med Semb, generalsekretær Pål Bjerketvedt og landslagssjef Martin Sjögren.

Stolsmo påpeker også at storesøster Andrine, som spiller for Roma, aldri har sagt nei til Norge. Men siden Ada trakk seg, har ikke Andrine blitt kalt opp til landslaget etter EM i 2017. Sjögren har forklart det med at andre spillere har vært bedre.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder